Вхід | Реєстрація

Сергій Турський: «Бити в набат і братися за руки!»

Сергій Турський: «Бити в набат і братися за руки!»

14 грудня у понеділок у малому залі райдержадміністрації відбулася господарська нарада під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Турського за участю голови райради Світлани Горбачової та керівників установ, організацій, сільських голів.
На нараді слухали головного державного ревізора — інспектора Царичанського відділення Дніпродзержинської об’єднаної Державної податкової інспекції Олену Бойко щодо виконання планових показників місцевого бюджету та проектні зміни Податкового кодексу.
Перш ніж надати слово представнику податкової інспекції, Сергій Турський порушив декілька питань:

— У кого не забезпечені дровами учасник АТО та інші вразливі категорії громадян? — звернувся очільник до присутніх. Він поставив у приклад Китайгородську сільську раду, яка зайнялася окультуренням дерев і знайшла вихід допомогти людям. Непотрібні сухі гілки, що спилюються, будуть роздані нужденним. Правда, Турський припустив, що, можливо, десь будуть і порушення та непорозуміння, зате люди будуть дякувати. А от ситуація із незаконною вирубкою лісових дерев залишається гострою. Щодо цієї проблеми виступив Михайлівський сільський голова Анатолій Загній, який повідомив, що у них у лісі невідомі спилюють сосни, причому люди констатують, що бензопила працює до 8 ранку і пізно увечері. Анатолій Загній вважає, що в першу чергу повинні розібратися лісники.

— Звичайно, самі ви тут нічого не вдієте, — зауважив голова райдержадміністрації, — та спільними зусиллями щось можна зробити: лісники, громадськість, адміністрація, поліція, сільська рада.

Сергій Турський закликав керівників, сільських голів не замовчувати свої проблеми, а бити в набат, інформувати відповідні органи, братися за руки і знаходити виходи з положення. Переймався голова РДА і невтішними показниками у районі щодо захворювання на туберкульоз та вілінфікованих. У районі таких стоїть на обліку 55 чоловік, з них — одна дитина. У січні місяці очікується приїзд у район обласних спеціалістів цього профілю.

З розглянутих питань головою РДА були дані відповідні доручення.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2015, 17:55 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації