Вхід | Реєстрація

Депутати Кобеляцької райради оголосили недовіру голові

Депутати Кобеляцької райради оголосили недовіру голові

Друга сесія новообраної ради запам’яталась скандалом, демаршем і розколом депутатського корпусу на дві рівні половини.

Перед початком сесійного засідання ніщо не віщувало бурі. Депутати мали вирішити кілька бюджетних питань. І навіть пропозиція комісії з охорони здоров’я щодо голосування за кандидатуру головного лікаря не здавалась такою, котра може призвести до відкритого протистояння між двома основними депутатськими групами. Та закінчилось усе тим, що головного лікаря вчергове не затвердили, половина депутатів у спішеному порядку покинули зал, а інші у відкритому режимі проголосували за недовіру голові райради Володимиру Кішінському.

Та спочатку до історії питання. За кілька днів до сесійного засідання до голови комісії з охорони здоров’я Дмитра Омельяненка звернувся виконуючий обов’язки головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казирод. Він повідомив, що через кілька місяців у районі може скластися надзвичайна ситуація із сильнодіючими знеболюючими засобами. Простіше кажучи, із наркотиками, потрібними деяким хворим. У основному йдеться про онкохворих людей. 17 березня наступного року закінчується термін дії відповідної ліцензії. Її потрібно оновлювати. А підписувати відповідні документи нібито може лише повноцінний головний лікар, а не виконуючий обов’язки, яким є Казирод. Крім того, процес оформлення документів завжди триває кілька місяців. І якщо зараз не обрати головного лікаря, то медзаклад не отримуватиме наркотиків і хворі помиратимуть у страшних муках. От саме із такими аргументами Дмитро Омельяненко звернувся до колег, пропонуючи винести питання про затвердження головного лікаря на сесію. Ті з ним погодились. І питання в порядок денний внесли. Щоправда, уже на сесії депутат Анатолій Таранушич запропонував не спекулювати на темі знеболюючих і не голосувати за кандидатуру головного лікаря.

Та все ж питання внесли. За затвердження головного лікаря мали голосувати таємно. Та після закінчення технічної перерви виявилось, що депутати від «Рідного міста», «Нашого краю», Аграрної, Радикальної та Партії ветеранів Афганістану не повернулись до сесійної зали. У приміщенні залишились представники «Батьківщини», «Солідарності», Української республіканської партії та Партії простих людей Сергія Капліна. Усього — сімнадцять чоловік. А ще — голова райради Володимир Кішінський (Аграрна партія) та його заступник Оксана Гордійко («Наш край»). Розпочалось таємне голосування. Для того, щоб затвердити Володимира Казирода головним лікарем, потрібно було 18 голосів. Почали рахувати. Виявилось, що «за» проголосували 17 депутатів. Вони швиденько «вирахували», що не підтримали Казирода голова та його заступник. І влаштували їм справжню обструкцію. А потім за пропозицією Володимира Жукова проголосували за недовіру Кішінському. За це висловилися знову все ті ж 17 депутатів.

Отже, що ми маємо. Головного лікаря не затвердили. Кішінському недовіру теж не висловили, адже для цього потрібно дві третини голосів та й голосування мало проводитися таємно.

Депутатський корпус розколовся рівно на половину: 17 на 17.

Сесію закрили. Депутати знову зберуться через два тижні. За цей час дві «половини» мають або помиритися, або збільшитися в розмірах.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2015, 14:34 | Кобеляки | Редакційна
1. заїзжий / 10 грудня 2015, 16:13
Не дві третини а 18 голосів.це відповідно до внесених змін в 2014році Читайте закон Про місцеве самоврядування.
2. 1111 гостя / 10 грудня 2015, 22:29
4.саня
« саня»

сань а ....сань---ти хто такий---щоб АНТОНОВУ вказівки давати....
P.S.наскільки мені відомо---АНТОНОВ --ні під ким...він сам по собі(принаймні в районі)
3. Тамара / 10 грудня 2015, 23:21
А антонов це хто. У нас в районі нікого нема самого по собі. Це або козачки заїжжі або хлопчаки нерозторопні.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації