Вхід | Реєстрація

У Диканьці презентували завершення проекту реконструкції даху на найбільшій гімназії району

У Диканьці презентували завершення проекту реконструкції даху на найбільшій гімназії району

У понеділок в найбільшій гімназії Диканьки — імені Миколи Васильовича Гоголя — влаштували невеликі урочистості. Нагода — завершення проекту з капітальної реконструкції покрівлі навчального закладу, який на сьогодні відвідує третина школярів району.

Перерізати символічну стрічку до Диканьки запросили голову Полтавської ОДА Валерія Головка. Саме з легкої руки керівника області та спеціалістів профільних департаментів облдержадміністрації, які захищали на початку 2015 року проекти громад на рівні Кабміну, гімназія у Диканьці отримала на реконструкцію кошти з Державного фонду регіонального розвитку.

Загальний кошторис робіт — понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. Фінансування відбувалося на засадах спільної участі громади та держави, тобто майже 200 тисяч гривень було виділено з районного бюджету (10% кошторисної вартості) і понад 1 мільйон гривень — за рахунок Фонду регіонального розвитку. Роботи було розпочато наприкінці літа 2015 року і завершено у грудні.   

— Це лише перший крок у проекті реконструкції самої гімназії, — зауважив Валерій Головко. — Основну роботу з облаштування даху закінчили, адже без цього неможна було розпочинати капітальний ремонт приміщень. Плани у районного керівництва і в педагогічного колективу дійсно  далекосяжні. І я їм щиро дякую, що спільними зусиллями  ми реалізували цей важливий проект. На черзі — реконструкція цього навчального закладу, оскільки гімназія імені Миколи Гоголя у форматі об’єднання громад буде базовою для Диканьського району.

Як прокоментувала директор гімназії Надія Горячун, реконструкція даху була вкрай необхідна. Самій будівлі вже майже сорок років — і за цей час навчальний заклад капітально жодного разу не ремонтувався.

— Фактично займалися латанням «дірок» за рахунок батьківських коштів, допомагали небайдужі спонсори, — говорить директор гімназії. — Частково ремонтували каналізацію, систему опалення. Проте найбільшою проблемою був дах. Він плоский, із м’якою покрівлею. Ремонтувати його доводилося кожні 5 років, проте він все рівно руйнувався, вода затікала з третього поверху аж на перший, руйнувалися стіни. Тож вирішити проблему можна було лише завдяки капітальній реконструкції і спорудженню нового даху.

У 2012 року капітально реконструювали першу чергу — було перекрито дах над так званим навчальним корпусом, де знаходяться класи. Покрівля над спортзалом, актовим залом, бібліотекою та столовою продовжувала протікати. Як розповідає голова Диканської РДА Олександр Ус, який пропрацював у гімназії вчителем понад 20 років, під час дощів вода протікала через актовий зал і заливала столову, що якраз знаходиться під ним. Тому працівники столової змушені були мити посуд в дощовиках, інакше працювати ніяк було.

— Перекривши дах ми тепер можемо розпочати внутрішній ремонт, бо до цього відремонтовані стіни і стеля трималися до першого дощу, — коментує Олександр Ус. — Що ж до подальшого ремонту, то наразі працюють фахівці, готують проектну документацію, проводять розрахунки. Очікуємо, що до 1 березня буде готовий кошторис і вирахувана реальна суму, яка потрібна, щоб привести приміщення гімназії до належного стану і створити нормальні умови для навчання дітей.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2016, 16:53 | Диканька | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації