Вхід | Реєстрація

Пильність громади допомогла у викритті злочину

Останнім часом на території Царичанського району, та й у цілому по Україні, зросла кількість злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами.
Знайдені викрадені транспортні засоби

За два місяці цього року зловмисники на території району викрали 6 одиниць транспорту: 4 мопеди і 2 автомобілі. На цей час знайдено два мопеди та два автомобілі. Особам, які вчинили ці злочини, слідчим відділом оголошено підозру.

Хотілося б зазначити, що викрадені транспортні засоби були знайдені завдяки небайдужості жителів нашого району, які виявили громадянську свідомість у встановленні осіб злочинців.
Так, 30 січня 2016 року до Царичанського відділення поліції звернулася громадянка Т., яка повідомила, що на територію автовокзалу заїхав автомобіль, за кермом якого перебуває громадянин у військовій формі. Громадянці той чоловік видався підозрілим. Через тридцять хвилин до відділення поліції зателефонував місцевий житель О. та повідомив про те, що з першої години ночі до сьомої ранку невідомі особи з території його домоволодіння викрали належний йому автомобіль ВАЗ. У ході розшукових заходів було встановлено, що викрадений автомобіль — той самий, про який раніше повідомила громадянка Т. Автівка була знайдена на території автовокзалу за короткий термін. При виявленні машини були встановлені викрадені документи та речі власника. Завдяки пильності і спостережливості місцевих мешканців, було детально отримано опис зовнішності та одягу крадія, а також громадяни повідомили, що зловмисників було двоє і вони поїхали в бік центру Царичанки на червоній автівці. Через деякий час на виїзді з Царичанки у напрямку Дніпропетровська співробітниками районної поліції було затримано автомобіль ВАЗ червоного кольору, на задньому сидінні якого перебував громадянин, зовнішність якого співпадала з прикметами злочинця. Затриманий був доставлений у відділення поліції. Розпочате слідство. Зловмисник виявився жителем Дніпропетровська, віком близько 25 років.

Співробітники Царичанського відділення поліції звертаються до мешканців району з проханням в разі виявлення підозрілих осіб негайно повідомляти будь-яким зручним способом до відділення поліції.

 

У ДТП загинула людина

За два місяці та початок березня 2016 року на території Царичанського району сталося 17 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких двоє громадян загинуло та 4 травмувалися.

Порівняно за цей же період 2015 року сталося 13 ДТП, де одна особа загинула та 6 травмувалося.

27 лютого близько 4:40 по вулиці Грищенка в центрі Китайгорода водій Щ., керуючи автомобілем ВАЗ, не вибрав безпечної швидкості, внаслідок чого виїхав за межі проїзної частини та допустив багаторазове перекидання автомобіля. Під час цієї ДТП пасажиру В. було завдано значних тілесних ушкоджень. Постраждалий знаходиться на лікуванні.

7 березня близько шостої години ранку на 64‑му кілометрі автодороги Р-52 Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки водій К., керуючи автомобілем ВАЗ 21104, на лівому заокругленні дороги виїхав на праве узбіччя, здійснивши наїзд на дерево. Внаслідок ДТП водій одразу помер на місці події. Чоловік був молодого віку і не проживав на території Царичанського району.

Хотілося б звернутися до водіїв з проханням дотримуватися швидкісного режиму. У наведених прикладах дорожньо-транспортних пригод сталися трагічні наслідки: загинула людина, яку вже не повернеш, і травмувалася людина, здоров’я якої значною мірою похитнулося.


Автор: Вадим Мазуркевич, інспектор Новомосковського відділу поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2016, 10:23 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації