Вхід | Реєстрація

Пригоди маленького Марка

Пригоди маленького Марка

Увага, дана стаття уже не актуальна! Гроші зібрали, 14 листопада батьки із Марком повертаютсяь на батьківщину!

 

Як «Фолькнери» опинилися в Австралії

Марко ще до народження став мандрівником. Мандрівником і народився. Справа в тому, що батьки Марка, Володимир Муляр та Ярина Квітка, музиканти українського гурту «Фолькнери», творчі, активні та охочі до пригод молоді люди, півтора роки тому вирушили в навколосвітню подорож на велосипедах, здійснюючи культурний проект «Двоколісні хроніки». Через рік мандрівок вони дізналися, що зовсім скоро стануть батьками. За медичними показниками загрози здоров’ю не було, отже відчайдухи вирішили не переривати подорожі. Тим більше, що залишилася всього одна країна – Австралія.

Але в малюка свої плани. Він скористався нагодою побачити Австралію на власні очі – вирішив народитися саме тут і саме зараз.

Про Марка

8 квітня, на 28-му тижні вагітності в Сіднеї в Ярини та Володимира передчасно народився Марк. 57 днів немовля знаходилося в центрі догляду за новонародженими в Royal Hospital for Women під наглядом лікарів, його організм підтримувало сучасне обладнання й дорогі медикаменти.

Зараз Марко підріс до 4260 г – у порівнянні з 1160 при народжені він уже добрячий козак. Розвиток проходить добре; як і всі діти, маля час від часу вередує. Харчується виключно маминим молоком.

Володимир нарешті отримав дозвіл на роботу! Було написано багато листів в усі можливі інстанції штату Нью Саус Вельс, і австралійський уряд таки пішов на поступки. Бо робота з туристичною візою не дозволяється. Ця нова віза з дозволом обійшлася в 1140 доларів, але кошти за неї було повернено, тобто вона вийшла безкоштовною!

2 місяці тато Марка працював столяром в українського емігранта. Цих грошей вистачало на все необхідне. Зараз Володя працює музикантом на вулиці. Цього теж вистачає на життя та щотижневу виплату клініці в розмірі 100 доларів. Одяг та речі для Марка сім’я отримує від австралійських українців та австралійців.

Увага, дана стаття уже не актуальна! Гроші зібрали, 14 листопада батьки із Марком повертаютсяь на батьківщину!

 

Про житло

Батьки Марка три місяці жили у 10 хвилинах від лікарні в квартирі друзів-українців, які поїхали на цей період до родичів в Україну. 2 червня хлопчика виписали, після того треба було щотижня ходити в клініку на зважування. 16 серпня був останній візит, лікарі сказали, що з малим все чудово, тому наступний, запланований на 9 листопада, - відмінили. Це добре, бо кожен огляд коштує додаткових грошей.

В неділю, 21 серпня, сім’я переселяється до друзів-музикантів з Росії, Маріани та Володимира. Отже поки що житлом забезпечені.  До кінця осені мандрівники мають залишатися в Австралії, треба аби малюк підріс. Лише в листопаді лікар дозволив йому літати.

Про гроші

Десь через місяць після виписки з лікарні родині Муляр надіслали рахунок на загальну суму у 283 000 австралійських доларів. Але потім адміністрація зробила перерахунок і сума знизилась до 191 038,70 австралійських доларів. Наразі на міжнародному спільнокошті «Гоу фаунд» назбиралося 44 000 автралійських доларів. Небайдужий і повний співчуття український народ через Українську Біржу Благодійності та благодійний фонд «ПОМАГАЄМ» зібрав вже майже мільйон гривень (45 000 автралійських доларів). Після укладення договору та оформлення документів зібрана сума відправиться на рахунок австралійської клініки. А поки що є можливість зібратися з силами й допомогти Володимиру та Ярині зменшити суму боргу, який на сьогоднішній день складає 102 000 AUD (це близько 2 млн грн), до нуля. Потрібно ще пам'ятати про те, що кожна транзакція коштує 500 грн, тому дешевше перерахувати всю суму одразу. Дуже хочеться вірити, що всі разом ми зможемо допомогти молодій сім’ї й вирішити це питання до листопада.

Увага, дана стаття уже не актуальна! Гроші зібрали, 14 листопада батьки із Марком повертаютсяь на батьківщину!

 

 


Автор: БФ «Помогаем»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2016, 16:21 | Полтавщина | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації