Вхід | Реєстрація

Відкритий лист ТОВ «Сільські традиції»

Відкритий лист ТОВ «Сільські традиції»

Раніше ми писали про те, що білицькі активісти відновили своє пікетування ТОВ «Сільські традиції» через відкритий лист, розісланий цим товариством. Цей дист також отримала і редакція тижневика «ЕХО» і ми вирішили ознайомити з його змістом наших читачів.

Ниче приводимо повний текст листа:

«Дійсним відкритим листом Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільські традиції» заявляє про свою позицію щодо ситуації, яка склалася й надалі розвивається навколо діяльності нашої компанії, що має всі ознаки рейдерського захоплення підприємства.

Активна його фаза розпочалася 11 серпня 2016 року, коли група активістів заблокували під’їзди до комплексу «Сільських традицій», намагаючись не пропустити автомобілі з кормами для тварин і тим самим перешкодити роботі підприємства. У хід пішли бензопили, за допомогою яких «протестувальники» самовільно винищували дерева захисної лісосмуги вздовж дороги. Поваленими деревами вони заблокували усі під’їзні шляхи до комплексу. При цьому «активісти» не гребували нічим: кидали каміння в автомобілі працівників підприємства, пошкоджували кормовози підприємства-постачальника, вчиняли бійки. Через недоотримання корму, а простіше кажучи, через голод, тварини почали їсти слабших своїх сородичів, помирати від голоду і стресу. Така своєрідна блокада підприємства тривала майже чотири доби, внаслідок чого неможливо було вивезти загиблих тварин. Якби ця ситуація продовжилася ще на 2-3 доби, то могла б привести до екологічного лиха у вигляді масових інфекційних захворювань у регіоні.

Чому «протестувальники» вели себе настільки зухвало? Можливо, через те, що мають підтримку можновладців? Або відчувають безкарність, після того як отримують 200-300 гривень за «зміну» протесту, сподіваючись, що можновладці й у подальшому допоможуть уникнути відповідальності перед законом.

Але за блокування роботи підприємства, нанесення тілесних ушкоджень працівникам комплексу, вимагання, вирубку лісу, перешкоджання законній господарській діяльності, групове хуліганство правоохоронними органами вже відкрито ряд кримінальних проваджень як стосовно організаторів, так і безпосередніх учасників незаконних дій і наразі проводиться досудове розслідування.

Чим же ТОВ «Сільські традиції» «заслужило» на таке ставлення? Адже з моменту реконструкції в 2011 році підприємством створено понад 300 робочих місць з середньою зарплатою 6 тисяч гривень. Окрім того, ТОВ «Сільські традиції» — соціально-відповідальне підприємство, діяльність якого направлена не лише на отримання прибутків, а й соціальний розвиток регіону. Так, для Центру первинної медичної допомоги смт. Білики був закуплений

електрокардіограф, за допомогою якого врятовано багато життів. Допомагала компанія в ремонті лікарні, школи та інших соціально-значущих об’єктів. Усі біличани, які призивалися на службу в АТО, отримували повний комплект обмундирування, включаючи бронежилет, каску тощо. Більше двох років «Сільські традиції» постійно забезпечують м’ясною продукцією батальйон «Полтава», спецпідрозділ СБУ, які несуть службу на Донбасі. На постійній основі компанія виділяє матеріальну допомогу на лікування і операції жителям Біликів, які цього потребують.

ТОВ «Сільські традиції» є основним бюджетоутворюючим підприємством у Біликах. З початку діяльності підприємства в бюджети усіх рівнів та позабюджетні фонди сплачено понад 72 мільйони гривень, пожертви на благодійність і соціальну сферу склали 9 мільйонів гривень.

У разі проведення реформи децентралізації, новий порядок формування місцевих бюджетів, діяльність ТОВ «Сільські традиції» може стати важливою складовою добробуту для місцевої громади, поповнюючи місцевий бюджет на 9–10 мільйонів щороку.

То чому ж «активісти» вимагають закриття підприємства? Штучно створена «екологічна проблема» вщент розбивається висновками компетентних органів. Систематичний аналіз викидів в атмосферу свідчить про те, що вони є нижчими від граничнодопустимих показників, затверджених санітарно-епідеміологічними нормами та дозвільною документацією для Товариства. Про це свідчать щоквартальні результати аналізів повітря, води та спостережних свердловин на очисних спорудах свинокомплексу, які проводяться лабораторією Кобеляцької Держсанслужби.

Але навіть попри те, що підприємство дотримується всіх санітарних вимог, керівництво прийняло рішення про вдосконалення системи очищення, запровадивши новітні технології очистки стічних вод. До речі, у травні цього року план реконструкції був доведений до територіальної громади і схвалений нею на виїзному засіданні постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування Полтавської обласної ради.

Й тим не менше, 15 серпня під тиском частини агресивно налаштованих місцевих жителів, яких в повній мірі підтримали представники обласної влади, підприємству в ультимативній формі поставлено вимогу вивезти всіх свиней на забій, в тому числі основне стадо, змусивши підписати графік завезення кормів та вивезення поголів’я. В противному разі корма на територію підприємства надходити не будуть. Ми вимушені були підписати зазначений графік, щоб не допустити екологічної катастрофи в районі, пов’язану з масовою загибеллю свиней.

Ми переконані в тому, що зазначені організовані протиправні дії «протестувальників» є нічим іншим, як новою формою рейдерського захоплення підприємства. Про перебіг подій по блокаді підприємства керівники груп в телефонному режимі доповідають представникам влади, в тому числі обласного рівня, які коригують їхні дії. Навіть той факт, що текст припису державному інспектору з охорони навколишнього природного середовища щодо призупинення діяльності ТОВ «Сільські традиції», був надиктований завзятими активістами та представниками влади під час мітингу, не витримує жодної критики. Станом на 01 вересня 2016 року даний припис скасований як незаконний. У той самий час наше підприємство руйнується, знецінюється, чого й чекають можновладці, аби придбати його за копійки. При цьому неодноразово представниками влади наголошувалось про необхідність зміни керівництва підприємства та спроби зконтактувати з власниками свинокомплексу.

Закликаємо громаду смт. Білики не приставати на пропозиції відвертих зловмисників, спрямовані на знищення бюджетоутворюючого підприємства.

Звертаємось до керівництва області в особі голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького, голови облради Олександра Біленького допомогти підприємству відстояти свої права та зберегти привабливий інвестиційний клімат регіону.

У свою чергу колектив підприємства «Сільські традиції» налаштований рішуче боротися за життєдіяльність комплексу і залишає за собою право звертатися до Кабінету Міністрів України, Генеральної Прокуратури, Спеціалізованої Антикорупційної Прокуратури, Національного Антикорупційного Бюро України та Президента України у разі неспроможності обласного керівництва зупинити рейдерську атаку.»

Керівництво ТОВ «Сільські традиції»



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 вересня 2016, 12:16 | Кобеляки | Суспільство
1. skarm / 7 вересня 2016, 15:49
Прям "благодійники" для селища, вони і те і се. Гадять де тільки можуть, та ще й постійно брешуть. Хай представники "свинзаводу" з’їздять у Горішні Плавні, і поглянуть, як насправді "бюджетоутворююче" підприємство турбується про містян та благо-устрій міста, в якому працюють, а то ні парків, ні тротуарів, ні водогону, а центр селища взагалі скоро пилюкою занесе, від ям на дорозі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації