Вхід | Реєстрація

«У мене є тетрадька, де записані всі проблеми»

«У мене є тетрадька, де записані всі проблеми»

8 грудня кобеляцький міський голова Олександр Копелець прозвітувався перед виборцями за рік своєї роботи на посаді. Збори пройшли в залі засідань міськради.

На початку зібрання Олександр Копелель пообіцяв присутнім не втомлювати їх цифрами під час прочитання звіту. Спершу міський голова нагадав, як відбувалось обрання його заступників та скільки часу пішло на те, щоб знайти спільну мову з 26‑ти депутатами. Він назвав тих міських обранців, котрі підтримували його під час прийняття рішень і програм. Згадав Копелець і про опозиційних депутатів. Та пояснив, що вони також схвально голосували за важливі для міста питання.

Апарат міської ради складається з 20 осіб. Виконавчий комітет провів 11 засідань, де було прийнято 998 рішень.

— За звітний період до міськради звернулись 1551 громадянин, — говорить Копелець. — Адмінкомісія розглянула 28 справ та наклала штрафи в сумі 3009 гривень. У тому числі оштрафований і магазин АТБ, який почав самовільно торгувати спиртними напоями після 21‑ї години. (До речі, продовжує й надалі продавати. — Авт.).

Зупинився міський голова і на бюджеті міста. Згідно плану, до міськради мали надійти податки в сумі 4 мільйони 700 тисяч гривень. У цьому році він виконаний на 165 відсотків і складає 7 мільйонів 771 тисяча.

 

«Хто відчуває себе заможним, повинен поділитись»

Далі очільник міськради перейшов до благоустрою райцентру. Із його слів, їм вдалося вирішити питання зі сміттєзвалищем, що знаходиться по вулиці Покровській, біля цегельного заводу. Рішеннями полтавського і харківського судів його мали закрити. Міськрада найняла за 200 тисяч техніку, яка згорнула сміття в яму, де раніше бралась глина.

— Поряд ми відкрили площадку для сортування, — пояснює міський голова. — Там працює одна кременчуцька фірма і допомагають кобелячани. Залишки сміття згортаємо в купу. (Тобто, одне звалище загорнули, а на його місці утворили нове. — Авт.)

Щодо розширення мережі вуличного освітлення, то Олександр Копелець заявив, що установка одного ліхтаря коштує 10-15 тисяч гривень. Керівництву міськради та «Міської сервісної служби» вдалося домовитись із 120 абонентами і підключити ліхтарі через їх лічильники. Люди вмикають їх увечері, за що отримують для оплати за електроенергію по 100 гривень на рік. Усього було закуплено 189 ліхтарів на суму 82 тисячі. Для порівняння Копелець пояснив, що для електрифікації мікрорайону Заворскло, який освітлювало б 40 лампочок, треба було витратити 600 тисяч. Із його слів, таких коштів у міськраді немає.
Після цього міський голова зупинився на роботі підприємства «Водоканал»:

— Двічі за рік із подачі депутатів та керівника підприємства піднімалось питання про підняття тарифу на воду. Та коли ми перевірили, хто і скільки платить у місті за неї, то постало питання про реорганізацію «Водоканалу». Керівник підприємства прийшов до мене і сказав, що в них вистачає коштів для роботи. Вважаю, що працювати є над чим. Із чотирьох з лишнім тисяч абонентів лише з 2400‑ми укладені договори і установлені лічильники. Заборгованість за воду перед підприємством становить більше 150 тисяч. Із міської казни закупили два насоси, конвектор. Хоча можна подякувати за оперативність працівників при аваріях. Вважаю, що піднімати ціну на воду не варто, доки не використаємо всі ресурси.

Наступне питання стосувалось доріг. Як пояснив очільник міськради, під час ямкового ремонту вулиць міста укладено майже 3000 квадратних метрів асфальту. На це витрачені кошти з міського бюджету. Близько 700 метрів квадратних покриття полатано за рахунок агрофірми «Добробут». Також на вулиці міста завезено 6500 тонн щебеню. На наступний рік планується там постелити асфальт. Повністю заасфальтований провулок Вишневий (864 квадратних метри). На тротуари укладено 4150 квадратів плитки. 1000 квадратів закуплено за кошти підприємців, а укладання проплатила міськрада. Підприємець, який виготовляв плитку, гарантував протягом п’яти років замінювати пошкоджену.

— У парку Центральний вже висаджені 26 берізок та установлена альтанка, — каже міський голова. — У наступному році будуть упорядковані клумби. Також там з’явиться фонтан. Плануємо перейменувати парк у Дитячий. Поряд із парком ми установили дошку «Наше майбутнє».

Навесні міська рада інвентаризувала всі дитячі майданчики в райцентрі. Працівники «Міської сервісної служби» полагодили й пофарбували їх. Також у парку Центральний був установлений дитячий ігровий майданчик вартістю 155 тисяч. У дитсадки міста придбали на 40 тисяч гойдалки й гірки.

На в’їздах у місто встановлені три герби, на вулиці Шевченка — десять лайт-бордів. Проведено ремонт фасаду й огорожі міськради. Також відкрито пам’ятник воїнам, які загинули в АТО.

31 тонна вапна була використана на побілку дерев і бордюр.

Зі слів Копельця, за кошти міськради замовлені нові таблички на будинки містян, які встановлять працівники «Міської сервісної служби». І додав, що жоден житель Кобеляк не витратить і копійки на ці заходи.

Окремо міський голова розповів про заходи, які проводились за рік:

— Спершу ми організовували новорічні вітання. Потім — День захисту дітей. На святкування Дня міста міськрада виділила 100 тисяч гривень. Також звертались до підприємців. Хто з них сто гривень давав, хтось — п’ятсот. Ці кошти, 42 тисячі гривень, ми перевели на рахунок «Міської сервісної служби». Вони були витрачені на святкування. Я вважаю, що той, хто відчуває себе більш заможним за решту жителів, повинен поділитись. Тому на інші свята ми також залучатимемо кошти спонсорів. Організовано в нас пройшли Богатирські ігри і День Незалежності. З моєї ініціативи створили футбольну команду та підтримали інші спортивні організації.

Також згадав Олександр Копелець і про земельні ресурси. Згідно його слів, землі на території міста немає. Та всі учасники АТО забезпечені земельними ділянками. Податок із продажі землі не виконаний. Продано за рік 60 сотих.

Наостанок свого виступу міський голова відмітив, що йому не вдалося домовитись про об’єднання з керівниками сусідніх громад.

— Звичайно, не все ми встигли зробити, — наголосив Копелець, — та в мене є тетрадька, де записані всі проблеми.

 

Похорони, баки і порозуміння

Потім настала черга запитань до міського голови. Людей цікавило, чому міська рада не виділяє кошти на поховання містян. Олександр Копелець, можливо, не зрозумівши питання, сказав, що він тяжко переносить похорони і не може їх відвідувати. А упорядкуванням цвинтаря мають займатись усі.

Олена Лашко поцікавилась, чому прибрали сміттєвий бак, куди виносили відходи жителі вулиць Короленка, Декабристів та провулку Ярмарковий. Тепер люди викидають сміття в яр, із якого воно потрапляє в річку. Міський голова пояснив, що на зимовий період вони не мають змоги спускатись до баків і тому їх прибрали. Та пообіцяв, що автомобіль у визначений час приїжджатиме, щоб забрати сміття в жителів цієї місцевості.

Микола Теренін запитав, коли міськрада знайде спільну мову з керівництвом району. Копелець відповів: «Коли знімуть Шевченко або Копельця».

Після запитань міський голова нагородив грамотами міськради працівників закладів освіти, охорони здоров’я та культури.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2016, 20:34 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації