Вхід | Реєстрація

Віднині вже 23 полтавські школи мають профорієнтаційні термінали

Завдяки цим пристроям учні можуть обрати майбутню професію та навіть вищий навчальний заклад. Перші такі «ластівки» з'явилися в Полтаві навесні. І вже 23-й профорієнтаційний термінал наразі встановили у 5-й школі.
Тепер у 5-й загальноосвітній школі до уваги учнів та їх батьків – профорієнтаційний термінал. Цей продукт спільної роботи Міністерства праці і соціальної політики та Міністерства освіти вже набув популярності серед полтавців. Тепер із його широкими можливостями зможе познайомитися і громада 5-ї школи. На презентації терміналу присутня начальник відділу активної підтримки безробітних Міського центру зайнятості Надія Бєлога. Вона говорить: такий термінал – значна підмога працівникам центру зайнятості.
Надія Бєлога, начальник відділу активної підтримки безробітних Міського центру зайнятості:
- Це дуже велика допомога для фахівців служби зайнятості, адже робота із школярами - частина нашої роботи. Нам дуже зручно тепер працювати, тому що діти самі зможуть пройти тестування, ознайомитися з потрібною інформацією про професії.
11-класниця Тетяна Запорожець вже спробувала користуватися теміналом, з його допомогою навіть обрала виш, до якого вступатиме.
Тетяна Запорожець, учениця загальноосвітньої школи №5:
- Даний термінал дуже зручний у користуванні. Діти будь-якого віку можуть ознайомитися із професією, там є логічні задачі, цікава інформація і для учнів молодших класів.
Тетяна Запорожець розповідає: найбільша допомога випускникам шкіл – від рубрики з інформацією про вищі навчальні заклади, в якій можна дізнатися і про кар'єрний ріст, і про заробітну плату, на яку можна розраховувати, обравши певну професію.
Про актуальність професій, про вищі навчальні заклади і навіть про заробітну плату тепер учні 5-ї школи дізнаватимуться тут - із профорієнтаційного терміналу. Зручно та швидко.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2010, 16:54 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації