Вхід | Реєстрація

До кобеляцьких козаків приїжджав Юрій Дмитренко

До кобеляцьких козаків приїжджав Юрій Дмитренко
У понеділок в приміщенні районного центру культури і дозвілля відбулась зустріч місцевих активістів козацького руху із їх колегою, жителем Новосанжарщини Юрієм Дмитренком.
Розпочали із короткого звіту козацького генерал-майора Миколи Жука. Микола Григорович повідомив, що козацький рух на Кобеляччині розвивається. Вже створені чотири козацьких застави у Кунівці, Кобеляках, Жуках і Бродщині. В процесі становлення — застава у Радянському. Отримані документи на створення формування по охороні громадського правопорядку. З цього приводу Микола Жук сказав: «А то он, дивіться, на берегах Кобелячка дерева вирубують. Де наші козаки, чого свавілля не припиняють?»
Потім перейшли до поздоровлень і вручення нагород. Першим поздоровили активіста козацького руху Володимира Гука, який напередодні святкував свій День народження. Потім орденом Святої Покрови нагородили Марину Кучеренко, а орденом «Козацької доблесті» — Людмилу Поцілуйко.
Микола Жук з гордістю заявив, що до козацьких лав вступають авторитетні і відомі жителі Кобеляччини — воїни - афганці та рибінспектор Леонід Погорєлов. А юні козачата виявляють значну активність у затриманні браконьєрів‑електровудочників, повідомляють про факти незаконного вирубування лісів.
Юрій Дмитренко більше говорив про необхідність затвердження тих чи інших установчих документів та про історію козацького народу. Адже Юрій Михайлович, як і його однодумці, вважають козаків саме окремими народом. А своїми пращурами називають древніх аріїв, скіфів, сарматів, аланів половців, хазарів, торків, варягів і ще з кілька десятків древніх племен. А розпочали свій родовід козаки, за словами Дмитренка, ще до народження Ісуса Христа. Йому було задане питання: «За вашою теорією виходить, що руські князі воювали із козаками, якщо вважати такими половців?» Юрій Дмитренко відповів ствердно.
Йшла на зустрічі мова й про проблеми, які виникли в Полтаві із увічненням Мазепи і Петлюри. Дмитренко вважає, що встановленню пам’ятників цим діячам чинить спротив влада, яка не є по своїй суті українською.

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 12:46 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації