Вхід | Реєстрація

Після апеляції хабарникові з Полтавщини добавили ще...

Після апеляції, внесеної прокурором, колишньому сільському голові з Кобеляцького району збільшили покарання за взятку з 5 до 8 років.
Вироком, винесеним Апеляційним судом Полтавської області, Віктора Миколайовича Жука, колишнього сільського голову Світлогірської сільської ради Кобеляцького району, що на Полтавщині, визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 1. ст. 366 Кримінального кодексу України. При цьому суд першої інстанції призначив обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років, а після внесення відповідної апеляції прокурором, обласний апеляційний суд, врахувавши інші обтяжуючі обставини, збільшив термін позбавлення волі до 8 років.
Так, згідно з попереднім рішенням Комсомольського міського суду, В. М. Жука було засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов‘язані із здійсненням функцій представника влади та виконанням повноважень організаційно-розпорядчого характеру строком на 3 роки та конфіскацією всього майна, що є його власністю. Однак надалі, після відповідного внесення апеляції прокурором, обласний апеляційний суд постановив призначити В. М. Жуку покарання у вигляді позбавлення волі терміном на вісім років з позбавленням права обіймати посади, пов‘язані із здійсненням функцій представника влади та виконанням повноважень організаційно-розпорядчого та адміністративно-господарського характеру строком на 3 роки та конфіскацією всього майна, що є його власністю.
Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2008 року працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю було затримано «на гарячому» колишнього сільського голови Світлогірської сільської ради Кобеляцького району Полтавської області під час отримання хабара в сумі 350 тисяч гривень. Саме за таку суму чиновник пообіцяв виділити жителеві обласного центру земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. Однак вимагач, скориставшись в силу займаної посади доступом до відповідних носіїв інформації, умисно вніс до офіційного документу подроблені дані — про начебто розглянуте на сесії рішення про виділення прохачеві земельної ділянки із земель запасу. Згодом злочинець підписав цю фальшивку як сільський голова, завірив печаткою і разом із копією з плану земельної ділянки та довідкою з річного звіту передав прохачеві у приміщенні ресторану. Відразу після отримання усіх паперів чиновникові було передано й предмет хабара — 350 тисяч гривень. А невдовзі його було затримано «на гарячому» оперативниками Держслужби боротьби з економічною злочинністю.

Автор: www.mvs.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2010, 16:58 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації