Вхід | Реєстрація

ЗНО зменшило шанси випускників шкіл-інтернатів на вступ до вишів

За словами директора загальноосвітньої школи-інтернату ім. А. С. Макаренка Олександра Кириченка, зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) ускладнило вступ до вишів для його випускників. Тепер у першу чергу їм потрібно набрати необхідну кількість балів на тестуванні, а вже потім розраховувати на свої сили під час вступу. “Раніше діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування надавали документи, що підтверджують їхні пільги, і гарантовано отримували місця у навчальних закладах. Зараз їм потрібно пройти тестування…

…З одного боку, завдяки такій системі до вишів вступають діти з вищім рівнем знань, з іншого - така “зрівнялівка” обмежує дітей-сиріт. Адже діти, які виховуються у сім’ї, мають змогу займатися додатково з репетиторами, – розповідає Олександр Кириченко. –  До того ж, якщо не вистачить відповідної кількості балів, незалежне тестування можна повторно пройти лише наступного року. Пільги ж для дітей-сиріт діють лише до 23 років. А наш інтернат закінчують не лише сімнадцятирічні, а й старші”.

Вихованці школи-інтернату цього року складатимуть незалежне зовнішнє тестування вже втретє. Випускники минулого та позаминулого років здебільшого навчаються у вищих навчальних закладах області. Так, з 15 випускників 2009 року одинадцять писали тести і всі отримали необхідну кількість балів для вступу. Один випускник зараз навчається у Полтавському національному технічному університеті ім. Ю. Кондратюка, двоє – у Полтавському державному педагогічному університеті. Шестеро здобувають освіту у Кременчуцькому державному університеті ім. М. Остроградського, льотному коледжі та педагогічному училищі. Троє обрали собі Хорольський агропромисловий коледж. Ті ж, хто не проходив ЗНО, навчаються у ПТУ області.

Цього року з 15 випускників вирішили складати зовнішнє незалежне тестування 10. Четверо з них хочуть вступити на економічний факультет КДУ, троє – до Полтавського педагогічного університету. Також є бажаючі вступити у ветеринарно-зоотехнічний коледж, що під Миргородом.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації