Вхід | Реєстрація

І солов’їна, і прекрасна…

І солов’їна, і прекрасна…

Щороку 21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови.

Цього дня у Юр’ївській ЗОШ І-ІІ ступенів була створена затишна і тепла обстановка. Члени літературно-фольклорного гуртка (керівник учитель української мови і літератури Тетяна Ковтун) для учнів та вчителів школи представили власний творчий проект «Мово моя солов’їна». Від Аліни Коробки та Михайла Петренка присутні почули багато прекрасних слів про Україну, рідну мову.

Багатство української мови та народна любов до неї знайшла відображення у загадках, прислів’ях, приказках. Учениця 5 класу Ілона Суботня провела гру «Відгадай загадку», дев’ятикласниця Рада Черевко пригадала прислів’я та приказки про рідну мову, а Олександр Якименко, учень 5 класу, запропонував угадати, з якої казки слова.

Те, що українська мова багата, красива, об’ємна, відомо усім. Такі враження у присутніх доповнилися виступами майстрів художнього слова з числа учнів. Особливо піднесено звучали вірші українських поетів про мову у виконанні п’ятикласників Ілони Суботньої, Анастасії Дудник та шестикласника Олександра Олійника. А окрасою свята стали пісні про Україну та мову. Виступи збагатилися насиченими й змістовними медіа-презентаціями та відеофрагментами.


Автор: Михайло Петренко, Аліна Коробка, члени літературно-фольклорного гуртка Юр’ївської ЗОШ І-ІІ ступенів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2016, 13:32 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації