Вхід | Реєстрація

Апеляційний суд зобов’язав вчителя виплатити 30 тисяч учню, з яким стався нещасний випадок

Апеляційний суд зобов’язав вчителя виплатити 30 тисяч учню, з яким стався нещасний випадок

Апеляційний суд зобов’язав вчителя виплатити 30 тисяч гривень учню, з яким стався нещасний випадок

Як уже повідомлялося в грудні 2015 року, в червні 2013 року вчитель біології залишив без нагляду учнів Шишацької спеціалізованої школи імені В.І.Вернадського під час ботанічної екскурсії в с. Лучки. Двоє школярів 1998 та 2000 р.н. взяли сокиру та почали колоти дрова. У ході цього один з учнів випадково вдарив іншого сокирою по руці і відрубав йому два пальці.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді травматичної ампутації 2 та 3 пальців кисті нарівні основних фаланг, які відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я і значну втрату працездатності менш, ніж на 1/3.

Шишацький районний суд визнав вчителя біології винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 137 КК України (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей). Обвинуваченому призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі без позбавлення права займатися педагогічною, науковою діяльністю та заняття відповідних посад. Однак на підставі ст. 75 КК України, вчителя звільнили від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки. Крім того, суд ухвалив стягнути з вчителя 30 тисяч гривень на користь представника потерпілого в якості відшкодування школяру моральної шкоди.

Вирок суду законної сили не набрав, бо обвинувачений з ним не погодився і вирішив його оскаржувати в Апеляційному суді Полтавщини. В апеляційній скарзі вчитель попросив скасувати вирок Шишацького райсуду та ухвалити новий вирок, за яким визнати його невинуватим.

Розглянувши матеріали справи, Апеляційний суд Полтавщини ухвалив залишити без змін вирок першої інстанції, а апеляційні скарги обвинуваченого та вчителя — без задоволення.

Ухвала Апеляційного суду вже набрала законної сили. Однак до 4 травня ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

 


Автор: Ольга ДУДКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2016, 08:22 | Шишаки | Суспільство
1. рабинович / 21 березня 2016, 08:54
судя по поступку детей их не в ту школу отправили
2. Светлана / 21 березня 2016, 13:15
Речь по-видимому о внуке бывшего начальника милиции Сороки, рьяного пропойцы, глашатая "дьявола" местного разлива. Односельчане рассказывают, что внук избалованное. невоспитанное дите. Кароче мальчуган еще тот фрукт. А бывший "мусоряка" сейчас главный вертухай в "пана" Скачка. Судом в Шишаках руководит махровый корупционер Он всегда льет воду на колесо тех кто выше статусом. Кароче. учителю надо надеяться на справедливое касационное рассмотрение. Слава Украине !
3. рабинович / 21 березня 2016, 13:56
2.Светлана
«. А бывший "мусоряка" сейчас главный вертухай в "пана" Скачка.»

Светлана вертухай это немного другое,скорее решала
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації