Вхід | Реєстрація

Інну Кобу «відправили» на Канари

Інну Кобу «відправили» на Канари

7‑го грудня відбувається чергова сесія Новосанжарської селищної ради. Депутати розглядають два десятки питань.

 

Ще 200 тисяч для нового комунгоспу

Чергова сесія відбувається у День місцевого самоврядування, тому настрій депутатів та працівників селищної ради більш піднесений, ніж зазвичай. На початку засідання селищний голова Інна Коба вітає депутатів зі святом, вони ж дарують керівнику громади подарунок до свята — квітку драцени у горщику.

— Поставите біля столу, вона виросте у велику пальму і будуть у вас тут Канари! — посміхаються депутати.

— Нари? — перепитує хтось із задніх рядів.

— На Канари — згодна, на нари — ні! — у тон відповідає Інна Коба.

З огляду на святковий настрій хтось із депутатів пропонує на цьому сесію і закінчити. Проте депутатам таки доводиться попрацювати. Заслухати цифри виконання бюджету від головного бухгалтера Віри Панченко і проголосувати за виділення коштів новоствореному комунальному підприємству.

— А що це за 200 тисяч для «Джерела»? — цікавиться депутат Ігор Віблий. — Скільки ми їм ще даватимемо?!

— Скільки треба, стільки і даватимемо, — відповідає селищний голова. Потім пояснює: — Ми давали їм 500 тисяч на придбання екскаватора. Вони його купили. Тепер ще 45 тисяч потрібно на його оформлення. Також треба поповнити статутний фонд, погасити заборгованість по зарплаті, повернути кошти за насос, який уже замінили на одній із свердловин. На це підуть кошти.

— Просто не хочеться, щоб ми кредитували завідомо збиткову організацію! — пояснює Ігор Віблий. Депутати таки голосують за виділення 227 тисяч для «Джерела».

 

Заміну водогону продовжать наступного року

У продовженні сесії депутати перекидають 2300 гривень із харчування на поточний ремонт дитячого садка «Сонечко». У дитячому закладі замінюють вікна та систему опалення, тому кошти на харчування малюків не використовують. За ці гроші працівники закладу виконають у садочку внутрішні роботи.

Також під час засідання депутати цікавляться долею 400 тисяч, виділених із держбюджету для заміни водогону по вулицях селища. Заступник селищного голови Валентин Івашина повідомляє, що у цьому році роботи вже закінчені, у тому числі й по вулиці Горбенка. До кінця тижня підключать кількох абонентів по вулиці Першотравневій. Решту робіт планують провести наступного року.

— Не забудьте плитку на тротуарі покласти навпроти «Гостинного двору». Під час робіт її зняли, а мене бабусі постійно питають, чи відновлять тротуар! — нагадує невгамовний Ігор Віблий.

Інна Коба запевняє, що зі знятою плиткою нічого не сталося. Після закінчення земельних робіт її повернуть на місце. Також селищний голова повідомляє, що остання у цьому році сесії відбудеться 23‑го грудня.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2016, 16:14 | Нові Cанжари | Політика
1. Чудо Юдо / 16 грудня 2016, 20:20
1.poleno
«з таким фейсом можна і на нари»

На урку якось не схожа, за що на нари?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації