Вхід | Реєстрація

«Сільські традиції» таки закривають

Між тим, протистояння навколо комплексу з вирощування свиней, судячи з інформації, яку отримала редакція, вийшло на фінішну пряму. Білицькі активісти, як і раніше, не пропускають корми на підприємство. Вони налаштовані рішуче і не хочуть іти на будь-які компроміси з керівництвом комплексу.

Днями у Білики приїхала ціла делегація спеціалістів із Росії. Вони вчергове попросили пікетувальників пропускати корми на свинокомплекс. Та компромісу сторони не досягли. Росіяни апелювали до біличан, прохаючи не допустити загибелі малих поросят, яка нібито вже розпочалась. Та найбільш активні з протестувальників заявили: нехай дохнуть.

Білицькі активісти повідомили редакцію, що російська делегація має повноваження розпочати процес закриття свинокомплексу. Та росіяни говорять, що це не можливо зробити за один день. Для того, щоб повністю припинити роботу такого великого підприємства, потрібно майже вісім місяців. Необхідно вивезти і розпродати свиней, демонтувати обладнання, документально вирішити питання з фіскальними органами. Між тим, працівники свинокомплексу нібито отримали повідомлення про майбутнє звільнення з роботи. Якщо підприємство дійсно закриють, то роботу втратять кілька сотень жителів Решетилівки і Біликів.

Ми зателефонували до голови РДА Таміли Шевченко, щоб отримати підтвердження інформації про можливе закриття свинокомплексу «Сільські традиції». Таміла В’ячеславівна підтвердила, що власники підприємства таки прийняли рішення про припинення його діяльності в Україні.

Як реагувати на таку інформацію? Радіти чи сумувати? Безумовно, емоції у різних людей можуть різнитися. На мою суб’єктивну думку, у такому завершенні історії з роботою свинокомплексу в Біликах більше печалі, аніж радості. Хоча є і однозначний позитив. Смердіти свинячими фекаліями у Біликах вже не буде.

Є й ще один плюс. Частина біличан продемонстрували всім, і собі у першу чергу, що, не маючи грошей і влади, в Україні теж можна досягати потрібного результату. Захотіли закрити — і закрили.

На цьому плюси і закінчуються. Далі — суцільні мінуси. І їх, на жаль, більше. По-перше, сторони конфлікту так і не зуміли знайти компромісне рішення. Усе закінчилося війною, революцією і навіть насиллям.

По-друге, представники української влади, які нібито займалися врегулюванням проблеми, так і не змогли цього зробити, тим самим продемонструвавши свою профнепридатність. І мова не лише про діючу владу. Попередники були не кращими.

По-третє, і це головне, роботу втратили кілька сотень українців. А бюджети українського селища, українського району і української області не дорахуються мільйонів гривень. А куди поїдуть на роботу звільнені працівники? Правильно, у Росію. Так що, патріотам стрибати від радості приводу немає.

І четверте. На інвестиційній привабливості Біликів, а, можливо, і Кобеляцького району, можна ставити хрест. Який інвестор зважить заходити туди, де не вміють домовлятися і вирішувати проблеми без майданів? Крім того, ще ніхто не знає, чи зупиняться на досягнутому селищні активісти. Он від цукрового заводу теж тхне.

Вирізали на метал молококонсервний, виріжуть свинокомплекс. Чом би не вирізати й цукровий завод?

А робота в Росії та Польщі для патріотів знайдеться.


Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2016, 09:37 | Кобеляки | Редакційна
1. poleno / 21 жовтня 2016, 10:43
знайти компромисне рішення.як це знайоме
2. Гай Фокс / 21 жовтня 2016, 15:35
При чім тут цукровий завод? Там дійсно працюють сотні біличан, а не кілька десятків, що на свинарнику. Керівництво цукрового заводу за більш, ніж піввіковий період роботи не допустило скільки пакості і непорядочності по відношенню до селища, ніж за ці п*ять років дозволили собі горе-керівники свинокомплексу. А за такі провокаційні питання, Ігоре Миколайовичу, чого доброго, біличани ще зможуть і біля Вашої редакції пікет поставити...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації