Вхід | Реєстрація

Операція «Мотоцикліст»

Незважаючи на вимоги керівництва Державтоінспекції ГУМВС України в Полтавській області, погіршився стан аварійності за участю та з вини осіб, які керують мопедами та скутерами на автошляхах та вулицях населених пунктів.
Так, 24.08.2009 р. по а/д Полтава-Суми в напрямку села Кротенки рухався мопед «Хонда-Діо» (об'ємом 49,9 см3), під керуванням водія Ч., 1976 р.н., який не справився з керуванням і допустив падіння на проїжджу частину дороги. Внаслідок ДТП водій та пасажир отримали закриту черепно-мозкову травму.
25.08.2009 р. у Пирятині рухався мопед «Дефіант» (об'ємом 49,9 куб. см.) під керуванням водія Д., 1983 р.н., який на перехресті не справився з керуванням і допустив падіння на проїжджу частину дороги. Внаслідок ДТП водій отримав перелом лівої ноги.
26.08.2009 р. у Гребінці рухався мопед «Дельта», під керуванням 3., 1991 р.н., який скоїв зіткнення з автомобілем БМВ-525. Внаслідок ДТП пасажир мопеда загинув на місці пригоди.
28.08.2009 р. у Гадячі рухався мопед «Дельта» під керуванням водія П.,1976 р.н., який не вибрав безпечної швидкості руху, не справився з керуванням і допустив наїзд на перешкоду (тросове огородження). Внаслідок ДТП отримав закриту черепно-мозкову травму.
Проведеним аналізом встановлено, що за 8 місяців поточного року на території обслуговування Кобеляцької роти ДПС за участю та з вини осіб, які керують мотоциклами, мопедами, скутерами зареєстровано 9 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 5 та травмовано 11 осіб.
З метою зниження кількості дорожньо-транспортних пригод за участю вищезазначеної категорії учасників дорожнього руху на території області з 31 серпня по 20 вересня проводиться оперативно-профілактична операція «Мотоцикліст», яка спрямована на виявлення та документування співробітниками ДАІ порушень правил дорожнього руху допущених велосипедистами, водіями скутерів, мопедів та мотоциклів.
Постанова Кабінету Міністрів «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 р. №1306» №876 від 01.10.2008 року зобов'язує водіїв мопедів та пасажирів, яких вони перевозять, під час руху бути в застебнутих мотошоломах. Зокрема, штраф за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами та порушення правил дорожнього руху пішоходами складає від 51 до 85 грн.
Шановні батьки! Не дозволяйте малолітнім діткам сідати за кермо скутера. Учасники дорожнього руху, не порушуйте правил дорожнього руху, не наражайте себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку. Бажаємо вам безаварійної і приємної їзди.

Автор: Командир 1-го взводу Кобеляцької роти ДПС капітан міліції Олександр Пасько


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2009, 13:17 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації