Вхід | Реєстрація

В Гребінці молодь і особи похилого віку створювали «Країну Гідності» разом

В Гребінці молодь і особи похилого віку створювали «Країну Гідності» разом

Карткова гра «Країна Гідності» стає ще популярнішою серед представників різних поколінь Полтавщини. Реалізовують унікальний проект з використанням настільного видання українською мовою гри Ради Європи активісти Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ». У процесі гри за допомогою досвідчених фасилітаторів, гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику, що допомагає учасникам більше дізнаватися  про соціальні права і навіть розробляти стратегії розвитку громади.

Черговий майстер–клас з використанням гри відбувся 12 жовтня 2016 року в приміщенні Гребінківської районної бібліотеки. Вивчали соціальні права учні міста та підопічні Гребінківського територіального центру соціального обслуговування.

«У гру можуть грати всі: особливих навичок або додаткових знань не потрібно, крім інтересу та мотивації пізнати соціальні права людини. У гру можна грати в різних контекстах, у формальних і неформальних навчальних умовах, у рамках навчального курсу, в школах, у групах однолітків або в межах будь-якої освітньої діяльності», - говорить фасилітатор гри Олександр Чепур.

Майстер–класи з використанням гри організатори пов’язують з іншими актуальними темами для молоді: громадська активність, реформа молодіжної політики, соціальна згуртованість і діалог поколінь. На цих темах фасилітатор проекту акцентує увагу учасників, що  допомагає краще зрозуміти проблеми суспільства.

Фахівці територіального центру теж підкреслюють важливість подібних заходів, адже гру проводить підготовлений ведучий, учасники мають змогу оцінити свої комунікативні і лідерські  навички,  беруть  участь у обговоренні. Особи похилого віку теж мають можливість продовжувати навчання дорослих у продовж всього життя.  

Заходи реалізуються  в рамках проекту: «Підвищення рівня обізнаності молоді Полтавщини щодо поточної державної молодіжної політики та соціальних прав» за фінансової підтримки МБО "Партнерство «Кожній дитині».


Автор: Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 жовтня 2016, 11:16 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації