Вхід | Реєстрація

Ці майстри – не професійні художники

В їхньому роду ніколи не було керамістів. Але це не заважає сім'ї Тихонових вже більше 10 років створювати гончарні вироби, які користуються неабияким попитом. Саме їх митці сьогодні презентували в літературно-меморіальному музеї Володимира Короленка.

Захоплюватися гончарським мистецтвом родина Тихонових почала десять років тому. З того часу це ремесло стало справою їхнього життя.

Лариса Тихонова, майстриня:

- Все починалось з маленьких скульптурок, з дуже маленьких горняток, якихось свистульок.

Розписи гончарних виробів родини Тихонових – суто полтавського походження, виготовлені з суміші опішнянської та кримської глин. Форми глечиків – класичні. Є і речі з авторськими візерунками. За гончарним кругом працює голова родини Тихонових – Геннадій Георгійович. Він витратив чимало часу, аби навчитися працювати з цим знаряддям праці.

Геннадій Тихонов, майстер:

- Якщо з поганим настроєм зробити щось, то потім або при сушці тріскається, або при опіці.

Гончарні вироби родини Тихонових нині прикрашають їхню хату в «шевченківському» стилі в одному з полтавських сіл. Вироби творчої сім'ї можна придбати. Коштують вони від 10-ти до 70-ти гривень. Сім'я Тихонових встигла активно проявити себе, беручи участь в етно-фестивалях та проводячи персональні виставки. Побачити сімейні вироби можна, і завітавши до садиби Володимира Короленка

Автор: В'ячеслав Джиган, www.misto-tv.poltava.u


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 13:09 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації