Вхід | Реєстрація

«Полтаваобленерго» відміняє абоненкнижки

«Полтаваобленерго» відміняє абоненкнижки

Таку інформацію повідомила Лариса Сторіжко, заступник начальника зі збуту електроенергії.
Вона пояснила, що замість книжок з’являться рахунки, згідно яких абонент розраховуватиметься за електроенергію. Їх до споживачів доставлятиме підрядчик. Жінка припустила, що рахунки розноситимуть працівники «Укрпошти».

— Абоненти можуть для себе вести записи щодо спожитої електроенергії, — говорить Лариса Сторіжко. — Зрозуміло, що і перехід на рахунки не відбудеться за один місяць. Можливо, перехідний період триватиме до півроку. Рахунки розноситимуться з 7 по 13 число кожного місяця. Відповідно, терміни оплати також зміняться. Нагадаю, що раніше за спожиту електроенергію потрібно було заплатити до 10 числа.

Як пояснила заступник начальника зі збуту електроенергії, у рахунку буде вказана сума, яку абонентам потрібно оплатити. Розрахунки для споживачів проводитиме комп’ютерна програма. У неї закладатимуться дані, які абоненти повідомляють контролерам. Якщо ж вони не зможуть застати власника помешкання вдома, то комп’ютер нарахує середньомісячний показник, який зафіксований у абонента за останні три місяці.

— Перехід на рахунки пов’язаний із тим, що значна кількість людей, отримавши пільги і субсидії, не можуть самостійно обрахувати суму, котру їм необхідно сплатити, — продовжує Лариса Сторіжко. — Також труднощі виникають у абонентів, які установили собі позонні лічильники. Для прикладу, якщо в субсидії споживачу нарахували 90 кіловат на місяць, а він спожив п’ятдесят, то потрібно платити за фактично спожиту електроенергію. Ті кошти, які надійдуть на ваш рахунок від держави, автоматично перейдуть на літній період.
Також заступник начальника зі збуту електроенергії наголосила:

— Якщо власник будинку чи квартири не проживає у помешканні, то йому необхідно написати заяву в Кобеляцьку філію «Полтаваобленерго», де вказати період, який він буде відсутній. Це можна зробити за адресою: місто Кобеляки, вулиця Калініна, 41. Таким чином абонент застрахує себе від непорозумінь із надавачем послуг.

Крім того, Лариса Сторіжко нагадала, що з 1 березня приблизно на 25 відсотків піднімаються тарифи на електроенергію.

Більш детальну інформацію щодо нововведень керівництво Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» надасть через засоби масової інформації після того, як у них відбудеться семінар і надійдуть роз’яснення від обласного керівництва.

Із усіх питань абоненти можуть телефонувати до кол-центру ПАТ «Полтаваобленерго» за безкоштовним номером: 0(800)210-312


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2016, 11:20 | Кобеляки | Суспільство


1. гість / 22 січня 2016, 12:09
Ага! зразу буду бігти писати, коли я їду з дому, бо це інформація публічна?..Цікаво,а як вони мені не надаватимуть послугу, що відключать, а потім що?..
2. Колочак / 22 січня 2016, 12:42
1.гість
«Ага! зразу буду бігти писати, коли я їду з дому, бо це інформація публічна?.»

Та їх треба гнати в три шиї. Є лічильник і пішли нах... Це вони вже борзіють. Вони людину обмежують у правах і свободах. Це виходить я відмічатися у них повинен, як наче я під надзором. Круто! А вони ще розповідають про якийсь тоталітризм. Крім того вони цю інфо будуть продавати злочинцям, щоб вони ваші помешкання шмонали. Хоча вони і є пособниками злочинців які при владі.
3. гість 7 / 22 січня 2016, 14:00
Да, оце по нашому!!! Нараховувати навмання ви вмієте!!!!Яке середнє арифметичне? Скажіть що ви там курите перед тим, як прийняти таке рішення???? Перед самим Новим роком контролер вставила в двері папірець, де було надруковано, що в мене 44 грн недоплачено.Ну, думаю,після 1.01 платитиму, і доплачу( розбиратися немає часу)А тут 4.01 заявляється контролер, мало того, що нахамила, так вже суму вдвічі більшу назвала. Шановні, не сходьте з ума! Я по лічильнику платила і платитиму!!!
4. ansambl / 22 січня 2016, 16:19
Пусть себе приносят что хотят, есть тариф, который я беру с сайта полтавэнерго.(Кстати там есть личный кабинет, рекомендую зарегистрироваться) Взял показатели счетчика, посчитать не проблема, оплатил чрез приват24, не подымая зада со стула.
5. Юлия / 22 січня 2016, 16:28

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
6. Дарина / 22 січня 2016, 18:05
А повернути переплату за незаконний тариф признаний судом ви не хочете Дуже чекаю відповіді на це запитання
7. В Овсієнко / 22 січня 2016, 20:39
Я особисто не заперечую проти оплати по отриманих квітанціях , але при наявності тарифу , залежного від кілбкості спожитої енергії , до ста квт один тариф і після чста інший , необхідно закріпити договором , що показники лічильника знімаються в обовязковому порядку в одну дату кожного місяця і в обовязковій присутності споживача , яка підтверджується особистим підписом споживача і контролера.Неприйнятним є нарахування середньомісячного споживання .Умовами договору повинно бути передбачено , що відповідальність за справність і роботу лічильників енергії несе надавач послуг і зняти цю відповідальність із споживачівЗнімається також відповідальність із споживача за несвоєчасну оплату , в разі несвоєчасної явки контролера для зняття показників та несвоєчасного направлення квітанції на оплату.
8. В Овсієнко / 22 січня 2016, 20:56
4.ansambl
«Кстати там есть личный кабинет, рекомендую зарегистрироваться) Взял показатели счетчика, посчитать не проблема, оплатил чрез приват24, не подымая зада со стула.»

Особистий кабінет є , але там не завжди достовірні дані.Особливо чомусь не збігається сальдо.Я вже отримував квітанцію на оплату і те , що в особистому кабіне ті різниться.
9. рабинович / 22 січня 2016, 21:27
шо вы нервничаете?пришёл контролёр записал показания вы по ним платите и всё,например в Харьковской области такие квитанции уже лет 10 работают,по поводу дома или не дома человек,у многих берут соседи некоторые пишут показания на воротах
10. Голопупенко / 22 січня 2016, 21:48
9.рабинович
«шо вы нервничаете?пришёл контролёр записал показания вы по ним платите и всё»

Ти не талмудируй. Я ось тобі приклад приведу по газу. Сусід не був три місяці дома. Приїхав в жовтні і по лічильнику заплатив в кінці місця. Йому кажуть у тебе борг. Звідки? Виявилося, що він у кінці жовтня заплатив, припустимо за 100 кубів по 3.60, як і належить, а йому кажуть, що у нього не заплачено за червень, липень, серпень за 50 кубів. А влітку повинно платити по 7.20. Він каже, що не був дома і не палив газ, а йому під носа відомість контролера, яка від балди приписала йому ті 50 кубів і хоч він там не розписувався виникла проблема. Подібне може бути і з єлектрикою, особливо у тих, хто має пільги.
11. рабинович / 23 січня 2016, 12:49
10.Голопупенко
«Ти не талмудируй. Я ось тобі приклад приведу по газу. Сусід не був три місяці дома. Приїхав в жовтні і по лічильнику заплатив в кінці місця. Йому кажуть у тебе борг. Звідки? Виявилося, що він у кінці жовтня заплатив, припустимо за 100 кубів по 3.60, як і належить, а йому кажуть, що у нього не заплачено за червень, липень, серпень за 50 кубів. А влітку повинно платити по 7.20. Він каже, що не був дома і не палив газ, а йому під носа відомість контролера, яка від балди приписала йому ті 50 кубів і хоч він там не розписувався виникла проблема. Подібне може бути і з єлектрикою, особливо у тих, хто має пільги.
Додати коментар»

ты не неси пургу,твой сосед должен заплатить раз в месяц,а ты как добрый самаритянин должен быть взять и заплатить за него или лучше так слюной брызгать
12. Сірко / 23 січня 2016, 12:50
Я працюю з 8.00 до 18.00 майже кожного дня. Коли до мене приходитиме контролер - уночі?
13. Голопупенко / 23 січня 2016, 13:00
11.рабинович
«ты не неси пургу,твой сосед должен заплатить раз в месяц,а ты как добрый самаритянин должен быть взять и заплатить за него»

Это за что он должен заплатить, а тем более я? За то, чего не было, чем не пользовался? Логика у тебя действительно рабиновичская.
14. рабинович / 23 січня 2016, 18:56
12.Сірко
«Я працюю з 8.00 до 18.00 майже кожного дня. Коли до мене приходитиме контролер - уночі?
13. Голопупенко / сьогодні, 13:00»

контролери переважно ходять по вихідних,показники часто залишають сусідам чи пишуть десь на воротах,на крайній випадок є номер телефону контролера
15. рабинович / 23 січня 2016, 19:05
13.Голопупенко
«Это за что он должен заплатить, а тем более я? За то, чего не было, чем не пользовался? Логика у тебя действительно рабиновичская.»

сосед уехал на три месяца из дома оставил бы тебе 60 грн,чтобы ты платил по 20 грн каждый месяц,факт оплаты должен быть раз в календарный месяц И последнее есть договор абонента с облэнерго,читай внимательно.по поводу Рабиновича я бы на твоём месте не шутил
16. Біличанка / 23 січня 2016, 19:13
За що платити як що людини не було вдома???? Отже газ не використовувала? ??? Є прилад обліку звірте показники останнього платежу і теперішнього! !!! Дійсно логіка рабиновича - ти плати а там розберемось.
17. Голопупенко / 23 січня 2016, 19:18
15.рабинович
«
сосед уехал на три месяца из дома оставил бы тебе 60 грн,чтобы ты платил по 20 грн каждый месяц»

Ти че не вменяемый? Какой ты рабинович? А может точно рабинович и дракониш тут народ. За что платить????? Я что обязан каждый месяц обязательно хоть что-то да использовать? Может тогда соседу надо меня нанять чтобы я еще и газ там поджигал специально для того чтобы рабиновичу заплатить было за что. Вобще-то логика рабиновича. Як кажуть на Україні "хоч не тільний, а телись" Так выходит?
18. рабинович / 23 січня 2016, 21:38
17.Голопупенко
«Ти че не вменяемый? Какой ты рабинович? А может точно рабинович и дракониш тут народ. За что платить????? Я что обязан каждый месяц обязательно хоть что-то да использовать? Может тогда соседу надо меня нанять чтобы я еще и газ там поджигал специально для того чтобы рабиновичу заплатить было за что. Вобще-то логика рабиновича. Як кажуть на Україні "хоч не тільний, а телись" Так выходит?
»

уважаемый каждый абонент подписывает договор читай его внимательно,передай соседу в твоём лице,чтобы не лепил горбатого.назови себя,чтобы ответить
19. Голопупенко / 23 січня 2016, 22:03
18.рабинович
«каждый абонент подписывает договор читай его внимательно»

Почитаю, но... если там такое есть, значит тот договор от рабиновича, его подписывать нельзя, но.... тогда рабинович не даст газ. Так выходит? Как не крути, а рабиновичи диктуют условия. Может пора их уже того...на место ставить или в Сибирь?
20. академік / 23 січня 2016, 22:22
Ну невже ви не зрозуміли хто профінансував майдан, коли після нього найліпші зміни що відбулися, це підняли плату за газ та світло для народу. То країну розворував один Президент Янукович, а тепер всі хто при владі.
21. гість / 24 січня 2016, 09:37
Тоді теж грабували всі, хто був в оточенні Яника, а тепер "безпрєдєл", тому що Порошенки і Яценюки розуміють, що прийшли до влади на трошки і хотять урвапти для себе побільше, на місцях-теж зрозуміли цю "тєму", тому хабарі виросли в 3 рази, як і валюта америк.а у людей, як завжди, чуби тріщать...І Бога не бояться та людських прокльонів...Яник вже заплатив смертю сина за майдан, то невже Порошенко цього не розуміє, він же теж батько...
22. Дарина / 24 січня 2016, 20:34
Тарифи на електроенегію признані Київським судом незаконними так як НКРЕ не мав права в той час тобто у лютому 2015 року ріщати питання тарифів але всі мовчать хоч повинні перерахувати оплату по завищеним тарифам скільки ж нас будуть обдирати всі кому захочеться нажитись а ми мовчки підчинятись наглоті яка не ма\ ні совісті ні честі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації