Вхід | Реєстрація

За півроку 15% безробітних полтавців залучалися до громадських оплачуваних робіт

Директор міського центру зайнятості Оксана Попова вважає громадські оплачувані роботи в умовах економічної кризи ефективним методом психологічної і матеріальної підтримки безробітних і одним з засобів подолання соціальної напруги. Саме тому центром за підтримки органів міської влади їх організації надається така велика увага. За вісім місяців поточного року в місті до громадських оплачуваних робіт залучалося 1172 безробітних. Це п'ятнадцять відсотків від загальної кількості полтавців, які мають цей статус. Протягом першого півріччя на оплату громадських робіт профінансовано 653 тисячі гривень або вчетверо більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це особливо важливо в умовах, коли навантаження на одне вакантне місце зросло.
Серед інших найбільш розповсюджених є роботи з благоустрою території Полтави. Зокрема, зараз громадські роботи з благоустрою ведуться на території першого міського пляжу. «Безробітні приводять зони відпочинку до належного санітарного стану. Це прибирання та вивіз сміття, викошування бур'яну, прорідження насаджень», - говорить директор центру.
За її словами, підписано договори з виконкомами районних рад міста на працевлаштування 75 осіб, які будуть займатися благоустроєм території. На оплату праці передбачено близько 60 тис. грн.
Задіяні у роботах безробітні особи працюватимуть, як мінімум, впродовж місяця. Участь у заходах - тільки за бажанням залученої особи. Оплата ж праці здійснюватиметься пропорційно до відпрацьованого часу. «Проте, сума, яку отримає кожен з безробітних, буде не меншою за розмір мінімальної зарплати», - додає О. Попова.

Автор: Прес-служба Полтавського міськвиконкому


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2009, 09:49 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації