Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині застрелили вовка

На Новосанжарщині застрелили вовка

Сірі хижаки з’явилися неподалік села Грекопавлівка Новосанжарського району. Розірвали шістьох овець та кількох диких кіз. Одного із вовків минулого тижня мисливці змогли вполювати.

 

Вовк вибіг просто на мисливця

Кількох вовків мисливці бачили на луках між селами Грекопавлівка та Полузір’я. Хижаки кілька разів нападали на свійських тварин, зокрема розірвали шістьох овець, які належали місцевим жителям. Також у ліску між селами мисливці знайшли кілька місць, де були розірвані дикі кози. На вовків збиралися влаштувати полювання з залученням великої кількості мисливців. Але вполювати одного з них вийшло абсолютно випадково.

— Ми йшли луками із колишнім єгерем Володимиром Сліпком і побачили вдалині двох вовків. Одразу подзвонили до єгерів, але вони були зайняті полюванням на кабана. Вирішили спробувати вполювати вовків удвох, — розповідає Сергій Осипенко, мисливець із Решетилівського району, який 25 років полює із своїм другом на Новосанжарщині.

Мисливців було двоє. У Сергія Осипенка з собою були двоє собак — гончий та лайка. Вовки дійшли до урочища Гергелі. Там мисливці і сподівалися їх уполювати. Володимир Сліпко став на стежці, яка вела до урочища. А Сергій Осипенко спустив своїх собак і вирушив слідом.

— Звичайно, якби не собаки, то шансів на успіх у нас було б мало. Удвох на вовків не ходять. Та й собаками я ризикував. Але вирішили спробувати.

Мисливець пройшов через луки. Собаки відірвалися далеко вперед. І коли здавалося, що вовки вже зникли, гончий когось погнав.

— По звуку подумав, що натрапив на козу або лисицю. Потім чую, щось через очерет велике по воді летить. І на мене вискакує цей вовк!

Між мисливцем і вовком була відстань близько 60 метрів. Сергій Осипенко встиг зробити один постріл — і хижак зник із поля зору. За якийсь час повернулися собаки. Мисливці зв’язалися між собою і Володимир Сліпко повідомив, що вовк через стежку так і не пройшов. Тоді Осипенко вирішив ще раз перевірити місце, де здійснив постріл. Коли вже майже дійшов туди, собака потяг його уперед. І неподалік від точки пострілу мисливець знайшов уже мертвого вовка. Смертельно поранений хижак зміг пробігти ще більше ста метрів. На момент виходу матеріалу другого хижака ще не вистежили. Утім, мисливці припускають, що вовків могло бути більше, ніж двоє. Тому полювання на вовків, скоріш за все, незабаром продовжиться.

 

Кількість кабанів не перевищує норму

На Новосанжарщині знають про випадки захворювання на африканську чуму серед диких свиней, зареєстровані у Кобеляцькому районі. Проте на цьогорічне полювання у Новосанжарському районі цей спалах не вплине.

— Ми знаємо, що хворих тварин із підозрою на африканську чуму знайшли у Тахтаївському. Проте це набагато далі, ніж карантинна 30‑кілометрова зона від наших угідь. Тому не слід сіяти паніку, — говорить голова районної ради УТМР Віктор Бабич. — Кількість кабанів у наших угіддях не перевищує норму. Буде наказ управління ветмедицини зменшити кількість поголів’я — ми це зробимо. Але поки що такого наказу немає.

Не перевищує норму кількість кабанів і в угіддях мисливського товариства Новосанжарського лісового господарства.

— Кількість складає 5 осіб на 1000 гектарів, це встановлена норма, — коментує головний інженер Новосанжарського лісгоспу Євген Хоменко.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2016, 17:33 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації