Вхід | Реєстрація

Група «Транс-Формер» з канадським рокером витягуватимуть українців з андеграунду

Група «Транс-Формер» з канадським рокером витягуватимуть українців з андеграунду
Полтавська група «Транс-Формер» усе впевненіше заявляє про себе в українській рок-музиці. Незабаром її учасники готуються провести вже сьомий концерт під назвою «Рок-удар», щоб презентувати в рідному місті новий альбом «Територія троянд»

Про зроблене музикантами й те, що очікує прихильників гурту на концерті, розповів напередодні цієї події вокаліст «Транс-Формера» Валерій Мельник.

— Судячи з назви, гурт створено тоді, коли трансформери були найулюбленішими іграшками дітвори. Коли це сталося?

— У цілому групі років 14, більш-менш серйозно про себе вона заявила років 10 тому. Ми збиралися разом, грали, але всерйоз, як до роботи, до цього захоплення ставився тільки наш керівник Роман Бікєєв. Він переконував усіх, що ми станемо відомі в Україні. Зараз уже можна без зайвої скромності сказати, що ми дійсно вийшли на досить солідний рівень.



— Якою значною подією запам’ятався минулий рік?

— Восени 2009 року ми взяли участь у великому турі Західною Україною під назвою «З вірою й любов’ю». Організатором його виступила греко-католицька церква. Це був свого роду збірний спонсорський концерт на підтримку будівництва великого храму в Києві. Виступали на стадіонах Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького... У концерті брали участь не лише рок-музиканти, які сповідують греко-католицьку віру, але й прибічники інших релігійних течій. У нас це був перший тур такого високого рівня, і приємно було, що визнані гурти оцінили рівень нашої музики й запросили до участі. Адже виступали поруч із найвідомішими в Україні групами, які займають досить високе місце в музичному світі, — «Друга ріка», «Пікардійська терція», «Гудімов», «Мандри». На Західній Україні ми збирали повні стадіони, і цей концертний тур дуже широко висвітлювався у ЗМІ.



— Попереду у вас заплановано концерт. Чим порадуєте цього разу прихильників року?

— Для групи значною подією став відзнятий київським режисером кліп на пісню «Летів», з якою ми тривалий час посідали досить високі рейтингові місця в українських хіт-парадах. Готуємося до виходу нового альбому «Територія троянд». Йдучи до цього, ми здолали досить важкий і довгий шлях. По суті, минулорічні концерти проводилися з метою показати нові пісні, які ввійшли до альбому. 20 лютого в будинку культури ПТМЗ пройде презентація цього збірника, на яку приїде 11 колективів з усієї України: 2 групи із Запоріжжя, 3— з Харкова, 5 — полтавських. «Родзинкою» стане виступ канадського рокера Дена Ротері, який хоче зробити тур Україною і, як він говорить, «витягнути українських рокерів з андеграунду». Ми ознайомилися з його творчістю, подивилися кліпи — дійсно, європейський рівень. На прихильників очікує презентація кількох кліпів, серед них і Дена Ротері, концерт і багато різноманітних сюрпризів. На жаль, спонсорів знайти не вдалося, тому вхід буде платним.



— Яка доля вашого альбому «Євшан-зілля»?

— Попереду нас чекає четвертий випуск збірника «Євшан-зілля», який вийде в іншому форматі — mp3. Якщо раніше звичайний диск уміщував 20-25 композицій, то новий формат дає можливість розмістити до ста пісень. У нас буде 60 композицій. Усе разом компонували ми в Полтаві на студії Сергія Єгорова. Поліграфію нам допомагав робити бас-гітарист Сергій Старостенко. Я скажу, що зібрати стільки колективів, обробити на студії кожен трек, утрясти всі формальності — це досить тяжка праця. Але, на жаль, на сьогодні цей проект поки що не комерційний. У збірнику будуть пісні провідних колективі України «Тартак», «Мандри», «Хорта», «Мертвий півень», «ЗеВйо», «Вій», «Rolex» і т. д. «Фішкою» гурту «Транс-Формер» була і залишається традиція підтримувати маловідомі, але талановиті групи, тому й до цього збірникf ввійде майже половина пісень саме таких колективів. Ми самі відбираємо їх, щоб винести на широку публіку. Сподіваємося, деякі групи стануть відкриттям не лише для нас.

Автор: Любов ПРИЙМАК, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2010, 13:09 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації