Вхід | Реєстрація

Царичанські новини культури

Царичанські новини культури

У п’ятницю 19 лютого у районному Будинку культури відбувся концерт групи «Контингент» із Лубен.

Ця група неодноразово виступала на теренах Приорілля. Склад «Контингенту» — це учасники бойових дій в Афганістані. Творчість колективу має патріотичну тематику. Гурт виконує пісні про Україну, запорізьких козаків, війну, героїв України — простих солдатів, які захищають нашу землю. Також вокальний гурт займається волонтерською діяльністю, активно гастролює, підтримує бійців на передовій.

У вересні цього року ансамбль святкуватиме ювілей: 25 років творчої діяльності. До складу «Контингенту» входять його керівник Констянтин Авсєєвич, учасник бойових дій в Афганістані, підполковник; солісти Олександр Даценко (він же і акордеоніст та клавішник), Олександр Нудьга, гітарист Олександр Чех та звукорежисер Сергій Товкач.

На концерті були глядачі не тільки з Царичанського району, а й з сусідніх.

— Ми присвячуємо свої пісні усім патріотам України, — каже Констянтин Авсєєвич, і в зал линуть пісні, співзвучні з почуттями глядачів. Назви музичних композицій і рядки з пісень говорять самі за себе: «Віват», «Афган во мне осколком, горечью, стихом», «И павшим, и ушедшим посвящается», «Мы, опаленные войной, живем за тех, кого уж нет», «Гей, козаки, годі спати», «Козакуйте, поки молоді», «Пускай не судят нас однобоко в кабинетах», «Миру вам усім», «Тримайтесь, пацани», «Героям слава».

Наприкінці концерту, який підняв моральний дух людей, виступили голова обласної організації воїнів‑інтернаціоналістів Віктор Волошин та голова Царичанської районної громадської організації воїнів‑інтернаціоналістів Віталій Шаповал. Віталій Васильович подякував артистам за зворушливий концерт та висловив подяку спонсорам за фінансову підтримку в організації концерту.

21 лютого у Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста Дніпродзержинська відбувся концерт хорових колективів Дніпродзержинської та Царичанської єпархії. Концертний захід називався «Стрітенський вечір». Звучали духовні музичні твори як класичних композиторів, так і священослужителів. У концерті духовних піснеспівів брав участь і архієрейський хор Царичанського благочиння під керуванням матушки Олени Пігарєвої.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2016, 09:11 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації