Вхід | Реєстрація

Іншими очима

Іншими очима

Хто з нас колись не мріяв літати? Ні, не просто стати льотчиком, космонавтом чи стюардом і піднятися в небо на літальному апараті. А літати так, як літають птахи. І бачити землю, міста і села з висоти польоту. Пригадую, у дитинстві мені часто снився сон, у якому я легко змахував руками і підіймався в небо. Дивувався навіть: «Це ж так легко! Чому ж я раніше не літав?» Дорослі пояснювали: це ти ростеш. Ріс я, напевно, дуже довго, років до тридцяти, тому що той сон ще не раз повторювався. А тепер це буває дуже рідко. Або рости перестав, або літати розхотів…

Так от, у тому сні, коли дивився згори на землю, все було таким незвичайним. Таким, яким ми його ніколи не бачимо. Ми ж, люди, істоти земні, найчастіше пересуваємося за допомогою ніг (або коліс). І вище над землею підіймаємося дуже рідко. Тому і бачимо її саме ось так, з висоти власного росту.

А з неба вона зовсім інша. Тепер, у час технологій, щоб побачити її такою, іншою, не обов’язково мати крила. Для початку згодиться і квадрокоптер. Приміром, такий, із яким мої кобеляцькі колеги тиждень тому приїхали до Нових Санжар. І зняли селище з висоти пташиного польоту. Так, ще не було квітневої зелені на деревах, для повноти картинки не вистачало травневого цвіту і квіток на луках біля селища, але однак вийшло дуже гарно. Просто тому, що дало можливість подивитися на улюблене наше селище іншими очима. Такими, якими бачать його тільки птахи та квадрокоптери.

За тиждень відео під назвою «Нові Санжари очима квадрокоптера» подивилися більше тисячі людей. Можете це зробити і ви, якщо зайдете на наш канал на «Уoutube». Зветься він просто: тижневик «ЕХО».

Там, окрім цього відео, є ще багато інших, знятих із неба і не лише. Можливо, якісь із них допоможуть подивитися на світ навколо іншими очима, дадуть можливість піднятися над щоденною метушнею, безкінечними клопотами і побачити щось більше, масштабніше та величніше.

Давайте будемо реалістами: навряд чи у нас виростуть крила і ми колись навчимося літати. Прикро, але це так. Натомість ми, у наш час розвитку і технологій, можемо побачити нашу неймовірно красиву землю з висоти пташиного польоту не лише уві сні і, може, вперше подивитись на неї іншими очима.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2016, 09:16 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації