Вхід | Реєстрація

Про підсумки діяльності управління освіти у 2009 році

За підсумками діяльності навчальних закладів міста у 2008-2009н.р. міське управління освіти вийшло на перше місце в Полтавській області по 36 критеріям ( матеріально-технічна база, досягнення в навчання, спорті, наукова робота та інше).

В загальноосвітніх навчальних закладах міста навчаються 19968 учнів, що на 256 учнів менше, ніж у минулому навчальному році. На 271 дитину збільшилася в порівнянні з минулим навчальним роком кількість дітей, охоплених дошкільною освітою – 7853 дитини (78% від загальної кількості дітей відповідного віку).

З 1 вересня 2009 року в ДНЗ № 2 розпочала роботу група спеціального призначення для дітей з порушеннями зору. Протягом 2 – х навчальних років в дошкільних навчальних закладах додатково було відкрито 30 груп, з них 19 – за рахунок переведення з дошкільних навчальних закладів у ЗНЗ перших класів, 11 – за рахунок відновлення раніше закритих груп.  В 2009 році до першого класу навчальних закладів пішло на 75 дітей більше , чим в минулому році.

З лютого 2009 р. в Україні стартував науково-педагогічний експеримент за програмою «1 учень – 1 комп’ютер». В цьому експерименті взяли участь загальноосвітні навчальні заклади нашого міста: ліцеї № 4, 11, 30. В рамках даного проекту отримано 120 нетбуків.

На базі міського методичного кабінету діє психолого–медико– педагогічна консультація, яка створена для задоволення потреб дітей, які потребують реабілітаціїі і корекції фізичного та (або) розумового розвитку. Протягом 2009 року міською ПМПК була оглянута 161 дитина,   були дані конкретні рекомендації батькам та педагогам з питань навчання та соціальної реабілітації дітей з обмеженими можливостями.

2008 – 2009 навчальний рік приніс заслужену перемогу 85 учням загальноосвітніх навчальних закладів нашого міста, які стали переможцями обласних олімпіад. Це становить 61% від загальної кількості учасників. З 18 представників Полтавської області, які здобули перемогу у Всеукраїнських олімпіадах, 6 – учні Кременчуцьких загальноосвітніх навчальних закладів За три останні роки переможцями ІІ (обласного) етапу Всеукраїнських предметних олімпіад стали 253 учні, 16 – здобули перемогу на Всеукраїнському рівні. Кременчуцька міська філія МАН за роки свого існування досягла значних перемог, виховавши 149 обласних призерів (з них 35 посіли перші місця) та 16 всеукраїнських призерів, з яких 4 стали абсолютними переможцями.


Успішним був для манівців і 2008 – 2009 н.р.: 58 учнів здобули перемогу в конкурсі - захисті МАН. Честь Кременчука на Всеукраїнському конкурсі МАН захищали 10 учнів, 5 з яких здобули заслужену перемогу.

Вперше за останніх 10 років учитель української мови та літератури ліцею інформаційних технологій № 30 Макашова Юлія Валентинівна стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2009 «.

Проведено зовнішнє незалежне оцінювання випускників загальноосвітніх навчальних закладів, в якому взяли участь 1398 учнів – випускників 2009 року і 1228 випускників минулих років.

За результатами експериментальної діяльності ЗОШ № 12 стала переможцем ІІ Всеукраїнського конкурсу благодійних проектів «Добро починається з тебе» і була нагороджена Почесною відзнакою «Сяйво добра». За підсумками Всеукраїнського конкурсу педагогічний колектив ЗНЗ № 12 нагороджений дипломом «Флагман сучасної освіти».

 Повну загальну середню освіту у 2008 – 2009 н.р. здобули 20141 учнів, з них 115 учнів нагороджено Золотими та Срібними медалями.

 9 квітні 2009 року в місті проведений ІІ Всеукраїнський форум молодіжної дипломатії,організатором якого були Міністерство закордонних справ України, Міністерство України у справах сім»ї, молоді і спорту, Асоціація сприяння міжнародному бізнесу і розвитку, Молодіжне об»єднання народних дипломатів за підтримки виконкому Кременчуцької міської ради. В форуму прийняли участь більше 500 учасників з 20 міст України.

У червні місяці на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста працювали 36 таборів відпочинку, з них – 27 пришкільних і 9 профільних, в яких відпочили і оздоровилися 2184 учні. Під час відпочинку діти були забезпечені повноцінним харчуванням, для них було організовано змістовне дозвілля.

З 20.10. 2008 року на виконання рішення виконавчого комітету міської ради збільшено вартість харчування для дітей – учнів 1- 4 класів, які харчуються за рахунок бюджетних коштів – до 3 грн і до 4 грн. 50 коп. - для дітей пільгових категорій. Безкоштовно харчуються за рахунок бюджетних коштів 267 дітей пільгових категорій. Збільшилася кількість учнів, охоплених гарячим харчуванням, яка складає сьогодні 88 %. Різними   видами харчування охоплено 98 % дітей.

В 2009 році за рахунок орендних коштів та коштів з місцевого бюджету були виконані капітальні ремонти на загальну суму 1406,3 тис. грн., а саме:

- в їдальнях  гімназії № 6, ліцеї № 4, ЗОШ № 19виконанікапітальні ремонти харчоблоків;

- частково замінені на металопластикові вікні в гімназії № 5 та вечірній школі № 3,

- проведено капітальний ремонт покрівель в ДНЗ № 77,

ДНЗ№ 62,ДНЗ № 63, ЗОШ № 26;ДНЗ № 78;

- капітальний ремонт туалетів в ЗОШ №26, ліцеї № 30,

ЗОШ № 17, еколого-натуралістичному центрі учнівської      молоді;

-  ремонт сходинкових кліток в ЗОШ № 8;

-  ремонт внутрішніх приміщень в МНВК № 2;

- заміна аварійних виходів в ЗОШ № 8 та МНВК № 2.

Управлінням освіти було вирішено питання поліпшення стану матеріально-технічної бази шкільних їдалень на загальну  суму 320 тис. грн.( технологічне обладнання для їдалень)

Впроваджено самостійний бухгалтерський облік в ліцеях № 4, 30, ЗОШ № 19, 26, що сприяло ефективності та економії використання коштів, а директор став повним господарем в навчальному закладі.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації