Вхід | Реєстрація

200 гривень за макулатуру

Ця редакційна пишеться у вівторок 16 лютого. Цього дня чимало українців із якимось напівдитячим ентузіазмом і захопленням спостерігали за подіями у Верховній Раді. У всякому випадку, під час сесії Кобеляцької райради депутати постійно запитували один одного: «Ну що, відправили Яценюка у відставку?»

Відверто кажучи, давно не розумію такої цікавості. Адже в державі, яка де-факто знаходиться під зовнішнім управлінням, особа Прем’єр-міністра принципового значення не має. Головні рішення все одно не в Києві приймають. А особистостей, котрі хоча б спробували навести в цій нещасній країні порядок і зробити її незалежною, поки що не видно. У всякому випадку, серед українців. Бо нинішнім владцям сьогоднішня ситуація вигідна. Рішення вони не приймають, а красти, голосно волаючи про боротьбу з корупцією, їм змогу дають. Тому буде Яценюк чи не Яценюк, не так і важливо. Один крастиме менше, інший — більше. Крім того, якщо й «розганяти», то в першу чергу — імпотентний парламент.

Тому повернемось до нашого, до земного, до того, що ближче і на що ми ще якось можемо впливати. Днями вирішив перевірити, як виконує свої обов’язки і обіцянки наш «рідний» нардеп Андрій Река. Можливо, хтось, крім новосанжарців, ще пам’ятає такого чоловіка, який втілив у життя принцип: «Аспірин і добре слово — набагато дієвіші, аніж просто добре слово».

Виявилось, що із парламентською роботою у нашого нардепа, м’яко кажучи, «не фонтан». Ні, на сесії він ходить, голосує дисципліновано. Та більше чим за рік роботи у парламенті Андрій Олександрович спромігся лише на два депутатські запити і взяв участь у розробці семи законопроектів. Із обіцянок, даних перед виборами, Рекою у життя втілена лише одна: створене Антикорупційне бюро. Та й чи він його створював? Про такі «дрібниці» як скасування недоторканості нардеп, як і всі його колеги, швиденько забув. Рейтинг довіри до Реки, згідно з даними ресурсу «Слово і діло», становить лише 14 відсотків. Ми б дали ще менше. Адже «Слово і діло» не враховували обіцянок щодо підтримки і розвитку Нових Санжар та інше бла-бла-бла. А ми ж їх, обіцянки, чули в редакції «ЕХО».

Інформацію про діяльність Реки як нардепа ми брали із згаданого ресурсу та офіційного порталу Верховної Ради України. А в процесі збору матеріалів вирішили зайнятися перевіркою стану виконання обіцянок, даних нашими обласними, районними та міськими депутатами. Таки ж і вони вже майже сто днів «працюють».

Та виявилось, що існує певний дефіцит інформації. Працівники редакції, на жаль, не збирали всі листівки, агітки, газетки і календарики, у яких кандидати перед виборами щедро обіцяли. А говорили ж навіть про те, що пенсії піднімуть і податки знизять. А тепер, щоб знайти задокументовані обіцянки, звернулись до виборчих комісій, сподіваючись, що вони збирали агітматеріали, як велить закон. Як з’ясувалось, ніхто цією справою не займався.

Тому звертаємось до читачів «ЕХО» із проханням про допомогу. При цьому вона може бути навіть платною. Обіцяю особисто заплатити 200 гривень за повний комплект агітматеріалів партій, які потрапили у районну та міську ради. Ну, звичайно ж, за обіцянки міського голови теж. Хоча не відмовлюсь і від безкоштовної допомоги.

Так що, несіть виборчу макулатуру. Пункт прийому — редакція «ЕХО». По понеділках, із 9 до 10 ранку. Сторгуємось.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2016, 09:21 | Полтавщина | Редакційна


1. гість / 19 лютого 2016, 09:25
Терміново перевибрати ЛЕЛЮКА!!!
2. Не гість / 19 лютого 2016, 12:34
Філон, однако, сміливий: " Адже в державі, яка де-факто знаходиться під зовнішнім управлінням...". Якби хто уточнив під чиїм управлінням? Сподіваюсь, що не путінським.
3. Ігорьок / 19 лютого 2016, 12:35
1.гість
«Терміново перевибрати ЛЕЛЮКА!!!»

А що цей з своїх обіцянок виконав?
Філоненко,давай почнемо що ви виконали з своїх обіцянок,коли був депутатом міськради!Напишіть про це статтю.Моїм бабулькам буде цікаво.Бо чиєсь бла-бла-бла видно,а своє....Під лампу вас,з іншого боку!
4. степан / 19 лютого 2016, 13:01
3.Ігорьок
«Філоненко,давай почнемо що ви виконали з своїх обіцянок,коли був депутатом міськради!Напишіть про це статтю.Моїм бабулькам буде цікаво.Бо чиєсь бла-бла-бла видно,а сво»

Хочеться запитати у Вас Ігорьок , а що зробили Ви , щоб депутати виконували свої обіцянки.Я дивлюся , як обговорюють те , що стосується кожного - тарифи , і то тут повна імпотенція , і доки українці будуть імпотентами , доти ніхто нічого виконувати не буде.
5. Степан / 19 лютого 2016, 13:18
1.гість
«Терміново перевибрати ЛЕЛЮКА!!!»

Та куди й не там,це наще врємя пішло,риваншу можете і не ждати.типер ми будемо керувати,ми будемо відправляти своїх онуків у Европу,ми будемо скуплатися у оптовичку,а ви,конеєшно.привикли жирувати при Якубовичу,а типер вам похужало.ото ідіть типер смокчіть у Сірка ,
6. Серафима / 19 лютого 2016, 13:42
Я думала , що твоъ онуки вже в Эвропы , а вони ы досы в ж...
Ти гуморист!!!! Коли вже ти рушаєш до онуків?
7. гість / 19 лютого 2016, 13:53
5.Степан
«а ви,конеєшно.привикли жирувати при Якубовичу»

Та ні,ми жирували ще раніше,ще при Лістьєву.
8. Батя / 21 лютого 2016, 00:05
Ігор Миколайович Ви молодець. Стаття вірна і як завжди вчасна. Шкода що їх не публікують у республіканських газетах. Адже про те, що влада зрадила народ зараз мало хто говорить. Деякі депутати перевртні критикують своїх але цк ради майбутніх планів на тепле місце на випадок нового майдану.
9. Кіноман / 21 лютого 2016, 20:12
Тоже согласєн.
10. Гість 5 / 22 лютого 2016, 08:40
Зайдіть на сторінку Реки в однокласниках , там всі його агітаційні матеріали дуже гарно опубліковані , зробіть скрін і матимете 200 гривень . А Река дійсно запроданець і ні чим не відрізняється від решти казнокрадів , що зараз біля корита у ВР.
11. Спостережливий / 22 лютого 2016, 09:51
[[ЦИТАТА|10|Гість 5|Зайдіть на сторінку Реки в однокласниках , там всі його агітаційні матеріали дуже гарно опубліковані , зробіть скрін і матимете 200 гривень . А Река дійсно запроданець і ні чим не відрізняється від решти казнокрадів , що зараз біля корита у В
З приводу користі Реки на посаді депутата ВР погоджуся і з автором, і з коментатором. Краще б він на екокареті по Санжарах їздив.
А ось із приводу заробітку на скріншоті, раджу коментатору не вводити в оману потенційних заробітчан. Автор обіцяє гроші виключно за агітки районних і міських депутатів. Думаю, що Рекину брехню він і сам вже задокументував. До речі, Река, як виступив в "ЕХО" рік тому, так і пропав кудись. Напевне боїться на люди показатися. Про наявність у нього совісті історія мовчить.
12. нафаня / 23 лютого 2016, 07:32
Ігор Миколайович, ви підняли надзвичайно важливу проблему. На жаль, ви не можете поручитися за Юлю, до партії якої ви належите. За нею теж немало грішків і гріхів. (Хто безгрішний, хай перший кине камінь.) Але новий час вимагає нових підходів до роботи депутатів усіх рівнів. Перше - хто пам’ятає, що якийсь депутат звітував перед своїми виборцями на сходці? Про таку форму роботи з виборцями вже забули. Друге - хто перевіряв роботу дільничих та окружних комісій? Хто сказав "але" використанню адмінресурса? Адже був тиск на виборців з боку РДА. тепер це постфактум і ніхто не несе за це відповідальність. Река (і іже с ними) вибирають великі аудиторії для зустрічей з виборцями. На них мають сміливість закидати докори лише активісти. Отже їх легше вичисилити й при нагоді натиснути.
13. Асісяй / 23 лютого 2016, 11:00
11.Спостережливий
«Зайдіть на сторінку Реки в однокласниках»

і спробуйте задати Реці в одноклассниках " неудобне" питання - одразу в "чорний список" захурчите.
14. Спостережливий / 23 лютого 2016, 11:14
12.нафаня
«На жаль, ви не можете поручитися за Юлю, до партії якої ви належите. За нею теж немало грішків і гріхів»

Ось тут уточніть звідки у вас така інформація. Я регулярно читаю редакційні Філоненка. І він кілька разів заявляв, що не є членом жодної партії. Можливо у вас застаріла інфа? Чи автор статті лукавить? Хоча в будь-якому разі, тему він підняв правильно. Громадського контролю над представниками влади катастрофічно не вистачає.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації