Вхід | Реєстрація

Монополіст диктує правила

Сьогодні на календарі 1 квітня. Згідно повідомлень газовиків, сьогодні закінчується опалювальний сезон. Тож доцільно було б розповісти читачам про можливі нововведення, які ще з лютого місяця жваво обговорюють жителі району. По-перше, якою буде ціна на природний газ для населення в неопалювальний період? По-друге, чи буде введена абонентська плата за газові плити і котли?

Щодо переходу на неопалювальний сезон. Відразу потрібно нагадати, що на шість місяців, з жовтня по березень, для користувачів, які не отримують субсидії, держава виділяла 1200 кубометрів газу за пільговою ціною: 3,60 гривні за 1 кубометр. Тобто, абоненти могли їх використовувати на свій розсуд. Наприклад, у доволі теплі листопад та грудень зекономити на опаленні, а в січні-лютому використати ці куби. Тому всім користувачам необхідно підрахувати, чи вклалися вони в пільгові 1200. Так як кожен наступний куб блакитного палива держава відпускає по 7,18 гривні. Можливо, ви вже спалили «дешеві» куби газу і в березні доведеться платити за новою ціною.

Щодо вартості газу в літній період. Про підвищення ціни чи її зниження автору так і не вдалося дізнатись у Кобеляцькому відділі з реалізації природного газу. Працівники пояснили, що жодних роз’яснень із цього приводу їм не надходило. Не можуть поки що вони сказати, і коли буде введена абонентська плата. Відомо лише одне: з квітня споживачі платитиму по 7,18 за кожен використаний кубічний метр газу.

Щось подібне вже доводилось спостерігати з цьогорічними нововведеннями в «Полтаваобленерго». Це коли кобеляцькі енергетики повідомили про перехід з абонентських книжок на рахунки, а потім усі споживачі ще місяць чекали роз’яснень щодо нового порядку оплати. Коментар кореспонденти «ЕХО» таки отримали, але не від місцевих, а обласних енергетиків.

Отож, особливого здивування не викличе той факт, коли в кінці квітня населення дізнається від газовиків, що вже протягом усього місяця їм нараховується і абонплата за плити й котли, і газ вони використовують за новою ціною. Монополіст завжди диктує свої правила гри.
Благо, що хоч «Водоканал» є міським комунальним підприємством і про всі зміни ми можемо дізнатись у безпосередніх керівників на місці.

Та все ж, шановні читачі, не сидіть, склавши руки, а вимагайте, щоб інформація про всі зміни надходила вам вчасно. Ми, у свою чергу, також не припинятимемо цим займатись.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2016, 09:11 | Кобеляки | Редакційна
1. Кінофан / 1 квітня 2016, 17:44
"Запомните джентльмены, эту страну погубит коррупция" ("Человек с бульвара Капуцинов")
2. Гість / 4 квітня 2016, 10:37
Не придумають скільки зідрати і не знають як буде з премєром чи буде новий додирати шкуру з населення
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації