Вхід | Реєстрація

Суд відмовив "Нафтогазу" у визнанні недійсним аукціону з продажу 18,3% "Укртатнафти"

Господарський суд Полтавської області 3 вересня відмовив в задоволенні позовних вимог Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" про визнання недійсним 27 червня, що відбувся, аукціону з продажу 18,296% акцій компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область), переможцем якого стала компанія "Корсан" (Дніпропетровськ). Про це повідомив виконуючий обов'язки заступника голови правління "Укртатнафти" з правових питань Валерій Корнеляк.
За його словами, суд відмовив в задоволенні всіх вимог "Нафтогазу": визнання недійсним аукціону; визнання недійсним рішення аукціонної комісії (згідно якому переможцем був визнаний "Корсан"); визнання недійсним договори купівлі-продажу між "Укртатнафтой" і "Корсаном".
Також суд відмовився зобов'язати "Укртатнафту" повернути сплачені "Корсаном" за придбаний пакет 2,1 млрд. гривень, і зобов'язати "Корсан", у свою чергу, повернути придбані акції.
Зараз "Нафтогазу України" належить 43,054% "Укртатанафти", 8,6% - компанії "Татнефть" (Татарстан).
Вищий господарський суд 25 серпня залишив у силі рішення Господарського суду Полтавської області від 13 березня, який визнав за незаконну покупку урядом республіки Татарстан (Росія) 28,7788% акцій компанії "Укртатнафта".
Як повідомлялося раніше, 27 червня "Корсан" придбав на конкурсі 18,296% акцій "Укртатнафти" за 2,1 млрд. гривень.
"Корсан" виявився єдиним учасником конкурсу.

Автор: http://news.ugmk.info/


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2009, 15:17 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації