Вхід | Реєстрація

Волейбольна зима

В Кобеляках вже довгі часи є одна дуже добра традиція. Вона заключається в тому, що спорт «не лягає в сплячку зимою», а саме в цей період починає набирати обертів. Не став виключенням один з олімпійських видів спорту — волейбол.
31 січня в спорткомплексі «Іскра», та спортивному залі Кобеляцької ЗОШ № 2 відбувся турнір з волейболу серед команд сусідніх районів Полтавської та Дніпропетровської областей.
Особливістю цього турніру було те, що в ньому приймали участь майстри спорту міжнародного класу, плеяда зірок старшого покоління.
Особливо слід зупинитися на одному учаснику, без якого цей турнір напевно не був би таким яскравим.
Це Олександр Шадчін. Народився 17 квітня 1969 року в Кременчуці. Майстер спорту міжнародного класу з волейболу. Виступав за команди Шахтар (Донецьк), Панин (Модена), Джок (Скіо), Сислей (Тревізо), Олімпікус (Кампінос, Бразилія), Пьяджо (Рим), Геракл (Салоніки, Греція), Петрарка (Падуя), Сира (Анкона), Асістел (Мілан), Верона (Верона), Фрідрихсхафена (Німеччина), Інсбрук (Австрія).
Чемпіон молодіжного чемпіонату Європи та світу, чемпіон СРСР 1992 року, володар Кубка світу 1991 року, бронзовий призер чемпіонату світу 1990 року, чемпіон Італії 1996 року, володар Кубка Бразилії 1996 року, володар Кубка Греції 2000 року, володар Кубка Італії 2003 року, чемпіон і володар Кубка Німеччини 2004 року.
Провів 21 сезон на вищому рівні, з них 14 за кордоном. Проживає в Модені (Італія).
Перед початком змагань славетний ветеран сказав напутні слова, побажав всім міцного здоров’я, а юним спортсменам побажав вдосконалювати свою майстерність та здобувати досвід.
В турнірі брали участь й інші легендарні не менш легендарні спорсмени. Це й Литвин Володимир Михайлович — майстер спорту СРСР, капітан команди «Волна» Дніпропетровськ, бронзовий призер чемпіонату СРСР. Це й Жиров Ігор — майстер спорту міжнародного класу з греблі, Єрмоленко М. — майстер спорту по парусному спорту, Піщан Юрій — капітан команди «Ветеран» Кременчук, Гричук Петро — капітан команди «Ветеран 50+» Дніпродзержинськ та багато інших.


Технічні результати турніру
І група
1. «Колос» Кобеляки — «Оріль» Царичанка 0:2
2. «Колос» Кобеляки — «Ветеран 50» Кременчук 2:1
3. «Ветеран» Кременчук — «Оріль» Царичанка 2:1
ІІ група
1. «Волна» Дніпропетровськ — Радянське 0:2
2. Радянське — «Ветеран 50+» Дніпродзержинськ 2:1
3. «Волна» Дніпропетровськ — «Ветеран 50+» Дніпродзержинськ 0:2
Крім того в спортивному залі кобеляцької ЗОШ № 2 відбувся волейбольний юнацький турнір. В першому півфіналі зустрічалися ЗОШ № 2 — «ДМК — 1» Дніпродзержинськ 0:2, в іншому півфіналі команда ДЮСШ Царичанка поступила команді «ДМК — 2» Дніпродзержинськ 0:2. в матчі за третє місце кобелячани перемогли царичанських волейболістів 2:0 і зайняли третє місце, а в матчі за перше місце команда «ДМК — 1» перемогла команду «ДМК — 2» 2:1.

Автор: Олег Дубина для «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 11:23 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації