Вхід | Реєстрація

Кому – енергозбереження, а кому – вибори

Автора цих рядків на редакційному сайті та й у приватних розмовах часто і, напевно, справедливо критикують за те, що підтримує адміністративно-територіальну реформу, наслідками якої стане зникнення районів і більшості сільських рад у їх нинішньому вигляді. Чому критика є справедливою? Та тому, що всі люди мають право на власну, відмінну від інших точку зору. І кожна людина, у тому числі й автори «ЕХО», є суб’єктивними у своїх поглядах та судженнях. І, як і всі, можуть помилятися.

Противники реформи попереджають, що вона призведе до обезземелювання селян, вимирання сіл і продажу землі в кінцевому залишку. Можливо. Але чомусь ніхто не наводить конкретних цифр, фактів і розрахунків, взятих із реального життя. Бла-бла-бла і більше нічого. Перепост чужих статей із пропагандистських сайтів серйозною інформацією вважати важко.

Між тим, статистика свідчить, що в тій же Росії, де немає ніяких реформ, америкосів та іншої «зарази», чисельність сільського населення зменшується темпами, аналогічними до українських. Та Бог із нею, із Росією. У них свої проблеми і їм самим їх вирішувати.

Наведу приклад із реального кобеляцького життя. У середу в Кобеляцій РДА відбувся семінар із питань енергозбереження. На нього запросили керівників установ, у тому числі і сільських голів. Було досить цікаво. Навіть автору, який органічно «не переварює» всіх отих нарад, колегій та президій. Досить професійні люди доступно розповідали про те, як і з чого потрібно розпочинати утеплення будівель і де для цього взяти гроші. Але мова не про це. Про сам семінар буде написана інша стаття.

Не минуло й години семінару, як у залі почався рух. Частина присутніх піднімались із свого місця і виходили. Що цікаво й дуже показово: 90 відсотків людей, яким енергозбереження було «до лампочки», виявились сільськими головами. Наприкінці заходу не витримала навіть голова РДА Таміла Шевченко. Вона сказала:

— Ось ми й бачимо: хто думає про енергозбереження, а хто — про майбутні вибори. Я розумію, що у сільських голів й інші справи є, але ж потрібно хоча б ввічливість проявляти.

Уже по закінченню семінару довелось побувати в іншій частині Кобеляк. І на власні очі бачити декого із сільських голів біля передвиборчих штабів політичних партій.

Що один випадок. Літо 2014-го року. Одна із сільських рад. Заводжу мову про енергозбереження. Конкретніше, питаю, як сільська влада збирається зимувати в разі, коли Росія не відновить газопостачання, а електричні мережі не витримають перенавантаження. Посадовець відповідає:

— Та що робитимемо? По домах розійдемось.

— Ну, а не думали на якесь альтернативне паливо перейти?

— Та що там думати. Он у нас і котел дров’яний стоїть.

— Ну, так у чому ж проблема?

— Так це ж дрова заготовляти нада.

Безумовно, не всі сільські голови думають лише про вибори. І не їх вина, що вони роками працювали в системі, де сільська влада нічого не вирішує. Але ж потрібно колись в кінці-кінців змінити цю систему.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 вересня 2015, 08:18 | Кобеляки | Редакційна


1. Адекватний / 18 вересня 2015, 11:19
Треба перли і разсуждєнія наших патріотів корисно колекціоувати для нащадків. На зарє незалежості, памятаю, вони критикували Сталіна за його план преобразованія природи, типу, Сталін хотів підкорити і переробити природу на свій лад. Взяв почитав той план, виявилося, що його суть полягала в одому єдиному - насаджені лісополос. Цей план з успіхом був виконаний совками, аби тепер свідомим було чим топити взимку. Далі свідомі розрекламували і накупили всіляких Джон-дірів і почали хвайно збирати врожаї. Тепер у них немає ні соломи, ні курудзиння, ні сояшничиння. А раніше наші бабусі і дідусі не заморочувалися ні на яких супер пупер котлах, пінопластах, а тупо обставляли хату кукрудзинням і сояшничиням. Ефект 100%. Гейропа....
2. Лув / 18 вересня 2015, 13:28
Валєра тобі вже зовсім кобом кришку відірвало? Якщо вже таке триндиш, то відімкнись від індивідуального опалення. Його ж клятий тобою масон Ісип встановив. І топи собі соняшничинням. А ще краще - кізяком. як заповідав хенерал Петтров. І курити покинь, а то із секти кобнутих виженуть.
3. Адекватний / 18 вересня 2015, 15:21
2.Лув
«І топи собі соняшничинням. А ще краще - кізяком. »

Ото бач, про кізяки забув. Спасибі, що нагадав. Тільки то ж не я триндю, то таке нас очікує. То до таких ціностей нас привели мойсеєві сусаніни. Їх самих Мойсей 40 років водив, тепер вони на нас експеримент ставлять. А про те до чого вони нас приведуть, я говорив задовго до майдану. Чи ти ще не побачив, що "світле майбутнє", по їхнім обіцянкам, реально знаходиться в дупі. Ну підожди ще, може розвиднеться. Тут і твоя порада не пройде, бо, скажу по секрету, і кізяків вже немає. Я, знаєш, ні в які секти не записувався, але, якщо вже ти згадав, то і я згадаю, що та "секта" у своїх книжках безліч раз нагадує слова із Корана "Покоряй зло тем, что лучше". Хоча для адекватої людини це й так повинно бути очевидим. Не треба пояснювати, що це стосується і так званого совкового минулого і майданів і т.п.?
4. Самотерапевт / 18 вересня 2015, 17:13
Жоп...а добирається і в Кобеляки Посилання на www.investfunds.ua
5. Лув / 18 вересня 2015, 21:13
Валєра ви там в кобі настільки кобнулись, що постійно цитуєте семітську книжку коран яка вийшла із того ж джерела, що й нелюбимий вами вєтхий завєт. Тобто поклоняєтесь тим же жидам тільки в профіль.Валєра ви там опредєліться хто ви - арії чи обрізані семіти? Хенерал петров так і не опреділився то в саванах стрибав, то в семітську релігію іслам ударявся. Валєра кури краще кізяк, воно попусте. Хотя лучче к дохтуру. Да, Валєра ти там про таємну функцію обрізання триндів, а як з приводу жіночого обрізааня? Любимі кобнутими ісламісти це діло дуже вітають. а вобще Валєра твоїм родичам семіти-ісламісти напевне голови не відрізали? Ну-ну цілуй їх в сраку, все одно відріжуть.
6. Адекватний / 18 вересня 2015, 21:48
5.Лув
«цитуєте семітську книжку коран яка вийшла із того ж джерела, що й нелюбимий вами вєтхий завєт»

Ну ти і настрочив. Може вона і вийшла із того самого джерела, хто ж його може певно сказати? Але тому хто його читав очевидно що Коран то, як зараз би сказали, опозиція Біблії. Якщо розсуждать серйозно, то може вони і із одного джерела. Добре що ти з цим згоджуєшся. А звідси витікає той факт, що те "джерело", як тоді так і зараз керується одним і ти же методом управління, типу "поділяй і володарюй", або по сучасному "влада - опозиція", які ні чим не відрізняються. Бач ти так сам себе а чисту воду виведеш. Але я приводив ту цитату із Корана як приклад, ви ж циткєте наприклал біблійне "не убий", правда убиваєте. Але проти самої заповіді я ж і думаю ніхто, крім Філарета, не заперечуємо. Так от і ти або згодься з тим, що погане треба перемагати тим що краще, або спростуй те твердженя і скажи що з кожним кроком так званої еволції людство повинно робити все гірше і гірше. Про обрізання я просто запитаня задавав, щоб хтось із лікарів пояснив, але вони мовчать. А ти його не уважно читав, бо не задавав би питань ні про мусульман ні про жінок. Тому що й перші й другі роблять це аж ніяк не на восьмий день від роду. У дорослої людини це не викличе такого розладу мозгової діяльності, як у дитини. Так що депутатів можна сміливо каструвати і вони як були дурнями так ними і залишаться. Ну, може там якісь гормональні зміни відбудуться, які приведуть їх на гей-паради, або в пляттях ходити стануть. То питаня не до мене. От взяв би тут хто і пояснив. А то розумні тільки кричати Слава... Да, скоро і ти кізяк куритимеш.
7. Лув / 19 вересня 2015, 10:48
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Валєра та ти поц, вибач - талмудист. ти на конкретні питання відповідай. Від індивідуального опалення відмовишся, бо його ненависний тобі масон Ісип у Кобеляках запровадив? Це раз.Друге. Валєра ти семіт? Так чого ж тоді євреїв так не любиш? Адже іслам є класичною аврамічною релігією, як і іудаїзм та християнство. І придумали іслам семіти, тобто ті ж племена, що й іудаїзм сповідують.Третє. Я тобі особисто нічого про "Не убий" не казав. і заповідь ця відома із джерел набагато древніших чим Новий чи Ветхий завіт.Я взагалі помітив, що Валєра, як і всі інші кобнуті сектанти на прямі і незручні питання не відповідають, ударяючись у талмудистику. Тобі тут ще півроку тому пропонували прокоментувати дані із Форбс за 2012 рік. Там 200 російських багатіїв. І прізвища та зовнішність у більшості із них вельми характерні. І вихідці вони у своїй переважній частині із місцевості яка підозріло збігається із кордонами хазарського каганату.Нагадую Валєра, ти так і не відповів . Що в зазнобіна, єфімова та інших мудаків про це нічого не написано? Так свій мозок включи. А то тільки кобівську фуйню цитуєш.
8. Адекватний / 19 вересня 2015, 15:55
7.Лув
«ти на конкретні питання відповідай»

Ну давай спробую.
7.Лув
« Від індивідуального опалення відмовишся, бо його ненависний тобі масон Ісип у Кобеляках запровадив?»

А чому я повинен від нього відмовлятися? Бачиш, по-єврейськи відповідаю. Ти ж не відмовляєшся їздити по совкових дорогах, вчити дітей у школі збудованій в СРСР ну і т.д. А щодо Ісипа, то яка там його заслуга? Там регіонал Лелюк бабло заробляв на тому опаленні, може і з Ісипом ділився. Ісип же виконував вищестоящі вказівки. Ціль його запровадження - здихатися зайвого клопоту, а крім того завести жилфонд в енергетичну залежність від нелюбимого тобою Путіна, тому, що котельню можна було топити будь чим, а не лише газом. Хтось вже тоді знав, що газ буде дорогий і навіщо Ісипу морока. Той хтось добре знав і те, що відбудеться і на Донбасі і що не стане вугілля. Зараз завдання у Ісипа втягти власників квартир в ОСББ і потім спродати усе комунальне житло. Почитай на скільки вже впала ціна на квартири, але «кризу» будуть усугубляти і далі доки не спродають житло і землю задаром, або за борги. Ну і щоб ти не задавав на цю тему питань поясню, що індивідуальне опалення не може бути енергетично економнішим від котельні. Думаєш, то просто так в СРСР котельні будували? До кожного проекту було техніко-економічне обґрунтування, ну і не забувай ще про безпеку. Зараз правда це нікого не цікавить. Так що не такий Ісип і герой.
7.Лув
«ти семіт? Так чого ж тоді євреїв так не любиш?»

Друге. Взагалі то я слов’янин. І хто тобі сказав, що я євреїв не люблю? Я просто не люблю, коли вони народ дурять і не розумію, чому ти це любиш.

9. Адекватний / 19 вересня 2015, 16:05
7.Лув
«Адже іслам є класичною аврамічною релігією, як і іудаїзм та християнство. І придумали іслам семіти, тобто ті ж племена, що й іудаїзм сповідують»

Мабуть ти все таки не правий. Так таки якісь племена придумали релігію. Ти Біблію читав? Як би це якісь племена таке могли придумати. Дуже ти їх возвеличуєш. Усі ті придумки вийшли з Єгипту. Ти і сам стверджуєш, що заповідь «не убий» древніша за Ветхий Завет. І це так, і не тільки та заповідь.
7.Лув
«Я тобі особисто нічого про "Не убий" не казав. і заповідь ця відома із джерел набагато древніших чим Новий чи Ветхий завіт.»

Третє. Я тобі ту заповідь у приклад привів і не мав на увазі тебе особисто. Прочитай ще раз мій комент.
7.Лув
«сектанти на прямі і незручні питання не відповідають, ударяючись у талмудистику. »

Про талмудистику просто і не розкажеш, але спробую відповісти. А чому ти мене записав в сектанти? Ось тобі із словника: "Секта - 1. Религиозная община, отколовшаяся от господствующей церкви.
2. перен. разг. Обособленная группа лиц, замкнувшаяся в своих узких групповых интересах". Так що звиняй, не підходить. Ти впять попався на "штампах" придуманих так званими критиками КОБ в інтернеті.

10. Адекватний / 19 вересня 2015, 16:07
7.Лув
«Тобі тут ще півроку тому пропонували прокоментувати дані із Форбс за 2012 рік. Там 200 російських багатіїв. І прізвища та зовнішність у більшості із них вельми характерні»

Ну я й тоді пояснював. Тут немає нічого дивного. Дивно те, що ти он знаєш і Зазнобіна і Єфімова, а ніяк не розберешся. Чи ти навмисне такі питання задаєш? Це ж в двох словах не пояснити. Але спробую хоч щось, аби не сказав що ухиляюся від відповіді. У свій час, ще при Сталіну СРСР взяв курс на незалежність і суверенітет. Сильним миру цього це не сподобалося і зокрема і тому була організована війна. Наші діди і батьки перемогли, але щоб СРСР надалі не розвивався шляхом незалежності його почали плавно знищувати. Почав це робити Микита з відомого зїзду про культ особи. Можеш попитати пересічних старожилів про ті часи. Моя знайома одна бабуся коли чує по ТВ про культ приходить і мені кожен раз розповідає одне і те саме. Говорить, що культ розпочався з Микити, а до нього усі установи просто виконували свою роботу ну і для проформи носили плакати з вождями на параді як то було і після. Вона говорить, що у ті часи ніхто навіть не знав про дітей Сталіна, якщо спеціально цим не цікавився. А от з приходом Микити почався культ і славіння його особи і його сімї. В кожній газеті було про Ніну, про онука Микитиу, зятя Аждубея, дочку Раду. Вона говорить, що і не запам’ятала б цього але такий вже був контраст, що не звернути уваги було ніяк, кожен плювався. Якщо вона мені бреше то і брешу. Можеш перевірити. Потім Микита віддав Крим Україні, в це важко повірити, але чому не припустити що то вже заготовка майбутнього конфлікту, який ми недавно спостерігали. У і так плавно СРСР знищили, використовуючи і так звану національну ідею, а якщо по українськи, то сепаратизм. Заміть, що західні українці при Сталіну були також сепаратистами, але приведи мені приклад, щоб у боротьбі з націоналістичним підпіллям, як це в той час називали, Сталін бомбив чи обстрілював наприклад Львів чи будь яке інше міс
11. дуся / 19 вересня 2015, 16:19
Ти бачиш . скільки придурків породила нинішня влада.То гей , то лув .Одні нездорові.
12. Адекватний / 19 вересня 2015, 17:16
7.Лув
« півроку тому пропонували прокоментувати дані із Форбс за 2012 рік. Там 200 російських багатіїв. І прізвища та зовнішність у більшості із них вельми характерн»

Не побачив, шо закінчення "пропало". Саме про Форбс.Усі багатства бувшого СРСР почали грабувати ті, хто влаштував його руйнацію, а ще раніше влаштував ВВВ. От тому то у журналі Форбс усі вихідці хазарського каганату. В Росії було більше що грабувати, тому і їх там більше, у нас, відповідно, менше. Ти просто дивишся на світ з використанням вбитих в голову стереотипів і тому не хочеш, чи не можеш цього збагнути. Ну, на що я тобі ПРЯМО не відповів?
13. Адекватний / 19 вересня 2015, 17:18
Знову помилився. Вибач. Ну, що, я тобі ПРЯМО відповів?
14. Лув / 19 вересня 2015, 18:38
Ні, ти знову вдарився в кобівську прпаганду. Єдина конкретика у всіх багатьох твоїх відповідях - це визначення секти.Чого наприклад я не те що не люблю, а просто сміюся із Коба. Та тому що він є класичною сектою. Не релігійною, так, але це сектантської суті не міняє.
А тепер вчергове дуже конкретне запитання. Як пояснити чому при другому пришесті путіна російські багачі єврейського походження різко збагатилися? А зараз почали бідніти від того, що їх щемлять америкоси і європейці.
Це що Валєра Путін рулить жидами? Так вони ж всесильні по твоєму. Чи Путін всесильніший? Так тоді виходить що він всю цю байду в україні затіяв. І не тільки в україні. Тобто він всесильний гандон.
15. Адекватний / 20 вересня 2015, 00:27
14.Лув
«
А тепер вчергове дуже конкретне запитання. Як пояснити чому при другому пришесті путіна російські багачі єврейського походження різко збагатилися? А зараз почали бідніти від того, що їх щемлять америкоси і європейці»

Ну, так і пояснити "що їх щемлять америкоси і європейці", точніше американські і європейські жиди, тому, що долларова система органзівана саме ними, Ну що ти дурника включаєш, як тут колись писав Анатолій, ти бачиш світ без полутонів, виключно в чорнобілому світлі. Ти що думаєш, якщо людина із богобраного народу так цим про все сказано? Є дуже "правильні" євреї, які в глобальну схему не вписані і навіть не знають про її існуваня. Ну, якщо тебе вже так цікавлять деталі російського шалману, то ось тобі варіант, подивись. Посилання на www.youtube.com Можеш після другої години дивитися, там детально розжовані їхні з Путиіним "терки"
16. Адекватний / 20 вересня 2015, 00:28
14.Лув
« Тобто він всесильний гандон.»

Він просто загнаний у безвихідь.
17. Лув / 20 вересня 2015, 13:06
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Оце ти Адекватний видав. Це значить від безвиході Воца Путін організував в Україні криваву бійню. Це він від безвиході знинив для своїх підданих рівень життя? А росіяни жили дійсно класно. Нафта була по 120 баксів, Росія купалася в грошах. І тут якийсь довбак віджав Крим. Чи там Валюра російських військ не було? Так Воца вже ж сам признався у російському документальному фільмі про дорогу додому.Чи Донбас сам піднявся? А з якого тоді дива в Рашці півроку фільми про Новоросію показували? І з якого дива дауни триколори в Харкові, Донецьку чи Луганську чіпляли? Чи й цього не було, га, Валєра? Ні фіга собі загнаний в куток, кілька тисяч українців уконойобив.А, ну да, він сам нікого не вбивав доказів немає. Ну Гітлер теж нікого не вбивав.
До чого власне веду. Мені той Путін до сраки. Просто хотів вчергове впевнитися, що кобнуті є аж ніяк не борцями із єврейським капіталом, а банальними путінськими жополизами.
18. Адекватний / 20 вересня 2015, 14:33
17.Лув
«Оце ти Адекватний видав. Це значить від безвиході Воца Путін організував в Україні криваву бійню.»

Ну якщо тобі мозги вже перпрошили, то чим я тобі можу допомогти? Прийде час і може дійде і зрозумієш, хто організував бійню.
17.Лув
«А росіяни жили дійсно класно. Нафта була по 120 баксів, Росія купалася в грошах. І тут якийсь довбак віджав Крим»

І це ж треба такого, щоб уся "світова громадськість", яку, до речі, ненавидять усі народи Європи, (крім українців) взяла і із-за Криму обвалили ціна на нафту в ущерб навіть своєму гамацю. А навіщо їм той Крим? Це вони так за благополуччя українців турбуються? Так взяли б бабла нам підкинули замість терпіти мілярдні збитки на нафті? Де логіка? А, то вони хочуть усім миром світовому агресору Путіну насолити. А навіщо їм Путін?
17.Лув
«Чи там Валюра російських військ не було? »
Якщо тебе затуркали, то по секрету скажу, що в Криму ще з часів СРСР були війська - спочатку радянські, а потім російські.
17.Лув
«Чи Донбас сам піднявся?»

Ясно, що не сам. Його свідомі спровокували. Ти що забув, що буквально перед тим вони почали мове питаня в ВРУ піднімати, потім памятники валяти, День Перемогии скасовувати і т.п. А ще без всякого рефорендума почали за всі 40 мільйонів українців розписуватися і вектори та курси в НАТО визначати.
19. Адекватний / 20 вересня 2015, 14:42
17.Лув
«А з якого тоді дива в Рашці півроку фільми про Новоросію показували? І з якого дива дауни триколори в Харкові, Донецьку чи Луганську чіпляли? Чи й цього не було»

Канєшно було. Фільми показували, щоб люди правду знали. Я тобі по секерту скажу, що я ТВ РФ зовсім не дивлюся, аби часом не впасти в такий стан в який впав ти від УкрТВ. Я просто обєктивно і неупередженно із усім намагаюся розібратися. Прапори чіпляли як реакцію на те, про що я написав вище. Раніше ж не чіпляли. А коли на народ поклали, то зявилося підгрунті і для прапорів. А от ти краще скажи, навіщо Ісип у нас прапор ЄС чіпляв, чого йому не хватало і кого він про це запитував. Той прапор правда вкрали а уже оновлена післямайдана справделива міліція-поліція ніяк не знаде викрадачів. Може самі і вкрали? Прикинь, як би було гарно якби зайшли того викрадача якого їм би хотілося і потім би Філоненко написав би великий заголовок типу "Тирани комуністи викрали в центрі Кобеляк прапор"
20. Адекватний / 20 вересня 2015, 14:56
17.Лув
«Ні фіга собі загнаний в куток, кілька тисяч українців уконой.обив.А, ну да, він сам нікого не вбивав доказів немає»

А як жаль що немає доказів. Уяви, якби були. Усі єврейські газети світу відразу б про це написали так як про Боінг, хоча і там доказів не було і з усього видно, що й досі немає. Добавлю від себе: і не буде. Ну про те, хто там кого вбивав і вбиває я навіть не буду ссилок давати. Люди не маленькі може й самі розберуться. А не розберуться, то їх іще й не так вбиватимуть. Ще ж не вечір.
17.Лув
«Просто хотів вчергове впевнитися, що кобнуті є аж ніяк не борцями із єврейським капіталом, а банальними путінськими жополизами»

Ти потрошку таки ж щось почитуєш, це добре. Дивись і спаде пелена з очей. У масонів є такий лозунг, який і так звані більшовики використовували і ти може його й в школі чув "Кто не с нами, тот против нас". Ти ж не будеш заперечувати, що масони люди розумні, навіть несут в маси просвіту? Ну так от якщо керуватися цим лозунгом, то кого треба підтримувати Путіна, заради вбивства якого еверйський капітал ладен навіть завалити ціну на нафту, чи підтримувати єврейський капітал, який контролює світові ціни на нафту. Скажеш знову талмудистика? Ну ясно, що талмудистика, бо талмудистами закручена, інакше ніяк і не розберешся з талмудистикою, як не по телмудистськи. Тут з прямолінійним українським мислення нічого і робити. Позбався прямолінійого мислення і розвиднеться. Щиро пишу.
21. Петлюрівець / 22 вересня 2015, 12:40
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
17.Лув
«
Оце ти Адекватний видав. Це значить від безвиході Воца Путін організував в Україні криваву бійню. Це він від безвиході знинив для своїх підданих рівень життя? А росіяни жили дійсно класно. Нафта була по 120 баксів, Росія купалася в грошах. І тут якийсь довбак віджав Крим. Чи там Валюра російських військ не було? Так Воца вже ж сам признався у російському документальному фільмі про дорогу додому.Чи Донбас сам піднявся? А з якого тоді дива в Рашці півроку фільми про Новоросію показували? І з якого дива дауни триколори в Харкові, Донецьку чи Луганську чіпляли? Чи й цього не було, га, Валєра? Ні фіга собі загнаний в куток, кілька тисяч українців убив.А, ну да, він сам нікого не вбивав доказів немає. Ну Гітлер теж нікого не вбивав.
До чого власне веду. Мені той Путін до сраки. Просто хотів вчергове впевнитися, що кобнуті є аж ніяк не борцями із єврейським капіталом, а банальними путінськими жополизами.»

Ти правий Лув на сто відсотків ! Путінська агентура навіть тут у провінціі здійснює свою підривну роботу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації