Вхід | Реєстрація

Додаткові 10 мільйонів гривень - для постраждалих у Чорнухинському районі

Додаткові 10 мільйонів гривень - для постраждалих у Чорнухинському районі

Село Вороньки - епіцентр стихійного лиха, яке цього тижня пронеслося над Полтавщиною. Затоплені подвір'я, погреби і огороди, зірвані покрівлі, обвалені стіни - град з вітром наробили тут чимало біди. Місцева жителька Марія Снісаренко розповідає - навіть не знає, як тепер викручуватись. Адже з невеликими статками її родини важко буде усунути усі руйнування.

- Я живу у багатоквартирному будинку - а там дах не такий, як на приватній хаті. Там простим латанням справа не обійдеться - великі гроші для ремонту потрібні. Нам це просто не по плечу, навіть якщо і складемось усім будинком нашими невеликими фінансами, - бідкається жінка.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький до Вороньків Чорнухинського району приїхав не оглянути збитки - від себе постраждалим привіз 200 листів шиферу, матеріалу, який в дефіциті у Чорнухах після бурі. "Сьогодні ми з депутатами обласної ради ухвалили рішення - негайно скликати сесію, щоб приєднатись коштами обласного бюджету до подолання наслідків негоди", - сказав голова обласної ради.

- Позачергову сесію я буду скликати на 29 червня - перший же робочий день цього тижня. На порядку денному одне питання — виділення 10 мільйонів гривень до резервного фонду, з подальшим перенаправленням їх на подолання руйнувань у Чорнухинському районі, та всіх територіях, які постраждали від стихії, - повідомив Олександр Біленький.

Бюджетною ініціативою справа не закінчилась. Голова обласної ради особисто зв'язався з керівниками районів області і запропонував їм допомогти Чорнухинському району у біді.

- Допомоги не буде, якщо сидіти сидьма і сподіватись лише на неї. А українцям не притаманно спостерігати за чужою бідою. Боротись з нею, об'єднавши зусилля — в цьому наша сила. І ця ініціатива вже розкочується хвилею по області — 8 районів приєднались до моєї пропозиції допомогти людям з постраждалих від стихійного лиха Чорнухинського, Лубенського, Лохвицького району. Вдячний їх керівникам — першому заступнику Полтавського міського голови Михайлу Шевченку, першому заступнику Кременчуцького міського голови Володимиру Пелипенку, Юрію Коваленку, голові Миргородської РДА, Роману Перепелиці, голові Решетилівської РДА, Юлії Середі, голові Машівської РДА, Камандару Байрамову, голові Великобагачанської РДА, Сергію Бульбасі, голові Новосанжарської РДА і Кобеляцькому міському голові Олександру Копельцю за бажання допомогти людям у скруті, - сказав голова обласної ради.

І все ж, на думку голови обласної ради, гроші - не єдина проблема у подоланні наслідків негоди. Під час зустрічі із селянами з'ясувалось - люди, подекуди, просто нічого не знають ні про допомогу доброчинців, ні про відшкодування з державного бюджету.

- Маємо слабку координацію між штабом з подолання наслідків негоди, головами сільських рад і місцевими агровиробниками з приводу алгоритму надання благодійної допомоги та відшкодування державою витрат на подолання руйнувань. Окрім того, люди погано проінформовані про саме надання допомоги матеріалами, де її можна отримати, який механізм компенсації витрат. Ці та інші зауваження врахують під час засідання штабу з подолання наслідків стихійного лиха, яке відбудеться о сьогодні 16:00, - повідомив голова обласної ради.    

Від негоди, яка на початку тижня прокотилась Полтавщиною, найбільше постраждав Чорнухинський район - тут збитки попередньо оцінюють на суму 16 мільйонів гривен. 7 мільйонів уже виділили із резервного фонду обласного бюджету на цьому тижні. 


Автор: Ігор Середа, прес-служба Полтавської обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 червня 2016, 11:11 | Чорнухи | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації