Вхід | Реєстрація

Студія Артемія Лебедєва створила логотип Полтави, але від нього відмовилися

Студія Артемія Лебедєва створила логотип Полтави, але від нього відмовилися

Студія відомого російського дизайнера розробила для Полтави туристичний логотип у формі літери «П» з візерунками.

Співпраця управління культури Полтавського міськвиконкому та київського представництва дизайн-студії Артемія Лебедєва призвела до створення власного логотипу Полтави.

Комунальний сайт «Полтава туристична» повідомив, що логотип Полтави сформований на основі древнього герба козацького міста ХVІІ століття (нинішнього офіційного герба Полтави) і поєднує ключовий його елемент - лук зі спрямованою вниз стрілою в обрамленні смарагдової зелені міста. Верхня частина логотипу містить три бутона квітки, що символізує три історичні пагорба стародавньої Полтави: центральна - Іванова Гора, ліворуч - Монастирська, праворуч - Інститутська. В цілому логотип нагадує першу букву в назві міста - букву «П».

Але учора відбулося засідання депутатської комісії Полтавської міської ради з питань розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму (голова комісії Юрій Бойко) на якому одним з питань порядку денного було питання про логотип Полтави. До спірною художньої цінності лого додалася політика - пан Лебедєв серед іншого визнав законною приналежність Криму до Росії.

Перед засіданням комісії до журналістів вийшла заступник мера Світлана Тарашевська, яка з обуренням повідомила, що вперше її підлеглий приймає якісь рішення, не поставивши до відома ні її, ні начальника управління культури. За її словами, жодної копійки з бюджету на логотип не було витрачено і не могло витратитися в принципі, тому що ніхто з виконкому не був у курсі, що відбувається. Рішення про розміщення логотипу прийняв начальник відділу туризму та культурної спадщини управління культури Полтавського міськвиконкому Віталій Павлов. Заступник мера тепер допускає, що відповідальність винного може закінчитися його звільненням за власним бажанням.

Сам Віталій Павлов відмітав співчуття з приводу свого можливого звільнення і сказав, що київська студія Артемія Лебедєва - це не зовсім сам Артемій Лебедєв, і тема політики при ухваленні рішення не спливала. Він підтвердив слова свого керівника - Світлани Тарашевської - логотип був розроблений студією безкоштовно, за її ж ініціативою. Наміри туристичного відділу були благородні - включити Полтаву в список українських міст, які вже мають свій логотип. Провину з приводу своєї ініціативи і деякої секретності він визнає. Тепер Віталій Павлов стверджує, що тема «лебедєвского» логотипу з порядку денного знята, але не саме питання необхідності туристичного логотипу для обласного центру.

Того ж дня, на офіційному сайті студії Артемія Лебедєва з'явилося офіційне підтвердження приналежності студії до розробки логотипу Полтави. На окремій промо-сторінці також присутній і традиційний для Студії розділ «Процес», який повністю описує рух дизайнерської думки від ескізу до фінального варіанту.




Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2016, 12:14 | Полтава | Цікаве
1. New York / 26 січня 2016, 18:27
До спірною художньої цінності лого додалася політика

У логотіпа не може бути "художньої цінності". Це не картина і не скульптура. У логотипів зовсім інші критерії якості.
Так шо тут чиста політика.
2. Чудо Юдо / 26 січня 2016, 23:06
1.New York
«У логотіпа не може бути "художньої цінності".»

А у герба може бути? А чим лого від герба відрізняється? Я оце в цьому моменті щось не зрозумів навіщо цей логотип для міста взагалі?.. У туристичних брошурках малювати? А герб для цього не катіт? Тим паче Полтави не такий уже і поганий герб... є похлєще.
3. Рикошет / 27 січня 2016, 06:27
1.New York
«У логотіпа не може бути "художньої цінності". »

Правильно!Ну яка художня цінність може бути у торгової марки "пепсі" наприклад.
2.Чудо Юдо
«А у герба може бути? А чим лого від герба відрізняється? Я оце в цьому моменті щось не зрозумів навіщо цей логотип для міста взагалі?.. У туристичних брошурках малювати? А герб для цього не катіт? Тим паче Полтави не такий уже і поганий герб... є похлєще»

Герб,це геральдичний знак,який має найвищу символічну ознаку.Логотип-символ рекламний,представницький.Для порівняння:"Іван Іванович Хромов на роботі головний інженер,шанована людина-герб,а на базарі Ванванич,який знає толк в електроніці-логотип."
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації