Вхід | Реєстрація

Чекати допомоги чи працювати самим?

Спочатку цей матеріал планувався як заклик про фінансову допомогу в ремонті. У аграрному ліцеї довгий час залишається невирішеною проблема зі спортивним залом. Справа в тому, що в будівлі постійно протікає дах, а через це псується підлога. Як відомо, у спортзалі проходить значна кількість районних змагань. Тут тренуються рукоборці. Майже щодня кобелячани приходять пограти в футбол.

Відверто кажучи, не міг спокійно дивитись, коли хлопці під час футбольних матчів падали на мокрій від опадів підлозі. Тому вирішив з’ясувати, хто може посприяти у ремонті даху. Директор ліцею Олег Бровко розповів, що під час візиту голови облради Олександра Біленького до нашого міста вони із міським головою Олександром Копельцем показували гостю приміщення спортзалу. Біленький сказав, що, можливо, облрада виділить кошти, але на умовах співфінансування. Для цього керівнику ліцею треба виготовити проектно-кошторисну документацію. На неї, документацію, коштів ніхто не дає. Тобто, тут можуть допомогти спонсори. Згідно з минулорічними підрахунками, на будівництво даху потрібно 700 тисяч гривень. Олег Бровко говорить, що звертався до голови райради та в адміністрацію. Також сподівається на допомогу міської ради. Свої дії директор ліцею аргументує так:

— Наш навчальний заклад відвідують учні, які проживають як у місті, так і в районі. Спортзал же, у першу чергу, потрібен їм.

Голова РДА Таміла Шевченко пояснює, що навчальний заклад знаходиться на балансі Полтавської обласної ради. Тому кошти на ремонт має виділяти облрада.

— Хоча адміністрація може допомогти також, — продовжує Шевченко. — Для цього керівництву ліцею потрібно брати участь у різних проектах, які проводить Фонд регіонального розвитку. Особисто до мене з цим питанням Бровко не звертався. Ми пропонували їм взяти участь у проекті із заміни опалення. Вони на це не відгукнулись. А от Артем Письмак звернувся до нас. Він хоче на базі ліцею створити тренажерний зал для армреслерів. Наші спеціалісти підготували всю необхідну для цього документацію, аби їх проект взяв участь у конкурсі. Також за приклад можна взяти Кобеляцьку школу № 2. При мінімальному використанні бюджетних коштів вони побудували дах. Треба намагатися й самим вирішувати проблему.

Володимир Кішінський, голова райради, пояснив, що з районного бюджету можуть фінансуватися заклади, які знаходяться на утриманні райради.

— Тим більше, що районний бюджет не може надавати дотацію обласному. Та якщо керівництво ліцею залучить спонсорські кошти, то й облрада виділить певну суму.

Отож, ремонтом даху, у першу чергу, має перейматися саме керівництво ліцею. При цьому намагатися використати всі можливі варіанти.

Це лише один приклад. Здавалося б, до всіх звернулись, але динамо крутиться вхолосту. Тому не варто чекати на допомогу, треба працювати самим. Оскільки не так важливо, що зроблено для досягнення мети, як сам кінцевий результат.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 березня 2016, 09:15 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації