Вхід | Реєстрація

На Полтавщині водія фури судитимуть за ДТП із 10 загиблими

На Полтавщині водія фури судитимуть за ДТП із 10 загиблими

Водія вантажівки, який спричинив ДТП із 10 загиблими, судитимуть у Чутовому.

Прокуратура Полтавської області повідомила про те, що справу 48-річного харків’янина, який влаштував ДТП на трасі Київ-Харків 16 березня цього року направлено до суду. Через аварію загинуло 10 людей, ще 4 отримали травми середньої тяжкості. Всі вони в той день їхали до Харкова на ринок.

16 березня близько сьомої години ранку в Чутівському районі вантажний автомобіль «Рено» на великій швидкості виїхав на зустрічну смугу і протаранив пасажирський мікроавтобус «Фольксваген». Вантажівка опинилася на зустрічній смузі через те, що лопнула шина на колесі.

Як виявилося, ні фура, ні автобус, не мали відповідної технічної документації та були переобладнані без дозвільних документів. А водій автобуса займався перевезеннями самостійно, не перебуваючи в якомусь підприємстві.

За словами прокурора відділу процесуального керівництва Миколи Стасовського, дії водія кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 КК України, а саме як порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження та спричинили загибель кількох осіб.

Водієві загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Чутівський районний суд. Державне обвинувачення підтримуватимуть працівники апарату прокуратури області.

 


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 червня 2015, 13:07 | Чутове | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації