Вхід | Реєстрація

Щоб красти не заважали

Нещодавно зустрів на вулиці знайомого чоловіка. Досить розумну людину із вищою освітою і певним багажем знань. Чоловік той, будучи на пенсії, постійно дивиться телевізор. Звичайно ж, дивиться українські телеканали. Привітавшись, чоловік видав фразу: «Ох, як кацапам не сподобалось, що їх Курнікову на допінгу спіймали». Для тих, хто не знає: Анна Курнікова — найтитулованіша російська тенісистка, котра нещодавно зізналася у вживанні заборонених препаратів.

Відверто кажучи, так і не зумів нічого тому чоловіку відповісти. Адже мене особисто питання вживання допінгу тим чи іншим спортсменом, незалежно від його громадянства, абсолютно не хвилює. Адже ці знання не впливають на моє життя.

А про себе подумав: телевізор переміг. Білий шум остаточно тріумфував. Знову пояснення: термін «білий або чорний шум» вживає у своїх творах відомий російський письменник Пєлєвін. Що це означає? Білий шум — це величезна кількість абсолютно непотрібної і навіть шкідливої інформації, котру сучасні люди щодня і щогодини отримують із телеканалів та мережі Інтернет. І оця інформація не дає можливості зосередитись на чомусь одному, не дає можливості відділити корисне від шкідливого. А ще простіше — приховує правду. От і цей пенсіонер живе телевізійними, надуманими проблемами. Виявляється, що його допінг-скандал із Курніковою хвилює більше, аніж майбутнє підвищення ціни на газ чи рівень пенсії.

Наводжу ще один приклад. Нещодавно наш президент їздив у Туреччину. Автор цих рядків спробував у наших ЗМІ дізнатися про результати його візиту. І побачив там цілковитий «білий шум». По телевізору та в інтернет-виданнях повідомляли про чергову «гуманітарку» у вигляді мобільних шпиталів, про якісь маневри із нашим ледве не єдиним кораблем «Гетьман Сагайдачний». У принципі, і все. Мені ж перед тим довелось прочитати статтю Юрія Романенка, у якій автор пише, що візит може стати дуже корисним для України. Про що йдеться. Та про те, що Україна і Туреччина мали підписати договори про спільне виробництво літака і навіть про участь у будівництві космодрому в Саудівській Аравії. А це дало б «друге дихання» «Південмашу», робочі місця людям, прибутки до бюджету, поштовх розвитку нових технологій. Адже в цьому світі сильним вважається не той, хто найголосніше співає гімн, а той, хто створює продукцію з високою доданою вартістю. Так от, про ці результати по телевізору не говорять. Що це означає? Одне із двох: або візит президента завершився повним фіаско або вітчизняні ЗМІ працюють не на Україну.

А знаєте, яка головна мета створення «білого шуму» на думку Пєлєвіна? Відволікати увагу, щоб красти не заважали.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2016, 09:12 | Полтавщина | Редакційна
1. гість / 25 березня 2016, 09:28
І не Курнікову, а Шарапову!!!
2. андрейко олександр / 26 березня 2016, 14:46
Філоненко душитель свободи слова
3. нетранспортабельний / 27 березня 2016, 19:59
Він привик жирувати при Януковичу, а тепер його дратуе гучне виконання гімну. Кляті сепаратісти, коли ви вже подохнете
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації