Вхід | Реєстрація

Діти гинули через недбалість дорослих, дорослі — через алкоголь

Протягом нинішнього купального сезону на Полтавщині потонула 61 людина (а, до речі, з початку 2009 року — аж 90, 9 з яких — діти), торік за такий самий період — 64. Лідирують за кількістю жертв Полтава (10 осіб) та Кременчуцький район (7 осіб). Тоді як другий рік поспіль у Гребінківському, Миргородському, Оржицькому районах не зафіксовано жодного нещасного випадку. Такі невтішні цифри оприлюднили на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови облдержадміністрації Андрія Баранова. Так, люди йдуть з життя в основному через те, що нехтують елементарними правилами поведінки на воді (21 особа), зловживають спиртними напоями під час відпочинку (18 полтавців). Діти, як правило, тонуть через недогляд батьків: цього року 4 дітлахів загинули в їх присутності.
Тож після засідання голови комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міст та районів області, члени обласної комісії отримали, зокрема, таке завдання на майбутнє: заборонити реалізацію спиртних напоїв та унеможливити їх вживання на пляжах та в місцях масового відпочинку біля води. А Головне управління освіти та науки облдержадміністрації посилить контроль за неповнолітніми в період літніх канікул, у тому числі за допомогою відновлення роботи клубів за інтересами, кімнат школярів, спортивних секцій.
Уникнути трагедій на воді можна кількома шляхами, обласна влада використовує всі можливі. Із школярами вивчаються правила поведінки на воді, для дорослих у газетах, по радіо та телебаченню оприлюднюються застереження і попередження. Ефективною профілактикою трагедій на водоймах є облаштування місць традиційного масового відпочинку людей. Цього року їхня кількість зросла на 25 % і становить 227 об’єктів. Хоча охопити таку кількість пляжів уважними очима та міцними руками рятувальників поки що неможливо, до цього треба прагнути. Тому бюджети всіх рівнів у поточному році витратили на впорядкування пляжів, підготовку сезонних рятувальних постів та фахівців для них більше коштів, ніж торік. А, наприклад, рятувально-водолазна служба за 116 заявками безкоштовно обстежила паспортизовані пляжі, місця традиційного відпочинку полтавців, пляжі дитячих оздоровчих закладів. За результатами роботи 50 із них визнано непридатними до купання.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2009, 09:42 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації