Вхід | Реєстрація

Христос Воскрес!

Христос Воскрес!

Воскресіння Хрестове стало тріумфом, завершуючим подвиг втіленого Сина Божого. У Воскресінні Христовому звершилось те, заради чого прийшов на землю Бог: спустошене пекло і відібрана влада у диявола й сила у смерті. У Воскресінні Христовому для людини відкрилися двері солодкого і прекрасного Раю, для якого вона була створена Богом, але через гріх утратила Його.

Історія людства після гріхопадіння Адама — це історія безперервної боротьби добра зі злом. Виявивши непослух Творцю, люди впустили у своє життя й світ гріх, а разом і з ним страждання і хвороби, тління і смерть. Та, найголовніше, — гріх розлучив людей із Богом, який зла не створив і чужий до будь-якої неправди.

Іншими словами, Воскресіння Христове стало тим проривом у вічність, завдяки якому була подолана людська обмеженість і втамоване жадання з’єднатися з Богом. Пасха — це торжество безмежної любові Творця до людей «бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в нього, не загинув, але мав життя вічне». (Ін. 3,16)

У світлі Христового Воскресіння ми по-іншому бачимо наше життя. Немає вже темряви і безвиході, немає порожнечі. Життя має сенс і його видно в тому Світлі, яке сьогодні яскраво сяє із Живоносного Гробу Господнього.

Кожен із нас, заради котрих помер і воскрес Христос, по-особливому близький один одному. Ми всі, незалежно від віку і статі, національності та освіти, соціального статусу і політичних поглядів, є братами і сестрами у Христі.

Христос показав нам єдино можливий шлях подолання гріха та смерті. Це шлях любові. І про цю любов ми покликані свідчити прикладом власного життя. Це любов до незнайомих людей, до недоброзичливців і навіть до ворогів. Це любов жертовна, яка перевершує усяке людське розуміння. Здобути її можна через духовний подвиг, що привертає благодать Божу, яка й дарує нам можливість відповідати любов’ю на ненависть і добром на зло.

Ми — діти Божі і тому повинні любити ближнього чистою та жертовною любов’ю, як і Христос полюбив нас.

Ми знаємо, яким потворним стає суспільство, коли в серцях відсутня любов та множаться беззаконня. Ми бачили, якими жахливими наслідками може обернутися поділ світу на ворогуючі табори. Ми знаємо з власної історії, а нещодавно ще раз переконалися, наскільки страшною є війна. Будемо пам’ятати й про те, що найкраща відповідь і дієвий засіб спротиву гріху та неправді — наша щира молитва, що виходить із глибини серця і, передусім, — молитва соборна, принесена в храмі за богослужінням. Піднесемо всі разом свої щирі молитви за мир та єдність людей у нашій країні. Щоб у Світлі Христового Воскресіння, забувши взаємні претензії та розбрат, з любов’ю обійняли один одного, щоб разом славити Воскресіння Христа. І спільними зусиллями будувати наш дім — Україну.
Возлюблені у Господі, дорогі брати і сестри, сердечно поздоровляю усіх вас зі світлим празником Преславного Христового Воскресіння, з Великим Днем Христової Пасхи. Хай Радість Світлого Христового Воскресіння вічно перебуває у нашому житті, у нашому серці, у нашому домі й у нашій Вітчизні, щоб ми, простивши один одному і обійнявши один одного, любов’ю Христовою разом прославили Воскресшого Господа.


Автор: Протоієрей Василь Сверлович, Благочинний Кобеляцького округу УПЦ Полтавської єпархії, настоятель Свято-Миколаївського храму


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2016, 09:18 | Кобеляки | Редакційна


1. Гість / 29 квітня 2016, 19:07
Ну, плять і Сверлович. Жид мабуть.
2. гість999 / 29 квітня 2016, 20:33
1.Гість
«Ну, плять і Сверлович. Жид мабуть.»

Ну не можуть хохли без гнилості в душі,навіть напередодні такого свята,як Великдень.Невже не залишилося нічого святого?
3. Седой / 30 квітня 2016, 11:48
О каком святом празднике речь? С Пасхй поздравляет сектант никем не признаной секты и подписываоется благочинным. Кто ему благой чин присвоил? Наверное тот, кто и потрошенке чин презика.
А людей убивать хоть в Великдень перестанете?
4. Седой / 30 квітня 2016, 11:51
А обняться - это призыв правильный. Яйценюка обнимите, если догоните
5. Зігмунд / 30 квітня 2016, 19:51
3.Седой
«С Пасхй поздравляет сектант никем не признаной секты и подписываоется благочинным. »

Сєдой ти що вже стєкломоя сьорбнув?
Взагалі то отець Василь є Благочинним того Патріархату, який називають Московським.
Сєдой, це не про тебе співають "ми православні, нам по фігу Бог"?
6. гість999 / 1 травня 2016, 08:33
ХРИСТОС ВОСКРЕС,ПРАВОСЛАВНІ!Миру,добра вам,та вашим близьким!
7. Гість 666 / 1 травня 2016, 09:30
6.гість999
«ХРИСТОС ВОСКРЕС,ПРАВОСЛАВНІ»

Хоч сам віриш в те що написав? Ще ніхто і ніколи не воскресав, тому що такого не може бути в природі.
8. Белый / 1 травня 2016, 09:31
6.гість999
«ХРИСТОС ВОСКРЕС,ПРАВОСЛАВНІ!Миру,добра вам,та вашим близьким»

Воистину воскрес!Всем Божей благодати,миру и здоровья.Ну ее,политику!!!Добра всем!
9. Гість 666 / 1 травня 2016, 09:36
Вот как иудеи здорово околпачили гоев. Один гой должен говорить другому о воскресении еврейской девы сына, а другой гой должен свидетельствовать об истинности того чего он не видел.
10. гість999 / 1 травня 2016, 10:37
7.Гість 666
«Хоч сам віриш в те що написав? Ще ніхто і ніколи не воскресав, тому що такого не може бути в природі.»

Шановний,помовч хоча б сьогодні.Ти не віруєш,це твій вибір,повір,я теж не фанатик,але люди,які вірять і принесуть якусь радість ближнім хоча б в цей день,то хіба це погано?
11. Гість / 1 травня 2016, 11:11
10.гість999
«Ти не віруєш,це твій вибір,повір,я теж не фанатик,але люди,які вірять і принесуть якусь радість ближнім хоча б в цей день,то хіба це погано?»

Ну, нехай порадіють. "С сегодняшнего дня, 1 мая 2016 года, в Украине выросла цена на газ для населения. Кабмин установил единую цену для всех потребителей 6,88 грн за куб. м газа, причем льгот на отопительный период не будет, передает 112 Украина"
12. Тіпа Петлюрівець / 1 травня 2016, 11:14
11.Гість
«"С сегодняшнего дня, 1 мая 2016 года, в Украине выросла цена на газ для населения.»

"Также с сегодняшнего дня возрастают и социальные стандарты на 5%. Минимальная зарплата и прожиточный минимум составят 1450 грн. Минимальная пенсия 1130 грн".
13. Тіпа Петлюрівець / 1 травня 2016, 11:15
"В представительстве Евросоюза в Киеве назвали такое решение важным и необходимым. "Это важный шаг на пути возмещения затрат в энергетическом секторе. Рост тарифов является частью обязательств Украины в рамках программы с МВФ, а сегодня жизненно важно иметь программу сотрудничества с МВФ ради стабильности экономики Украины", - заявили в представительстве"
14. Тіпа Петлюрівець / 1 травня 2016, 11:20
"Цены на российский газ продолжают снижаться, несмотря на недавнее повышение цен на нефть. Об этом со ссылкой на Министерство экономического развития РФ пишет "Зеркало недели"..
Так, в марте стоимость тысячи кубометров российского газа на спотовом рынке Германии опустилась до 147,2 долл. Таким образом, в марте газ подешевел на 14,6%, а в годовом выражении цены упали на 56%. Средняя цена на газ в первом квартале 2016 составила 167,6 долл. за тысячу кубов." Ми нарешті стали незалежними від газу "окупантів". Тепер купуємо вільний гейропейський газ. Слава кастрюлеголовим майдаунам!
15. Санжарець / 1 травня 2016, 18:41
Тіпа Петлюрівець, ти молодець, твоя позиція підкріплена конкретними фактами, а не "бла-бла-бла". Погоджуюсь на всі сто! Хай на отой мінімум поживе хоч з півроку бодай один депутат ВР. Гнати треба таких майдаунів, як Река та їм подібні "кровосіси"-паразити на тілі народу.
16. Тіпа Петлюрівець / 1 травня 2016, 20:17
15.Санжарець
«Гнати треба таких майдаунів, як Река та їм подібні "кровосіси"-паразити на тілі народу.»

І я з тобою погоджуюсь. Тільки хто їх буде гнати? Нарід не созрєл, він ще на щось сподівається.
17. Тіпа Петлюрівець / 1 травня 2016, 20:27
"Гройсман сходу «берет быка за рога».
Да и чего, в самом деле! Нечего с этими христианами цацкаться. Кому какое дело, что у них сегодня и Пасха и Первомай, да и вообще настроение хорошее?! Подпортим. Пусть знают, что парни из Винницы не пальцем деланы!
Именно с сегодняшнего дня повышается цена на газ для населения и для предприятий теплокоммунэнерго. В общем зачете коммунальные услуги станут на 80% дороже. Для простоты счета можете все умножать на два.
Так и это еще не предел. Источники, находящиеся внутри логова «реформаторов», сообщают о подготовке некоторых интересных изменений в законы, касающиеся исполнительного судопроизводства. Суть этих изменений состоит в том, чтобы заставить каждого, кто хоть что-то имеет, поделиться этим «что-то» с «реформаторами». Даже известен способ, который они разрабатывают – это упрощенная процедура конфискации имущества у неплательщиков коммунальных услуг. Т.е., если у тебя денег нет, и ты не можешь заплатить за коммунальные услуги, но у тебя есть телевизор – «реформаторы» заберут. Если и этого не хватит, но у тебя есть инвалидное кресло – тоже заберут. А если и этого не хватит, но ты продолжаешь преступно проживать в приватизированной гостинке, то и ее заберут!
Одним словом, да здравствует революция!
Даёшь "непопулярные реформы"!" (Василь Волга)
18. філософ / 3 травня 2016, 21:24
Боже ж мій, Боже, чому таке коротке людське життя?! Чому й досі, у 21 столітті, ми безсилі перед часом і не в силі розсунути рамки нашого перебування на цій землі? Чому людина не може жити, як біблейський Ной, -- 950 років? Невже тому, що завдання, які стояли перед ним, були більш значимими і грандіозними, ніж завдання нашого часу?! Адже Ной мав урятувати ціле людство, а що може врятувати сучасна людина і чи взагалі є серед нас такі, котрі мають Душу Рятівника? Я впевнений, що такі серед нас є.
Принаймні, я щасливий, що знав одного з них. Він звався -- Дмитро Гнатюк. Можливо, ви про це не думали, але він також був Ноєм. Бо у своєму Ковчезі рятував українську пісню, а через неї -- усю нашу неповторну культуру.
Свій Ковчег він став будувати, ще тоді, коли його рідна Буковина не була частиною зловісного СРСР. Але вже збиралися на обрії чорні хмари, які віщували грозу і страшне цунамі, що покотиться на Захід, змиваючи все на своєму шляху. А він уже тоді співав у церковному хорі під дбайливим поглядом священника і зрозумів, що українська пісня -- дивовижне диво, яке треба берегти понад усе. А якщо буде потрібно – то й рятувати це диво у своїй душі від Всесвітнього Комуністичного Потопу.
Його не злякало навіть те, що його брата «визволителі» незабаром знищать в застінках НКВД, а над ним нависне смертельна загроза. А він мав одну-єдину Місію -- рятувати українську пісню, пронісши її крізь важкі часи і різні політичні режими. Цю місію пізніше відчули в ньому найбільші політичні тирани 20 століття -- Сталін і Мао Дзедун, її відчували Президенти Союзу Брежнєв і Горбачов. Та він ніколи не просив у них нічого. Вони самі зробили його Лауреатом Ленінської і Сталінської Державних Премій, Героєм Соціалістичної праці СРСР
19. Сенека / 3 травня 2016, 22:53
18.філософ
«Адже Ной мав урятувати ціле людство, а що може врятувати сучасна людина і чи взагалі є серед нас такі, котрі мають Душу Рятівника? »

Ти, плять, хвілософ нєдодєланий. Це жид Ной повинен був рятувати людство? Людство тепер повинно само рятуватися від ноєвих нащадків-соплемінників. Ти краще скажи звідкіля у жида Ноя взялися отприски негроїдної раси, чи китайці, чи індійці, чи ....? Розводиш тут проповіді. Гнатюк був продуктом, як ви кажете, "режиму" і вірою і правдою йому служив і вносив свій вклад в розвиток української культури і пісні. І тільки дякуючи тому "режимові" і Гнатюкові у нас ще хоч щось збереглося від національної культури яку ви тепер майже знищили. За свої заслуги перед "режимом" Гнатюк мав купу нагород і навіть зірку Героя Соціалістичної Праці, яку ви зараз охаяли і сплюдрували. Крім того він двічі нагороджений орденом Леніна (!), орденом Дружби народів, орденом Трудового Червоного Прапора, удостоєний звань Народного і Заслуженого артиста СРСР, Лауреат багатьох премій в тому числі і премії Ленінського комсомолу(1967). Ви, ублудки, не скажете де Стела комосомольцям 60-х років? Чому ви не відібрали у Гнатюка премію? Чи може й ходили відбирати та вас послали куди подалі?
20. Седой / 3 травня 2016, 23:01
Сенека мудр... хорошие вопросы. А Дмитра Гнатюка (не путать с Колей) я до сих пор с удовольствием слушаю. Также, как Бориса Гмырю и Ивана Паторжинского.
21. Пушкин / 4 травня 2016, 08:28
"Христос воскрес, моя Ревекка!
Сегодня следуя душой
Закону бога-человека,
С тобой целуюсь, ангел мой.
А завтра к вере Моисея
За поцелуй я не робея
Готов, еврейка, приступить —
И даже то тебе вручить,
Чем можно верного еврея
От православных отличить."
22. Критик / 5 травня 2016, 01:27
А вы знаете, що слова Путіна, що в Великій Вітчизняній війні перемогли б і без українців, і що вклад України в Перемогу невеликий отримали продовження. У Москві на території меморіалу "Невідомому солдату" в Олександрівському саду біля стін Кремля тумбу міста-героя Києва залишили без кошика з квітами.
Відповідні фото з’явилися в інтернеті.
"У всіх міст-героїв кошики з квітами, а Київ типу "покараний". Люди проходять, обурюються. Хтось кладе квіти"
Посилання на www.rbc.ua
Більше того, квіти покладені людьми, вночі прибрали.
Тепер посольство України поставило там почесний караул та квіти.
Посилання на www.pravda.com.ua
Оце і є фашизм в житті - українці для них вже не такі. Коли тут в коментарях будуть розказувати про бандеровців та фашистів в Україні і чудову і духовну Росію, згадуйте оцей маленький факт. Ми не ділимо ветеранів на "своїх" і "чужих". Лише Росія намагається присвоїти собі Перемогу, раніше в них Англія та СШа не воювали, тепер і українці теж.
23. філософ / 5 травня 2016, 07:32
Твоя правда шановний Критик.У росіян є теоретичні обгрунтування...
В.Аверьянов и др. " Русская доктрина": /цитата/ " ... Россия государство-нация выступает не как отдельное племя , а как сиротский приют , усыновляющий племена,Многие иноплеменники по мере осознания своео подданства России....". Доктрина це теорія , а практика це російський фашизм і війна, а саме : Молдавія (Придністров’я), Чечня, Грузія, а тепер Украіна.Нас путіннська Росія знову хоче загнати в сиротский приют !Слава нашим героям які захищають мирну нашу Батьківщину на Донбасі від путінських зайд.
24. Гість666 / 5 травня 2016, 11:45
22.Критик
« Коли тут в коментарях будуть розказувати про бандеровців та фашистів в Україні і чудову і духовну Росію, згадуйте оцей маленький факт.»

Спочатку згадате, як ви скакали й кричали "москаляку на гиляку", "москалів на ножі", згадуйте свою фаріоншу і багато чого ще.
25. Гість666 / 5 травня 2016, 11:47
23.філософ
«Слава нашим героям які захищають мирну нашу Батьківщину на Донбасі від путінських зайд.»

Донбас захищають герої Донбасу а ваші херої нехай їдуть захищати Крим там дійсно є російські війська.
26. Пилип / 5 травня 2016, 11:53
22.Критик
«У Москві на території меморіалу "Невідомому солдату" в Олександрівському саду біля стін Кремля тумбу міста-героя Києва залишили без кошика з квітами.»

У вас хоч трішки смалцю в голові є? За який.. вам квіти покладати, коли ви самі відреклися від Перемоги, перейменували навіть назву ВВВ, позбавляєте Київ звання міста Героя і т.п. Справедливості ради треба сазати, що Кияни заплямували велике і почесне звання присвоєне у свій час їхньому місту. Тепер це місто - символ запроданства.
27. Критик / 5 травня 2016, 12:43
26.Пилип
«У вас хоч трішки смалцю в голові є? За який.. вам квіти покладати, коли ви самі відреклися від Перемоги, перейменували навіть назву ВВВ, позбавляєте Київ звання міста Героя і т.п. Справедливості ради треба сазати, що Кияни заплямували велике і почесне звання присвоєне у свій час їхньому місту. Тепер це місто - символ запроданства.»

Жаль, що ти смальцем думаєш, а не мізками. Якщо навіть і відреклися, зрадили... так до чого глумитися з ветеранів війни, живих та померших? З пам’яті про Перемогу? Не кажучи про те, що ніхто в Україні не глумиться з Перемоги. Скоріше це в Росії перетворюють це свято на глумливий цирк. Так що, це тепер Москва - символ зради, фашизму, та фарсу.
24.Гість666
«Спочатку згадате, як ви скакали й кричали "москаляку на гиляку", "москалів на ножі", згадуйте свою фаріоншу і багато чого ще.»

Це таке кричали лише ви, заодно придумали бандерівців, карательні отряди, НАТОвські дивізії по Україні і т.п. Не путайте вигадки вашої хворобливої уяви з реальністю.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації