Вхід | Реєстрація

Побачити світ

Безумовно, наші Нові Санжари — одне з найкращих селищ в Україні. Принаймні, у цьому переконують його регулярні перемоги у конкурсах із чистоти та благоустрою. Безперечно, наша Україна — одна із найбільш комфортних та зручних для проживання країн. Про це свідчать і географічне розташування, і помірний клімат, і надзвичайно красива українська природа. Не якась там безводна пустеля чи камені, на яких нічого не росте. А у нас говорять: палку в землю увіткни — проросте.

Але як оцінити красу свого улюбленого селища чи неповторність рідної країни, якщо ти ніколи не вибирався за їх межі? Справжній (і єдиний) спосіб побачити і оцінити світ навколо — вирушити у мандри. Тільки не поспішайте одразу шукати відмовки, чому саме у вас мандрувати не вийде. Що вам може завадити?

Відсутність грошей? Аж ніяк.

До прикладу, одна моя знайома поставила собі за мету щотижня відвідувати якесь нове місто в межах України. При цьому мандрує вона виключно автостопом і на переїзди грошей не витрачає. 10-20 гривень на покупку води чи легкий перекус у дорозі — не надто великі витрати, правда ж? Натомість можна побачити на власні очі нове місто, у якому ти ніколи раніше не бував. І відкрити там для себе щось цікаве і раніше невідоме. Навряд чи від цього ви станете менше любити свої рідні Нові Санжари (чи Кобеляки), але ваш кругозір стане ширшим.

Відсутність часу? Теж мимо.

Адміністратор відомого у соціальній мережі «Вконтакті» пабліку «Ми — патріоти України» періодично вирушає у мандри Європою. Більшість шляху також долає автостопом, ночує переважно у таких самих мандрівників, які у рахунок плати беруть лише обіцянку: коли вони раптом опиняться в Україні, він також знайде для них ночівлю. Так от, у цього мандрівника йде кілька тижнів на відвідини десятка, а то і більше країн. Два тижні — це половина вашої річної відпустки. І ви можете витратити її лежачи на березі вже не раз баченого Азовського моря, або, що іще менш романтично, прополюючи грядки десь на дачі. А уявіть, натомість ви можете відкрити для себе нові країни, нові звичаї, традиції. Побачите унікальну природу та незвичайну архітектуру.

Знання мови? Це, звісно, проблема. Яка, втім, теж вирішується.

Більшість населення Європи, Америки та усього цивілізованого світу розуміє одну загальнозрозумілу мову. Ні, це, як не дивно, не російська. Увесь світ говорить англійською. Ваших шкільних (або університетських) знань для повноцінного спілкування може не вистачити, але за допомогою словника чи модних зараз перекладачів у мобільному додатку ви легко здолаєте мовний бар’єр.

Єдина по-справжньому серйозна проблема на шляху до мандрів — ваше небажання. Ви, звісно, можете послатися на будь-яку із озвучених проблем і ніколи нікуди не поїхати. Але просто згадайте: на те, щоб побачити цей світ, у вас усього-навсього одне життя. Не змарнуйте його даремно.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2016, 09:16 | Н.Санжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації