Вхід | Реєстрація

Народжений для в’язниці

Мешканець Новосанжарського району, якому зараз 58 років, майже 40 із них провів у тюрмі. Нещодавно його затримали у Полтаві за черговий злочин.
Герой цієї історії народився у 1951 році у Полтаві. А місцем його постійного проживання донедавна було новосанжарське село Пристанційне. Хоча, напевно, правильніше буде писати так — місцем його постійного проживання була тюрма…
Якщо вірити самому герою цієї історії — назвімо його Сергій, то мати і народила його просто у в’язниці. Так це було чи ні, але через 17 років він повернувся за грати — вже у якості злочинця. Перший отриманий ним строк — 4 роки позбавлення волі за крадіжку. Після цього, Сергій протягом подальшого свого життя більше часу проводив у в’язниці, а не на волі. «Вийшов — вкрав — сів» — така схема безвідмовно спрацьовувала добрий десяток разів. На четвертий раз Сергій отримав «почесне» звання небезпечного «вора-рецидивіста». Усього ж за свою злочинну кар’єру чоловік назбирав майже сорок років тюремного стажу. Затримували його переважно за крадіжки, але були на його рахунку ще й грабежі та зберігання холодної зброї.
Час за ґратами чоловік проводив по-різному. Наприклад, під час чергового ув’язнення зміг отримати середню спеціальну освіту. Непогано навчився малювати і навіть дарував правоохоронцям (з якими зустрічався досить часто) зображення ікон, які малював тут же — у слідчому ізоляторі. До речі, ті ж працівники міліції характеризують Сергія, як вора-інтелігента. Мовляв, у спілкуванні він справляє враження досить культурної, освіченої людини, не вживає лайливих слів та виразів. Принаймні у той час, коли не приймає алкоголю.
Після чергової відсидки Сергій осів у Пристанційному і начебто затих. Але, як з’ясувалося, не надовго. Минулого тижня його затримали полтавські правоохоронці при спробі викрадення автомагнітоли. Взагалі-то чоловік не мав права залишати місця проживання, але він примудрився ще й скоїти в обласному центрі злочин. Зараз полтавські міліціонери перевіряють причетність чоловіка до інших схожих крадіжок. Адже за словами Сергія, «мандрівки» за чужими речами до Полтави він здійснював неодноразово. Тепер проти чоловіка порушена кримінальна справа за статтею 185 Кримінального кодексу України. А за самовільне залишення місця проживання ще й новосанжарські правоохоронці можуть порушити справу за статтею 395 КК України. Так що незабаром Сергій знову повернеться в місце, де йому живеться найкраще — за металеві грати тюремної камери.

Автор: Володимир Паршевлюк, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 12:42 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації