Вхід | Реєстрація

Дітей морозять у холодних класах, в яких +13°С

Кременчуцька СЕС переслідує керівників освіти, які дозволили дітям вчитися при низькій температурі повітря в класі. Освітяни відповідають, що медики самі винні в ситуації. Санітарні лікарі хочуть остаточно і безповоротно розібратися з окремими керівниками міського управління освіти, які морозять дітей у холодних класах, де температура повітря не перевищує 13 градусів. Це ініціатива виконуючого обов'язки головного санітарного лікаря міста Віктора Самойленка, яку він виносить на обговорення керівників міста Кременчук.
Так, у ЗОШ №26 діти напередодні Нового року, після карантину прийшли на уроки в холодні класи. Опалення в школі не працювало. Але дітей не відпустили додому. Навчання продовжили, аж поки про інцидент не стало відомо в міській санітарно-епідеміологічній станції. Цікаво, що директор цієї школи покарання уникнув - у день, коли до навчального закладу прийшли санітарні лікарі, він потрапив до лікарні. На вулиці, "посипаній піском", чоловік упав і зламав ногу.
Тож бути винним за навчання дітей при температурі +13°С випадає заступнику начальника міського управління освіти Валерію Лободі, який відповідає за протиепідемічну ситуацію в школах.
"У відповідних рішеннях протиепідемічної комісії зазначено, що в міському управлінні освіти створено штаб, яким керує заступник начальника управління освіти Валерій Лобода. Документ, який він підписав про те, що карантин у школах може вводитися за рішенням директорів навчальних закладів, направлено до виконавців у школи із затримкою на 5 днів. Тому ми склали на заступника протокол. Є інший наказ, за яким протиепідемічні заходи має контролювати заступник керівника міського управління освіти, - зазначив в.о. головного лікаря міста Віктор Самойленко. - 24 грудня, коли діти повернулися після карантину у школі №26 майже тисяча дітей була допущена до занять при температурі в класах 13 градусів тепла. Санітарно-епідеміологічна станція цього ж дня заборонила навчання. Воно було відновлено 29 грудня, у вівторок, лише після того, як температура нормалізувалася. Цього ж дня, через те, що дітей не було вчасно відпущено додому, на заступника міського управління освіти було складено ще один протокол. Але заступник керівника міського управління освіти не погоджується з такими висновками і каже, що він за це не відповідає".
Внаслідок цього санітарні лікарі міста виносять пропозицію про невідповідність займаній посаді представника міського управління освіти, про якого йде мова. Тобто є необхідність розглянути на засіданні міськвиконкому питання про відповідність заступника міського управління освіти займаній посаді.

У школі просять не писати про них погано
Адміністрація ЗОШ №26 не порушувала ніяких правил і дітей не морозила. Уроків для старшокласників у той день, коли школа почала замерзати, було лише три. Учнів початкових класів відпустили додому одразу. "На третьому поверсі було лише 15 градусів тепла, а на першому холодніше. Та й що ви хочете - шк
олі вже 35 років, а ремонту як такого і не бачили", - говорить з приводу шкільної надзвичайної події завуч Віра Ляпун. - Трапилася аварія, її наслідки усували силами навчально-виробничого комбінату. Приїхали всі керівники, директор на лікарняному, тож можете уявити, скільки сил витрачено, аби все відремонтувати, коштів для ремонту немає, тож з цього все і починається".
Наступним, про що говоритимуть у школі, - невідремонтований дах, тож скоро зі стелі на третьому поверсі вода почне капати дітям на голови.

Хто у школах міста відповідає за дітей?
Заступник керівника міського управління освіти Валерій Лобода ставиться до появи резолюції санітарних медиків відносно спокійно. Він через суд уже намагається опротестувати один з таких приписів і, певно, вдасться до зустрічного судового позову знову.
"Є установлені норми та правила. В даному випадку - державні санітарні правила. Вони все пояснюють і моєї вини в тому, що сталося в середній школі, немає," - робить свій висновок освітянський чиновник. Кореспондент зробив те, що йому порекомендували, - зазирнув у відповідні документи. За ними ж, у випадку, коли зовнішня температура знижується до мінус 20 градусів Цельсія, навчання припиняються у початковій школі. При мінус 24 градусах зупиняється навчання в школах для учнів 5-12 класів. А при надзвичайних ситуаціях, яка й була, рішення про тимчасове припинення навчання учнів приймається органами місцевої влади", - зазначає заступник керівника міського управління освіти. "В даному випадку на санітарну службу покладається контроль, а ми маємо і повинні реагувати", - додає співрозмовник.

Якщо захочуть, то кого покарають?
Комісія таки вивчить персональну справу заступника керівника міського управління Валерія Лободи, але не чіпатиме самого керівника міської освіти Геннадія Москалика. Останній, здається, знову, як і при отруєнні дітей у гімназії №6, вийде "сухим із води". Адже самого керівника в той час не було на роботі.
Мер міста Микола Глухов у відповідь на заяву в.о. головного лікаря Кременчука Віктора Самойленка щодо оприлюднених звинувачень зазначив, що справді, постанов, виписаних МіськСЕС з приводу діяльності пана Лободи забагато, а те, що заступник міського керівника не визнає своєї провини, то це явище звичайне. Мало кому подобається говорити про свої помилки.
"Хіба керівник відділу транспорту Володимир Кургаєв, незадовільну роботу якого розглядали на виконкомі, визнав свою провину? Є посадові інструкції і є накази. Тож якщо є така необхідність, то слід провести службове розслідування. Заява міськСЕС - серйозна причина для цього. Слід підготувати відповідне розпорядження", - заявив міський голова.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації