Вхід | Реєстрація

«За мир і дружбу і за пожежну службу!»

«За мир і дружбу і за пожежну службу!»
У кожного є своє професійне свято. До 2004 року працівники державної пожежної охорони щороку відзначали його 29 січня. Змінилася підпорядкованість – змінилася і дата святкування. Але щороку 29 січня згадується, як все починалося, як становилася пожежна охорона в районі. До речі, перша документальна згадка про формування пожежної команди в нашому місті датується вереснем 1943 року (про довоєнний період дані відсутні).
Але в усі часи, в усі періоди кожна структура славиться не своєю назвою чи підпорядкованістю, а, перш за все, людьми, професіоналами своєї справи.
Напередодні цієї дати згадую попереднього начальника Гадяцького РВ Івана Івановича Бережного, який розпочав свою службову діяльність з 1968 року, понад 13 років очолював безпосередньо пожежну охорону району, має стаж служби в ОВС та МНС України 37 років. 25 років самовідданої служби в ОВС віддав Олександр Миколайович Ус. Неможливо в цей день не згадати Василя Дмитровича Перепелицю та Івана Панасовича Крата, наших сивочолих ветеранів, які пройшли і нелегкі фронтові дороги Великої Вітчизняної війни. Безпосередньо з підрозділу СДПЧ-23 пішли на заслужений відпочинок Григорій Васильович Зозуля, Микола Іванович Титаренко, Григорій Іванович Горовий, Іван Степанович Бут, Леонід Іванович Коваленко. У них різні військові чи спеціальні звання, посади, різна вислуга років, але їх єднає те, що всі вони – невипадкові люди в пожежній охороні, професіонали і понині залишаються взірцем для молодого покоління.
Шановні ветерани, багато років 29 січня ви говорили традиційне: «За мир і дружбу і за пожежну службу!», і сьогодні дозвольте привітати вас із цим святом. Нехай щемкі спогади про молоді буремні роки хоч і навіють вам солодкий смуток, але додадуть оптимізму в житті.
Тож дозвольте щиро побажати вам і вашим родинам здоров’я, щастя, благополуччя, миру і злагоди у ваших домівках. Хай завжди поряд з вами будуть любов та чуйність ближніх, взаєморозуміння та повага. І хочемо вас запевнити, що з вами назавжди залишиться підтримка колег і друзів.


На фото: Пожежна команда м. Гадяча, 1949 рік. Будівля знаходилася поблизу сучасної пожежної частини та старої водонапірної вежі

Автор: В.В. Губський, начальник Гадяцького РВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2010, 16:32 | Гадяч | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації