Вхід | Реєстрація

Пишіть про хороше!

У цьому номері «ЕХО» ми вирішили підвести деякі підсумки року, що минув. Зокрема, визначити найбільш значущі події та людей, котрі досягли певних успіхів. Як виявилося у процесі підготовки матеріалів, за рік в районі та громадах, що його складають, відбулося не так вже й багато хороших подій, котрі заслуговують на відзначення. Напевно, цей факт і є відповіддю на заклики, котрі лунають з уст деяких читачів, а особливо — представників влади. Вони, як мантру, повторюють слова: «Пишіть про хороше! Чого ви звертаєте увагу на проблеми?»

Безумовно, у інформаційній складовій мають бути і хороші, позитивні новини. Адже засилля «чорнухи» погано впливає на загальний психічний та навіть фізичний стан споживачів інформаційного продукту. І ми це прекрасно розуміємо. І намагаємось не бути подібними до «1+1» та інших телеканалів, котрі перш за все тиражують новини про смерть та нещастя. Хоча, як відомо, є такий закон журналістики: найкраще продаються погані новини.
Але ж, шановні, йдеться про представників влади, дайте нам той позитив, зробіть щось однозначно хороше! До речі, поняття «хороше» теж є достатньо абстрактним і відносним.
От, скажімо, пишемо ми про волонтерський рух. З одного боку — дуже добра справа. Люди згуртовуються, допомагають іншим, вчаться вирішувати проблеми без допомоги влади. А з іншого… Війна — це однозначний негатив. Якою б вона не була. Війна — це результат непрофесійності або жадібності політиків. Крім того, волонтерський рух свідчить про те, що українська влада не може самостійно забезпечити свою армію. От вам і негатив. Чого більше у розвитку волонтерського руху, хтось може на якихось вагах визначити?

Або інший приклад. Міська рада не піднімає тариф на воду. З одного боку — це добре, адже кобелячани збережуть для сімейного бюджету 100-200 гривень за рік. З іншого — уже звільнені 8 працівників «Водоканалу», із яких майже половина працювали в аварійно-ремонтній бригаді. Підприємство матиме збитки в сумі близько 40 тисяч гривень щомісяця. І вони зростатимуть, адже зростає ціна на електроенергію, як і кількість спожитою води (справа ж до літа йде). Владі доведеться дотувати «Водоканал». І грошей на розвиток вже не буде. Як і на реконструкцію водомережі. Чого більше в цій події: негативу чи позитиву? Чи ці питання озвучувати не потрібно? А слід було написати хвалебну оду.

Звичайно ж, за давньою українською традицією, у представників влади, як міської, так і районної чи державної, є «безсумнівний», на їх думку, аргумент. Мовляв, то «піпірєднікі» погано працювали, а ми — хороші, просто не встигаємо чужі огріхи приорювати. Це повторюють всі з якоюсь дитячою безпосередністю і впевненістю, що їм повірять.
Шановні владці! А ви не задумувались над тим, що протягом усієї сучасної історії в Україні хороші хлопці постійно змінюють поганих. Хороший Ющенко змінив тирана Кучму, потім хороший Янукович змінив поганого Ющенка, а після цього хороший Порошенко став керувати після бандита Януковича. Усе кращі й кращі приходять. А шукати хороші новини — усе важче і важче.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2016, 09:04 | Кобеляки | Редакційна


1. Степан / 5 лютого 2016, 10:14
Ви пишіть шо онуки у цьому році виїдуть у Европу,бо відмінять візи шоб подорожувати і уже скоро можна буде їздити по нових вулицях названих фіміліями патріотів.тільки чого немає вулиці Степана Бандери.чогось
2. невідомий / 5 лютого 2016, 10:19
А що страшного , що влада даватиме дотації Водоканалу? Ми сплачуємо податки і це також наші кошти.
3. Читач5 / 5 лютого 2016, 10:24
А я згоден з Ігорем на всі 100 відсотків. Послухаєш нашу владу - у негараздах винні одні журналісти, а сама влада з трусів пнеться, аби всім жилося краще. Тільки чогогсь живеться гірше і гірше...
4. лікарь / 5 лютого 2016, 11:17
Згоден з Ігорем,просто можновладці на проблеми дивляться іншими очима,коли у них не має проблем,то вони думають що у інших так само. Більше того,вони бояться ходити до людей в лікарні, в школи в дитсадки до батьків цих дітей, на виробництво.Вони породжують негатив,і хочуть щоб їм платити добром і піарили їх на їх бездіяльності
5. Читач5 / 5 лютого 2016, 12:10
100 процентів!!!
6. светка / 5 лютого 2016, 12:31
Невідомий, а з чого давати дотацію, мабуть відчеплять від мільйона який заклали на ремонт міськоі ради)))))
7. В курсі дєла / 5 лютого 2016, 12:59
6.светка
«а з чого давати дотацію,»

Давати дотацію чи не давати, це не знімає питання обгрунтування тарифу і оприлюднення калькуляції. Що ви впять по еврейськи тут крутите.
8. 1 гість / 5 лютого 2016, 15:13
Ціну на воду піднімати потрібно, але після того, як хоча б удвічі підняти зарплати і пенсії, а людей звільнили даремно! У "Водоканалі" так маштабно як в райдержадміністрації, чи в міськраді люди не байдикували...
9. Опаньки / 5 лютого 2016, 16:16
Опаньки! по городу пішла інфа, що сьогодні Копелець об’явив війну "ЕХО". Краще чим отут не скажеш:
Посилання на www.youtube.com
Перефразіруючи одну відому поговорку скажу "Можу вічно дивитися як росте свиня, горить хата у сусіда і як Філон тролить Копельця". По-моєму, ще подивимося
10. щука / 5 лютого 2016, 16:35
8.1 гість
«а людей звільнили даремно! У "Водоканалі" так маштабно як в райдержадміністрації, чи в міськраді люди не байдикували»

Друзі , та коли вже ж скоротят чисельніть работників в райдержадміністраціі, райраді та міськраді ?
11. Читач / 5 лютого 2016, 20:49
На сайті міськоі ради інфа про зустріч Копельця з учителями,де він обговорив питання освіти, культури, спорту...Складається враження, що він забув, що не голова РДА і повинен займатись сміттям, водою, собаками, благоустроєм, а за освіту ,культуру і спорт хай у іх керівників голови болять. І потім-на дотацію водоканалу грошей немає, а на футбольну команду, яких з десяток у місті-є.Хіба це першочергове питання? Де громадські обговорення проблем? Так гарно обіцяв та швидко забув...А сміттєзвалище-бомба уповільненоі діі??? Чесно-я в шоці від безпорадності мера і образи на всіх-усі заважають, не цінять...
12. В курсі дєла / 6 лютого 2016, 16:58
10.щука
«
Друзі , та коли вже ж скоротят чисельніть работників в райдержадміністраціі, райраді та міськраді ?»

Яка ти рибина нетямуща. Та для того й звільнили, щоб профінансувати зарплати секретаря виконкому, юриста та соціолога. Замість восьми роботяг Олександр Другий пристроїв трьох дармоїдів. Що, не так?
13. Місцевий / 6 лютого 2016, 20:21
Секретарі-соціологи чи хто там!Напишіть 3-5 добрих справ Копельця про які преса не писала. Якщо залишете звернення без відповіді, значить добрих справ просто немає.
14. Максим Кармелюк / 9 лютого 2016, 00:40
Цитата зі статті: "А шукати хороші новини — усе важче і важче".
Думки матеріалізуються. Якщо думати про хороше то хороше і буде. Отже буде про що й писати.
Досить засиллю інформації про злочинність. Більше пишіть і показуйте про науку, природу, культуру, мову, виховання молодого покоління, про родину, про спорт, про суспільно корисну працю, про наших достойних дітей, що зростають патріотами своєї держави.
15. Архімандрит / 9 лютого 2016, 00:50
14.Максим Кармелюк
«Думки матеріалізуються. »

Розумно. Так воно і є. В звязку з цим пропоную подумати про наслідки матеріалізаації Гімну України. Хоча, що тут думати, вже все й так очевидно.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації