Вхід | Реєстрація

Міжмуніципальне співпробітнитво — реалізація спільних планів.

Міжмуніципальне співпробітнитво — реалізація спільних планів.

На Полтавщині вже є вагомі приклади міжмуніципального співробітництва, яке направлене на вирішення злободенних питань місцевих громад. У Семенівському районі спільними зусиллями 10 громад вирішили організувати сучасну службу пожежної охорони. І перша “проба пера” у реформуванні — придбання нового пожежного автомобіля —  забезпечили у співпраці з грантовою програмою фонду міжнародного співробітництва GIZ.

— Для другого етапу проекту — придбання спеціального рятувального інструменту, забезпечення нової свердловини для води, тощо — ми вже зібрали 50 тисяч гривень. Ще триста тисяч за умов співфінансування виділили з обласного бюджету. І таким чином ми збираємось забезпечити усім необхідним пожежну дружину, яка дислокується у селі Оболонь, - розповідає Оболонський сільський голова Сергій Габар.

Тим часом виникає інша проблема — кадрова. Керівник Семенівського районного сектору ГУ ДСНС України у області Володимир Іщенко визнає — особового складу у новоствореному підрозділі надто мало, щоб продуктивно працювати. “Тут на озброєння не зайвим стане досвід Німеччини”, - вважає голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

— У громадах федеральних земель Німеччини пожежна охорона — це волонтерська справа. Усі мешканці громади залучаються до несення цієї служби на громадських засадах, бо добре розуміють — біді потрібен вміти протистояти кожен, і у цьому необхідно допомагати одне одному. Я переконаний — ця аргументація дуже близька нам, українцям, які ніколи не будуть стояти осторонь біди ближнього, бо це нещастя всієї громади, - сказав голова обласної ради.

У своїх планах у Оболоні збираються піти далі — тут хочуть організувати комунальне підприємство, яке б забезпечувало найрізноманітніші потреби 10 громад, які приєднались до програми міжмуніципального співробітництва.


Автор: Ігор Середа, прес-служба Полтавської обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2016, 10:57 | Семенівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації