Вхід | Реєстрація

Центр допомоги учасникам АТО взяв участь у пілотному проекті

Улітку минулого року на сторінках тижневика «ЕХО» ми розповідали про створений у Царичанському районі Центр допомоги учасникам антитерористичної операції, який функціонує при райдержадміністрації та взаємодіє з обласним центром. На сьогодні центр продовжує успішно діяти.

За інформацією про центр ми звернулися до завідуючої сектором роботи зі зверненнями громадян Анни Сироти. Анна Сергіївна повідомила, що на сектор роботи зі зверненнями громадян покладена координація роботи Центру допомоги учасникам антитерористичної операції (АТО). Центр допомоги скоординував свою роботу та співпрацю структурних підрозділів райдержадміністрації, громадських об’єднань та силових структур, органів місцевого самоврядування для ефективного вирішення проблем учасників АТО.
Зі слів завідуючої, центр надає консультативну допомогу та сприяє учасникам АТО в отриманні документів, необхідних для одержання відповідного статусу згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Центр сприяє в отриманні пільг та соціальних гарантій, лікуванні, реабілітації, адаптації демобілізованих бійців, працевлаштуванні, професійній підготовці, перепідготовці, підвищенні кваліфікації, у тому числі, відкритті деяких категорій водійських прав.

У 2015 році учасники АТО Царичанського району отримали матеріальну допомогу на загальну суму 57 тисяч гривень. Також, кожному бійцеві, який побував із зони АТО, виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 1 тисяча гривень.

Учасники АТО можуть пройти курс психологічної реабілітації у санаторіях України. У них є можливість відпочити у реабілітаційних установах Харківської, Одеської, Київської та Чернігівської областей. Оздоровлення проходить за спеціальною тренінговою програмою. На бійців чекають екскурсії, релаксації й концерти. Аби відправитися на відпочинок, учаснику бойових дій достатньо завітати до управління соціального захисту за місцем проживання або до Центру допомоги учасникам АТО, де також можна дізнатися про оздоровчу програму для демобілізованих. Кожен учасник АТО має право отримати путівку на санаторно-курортне лікування та направлення на психологічну реабілітацію. Оздоровлення безкоштовне. У Царичанському районі таким правом у 2015 році скористалися 14 чоловік.

Що стосується забезпечення учасників бойових дій земельними ділянками для індивідуального житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства, то для 6-и бійців це питання вже вирішилося позитивно. 62 заяви перебувають на стадії розгляду.

Царичанський район є першопрохідцем у пілотному проекті, який запроваджується у Дніпропетровській області в рамках експерименту зі спрощеного оформлення земельних ділянок для учасників АТО. Це означає, що центр бере на себе функції з продовження оформлення документів на приватизацію земельної ділянки, які надійшли від «Єдиного вікна». Тепер учаснику бойових дій не треба ходити по різних інстанціях та стояти в чергах. Він лише дає згоду покласти увесь клопіт з оформлення документів на Центр допомоги бійцям АТО та членам їх сімей.

Зі слів Анни Сироти, у березні планується започаткувати організацію, яка буде займатися захистом прав учасників АТО.

Нагадаємо, що центр допомоги у своїй роботі використовує гарячу лінію, створену на виконання Указу Президента України від 18 березня 2015 року № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції». Номер гарячої лінії 0800505085. Центр допомоги учасникам АТО знаходиться у приміщенні Царичанської райдержадміністрації на третьому поверсі у кімнаті 309. Телефон для довідок: 3–15–04.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 березня 2016, 15:42 | Царичанка | Суспільство
1. ато / 6 березня 2016, 01:21
на віщо брихати хто там допомага самі собі бійці ато ..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації