Вхід | Реєстрація

З душею до Бельгії

З душею до Бельгії

Про діяльність Ротарі клубу Кобеляки неодноразово писалося на сторінках місцевих газет. А Володимир Чернявський, один із активних засновників даної громадської організації видав не одну книгу.

Але Клуб не спочиває на лаврах, а приймає активну участь у різних міжнародних проектах ініційованих, як Ротарі Інтернешнл так і іншими клубами нашої держави та міжнародними організаціями. Прикро, але не всі проекти вдається реалізувати в силу різних обставин. Та активісти Клубу не опускають руки і продовжують свою діяльність, адже духовне кредо кожного Ротарійця відображено в засадчому гаслі: "Служіння понад власне Я". І коли на адресу Клубу прийшло запрошення взяти участь в художньому конкурсі для дітей "З ДУШЕЮ до БЕЛЬГІЇ", позитивне рішення було прийнято одноголосно.

Організаторами даного конкурсу виступили: ICC UKRAINE- BELUX, ICC BELUX-UKRAINE, Діаспора України в Бельгії, за підтримки Посольства Королівства Бельгії в Україні та Генерального Посла Бельгії в Україні г-на Люка Якобса.

Мета даного заходу:

1. Запропонувати дітям уявити Бельгію і виразити через мистецтво свої думки про цю країну.

2. Сприяти міжкультурному діалогу та зближення націй.

3. Інспірувати пізнати Бельгію, познайомитись з її історичними та культурними цінностями.

4. Надати допомогу у подоланні психологічних та травматичних ситуацій методом підготовки та участі у даному конкурсі дітям певних соціальних категорій, потребуючих допомоги та реабілітації, адже в конкурсі могли приймати участь: діти з сімей вимушених тимчасових переселенців з зони АТО, діти напівсироти та діти сироти, діти опікунів, діти з багатодітних родин у віці від 10 до 12 років.

Дуже приємно, що бажання прийняти участь виявило багато дітей. На розгляд Клубу було надано 23 роботи і всі роботи чудові. Кобеляцькі Ротарійці, маючи за плечима великий власний життєвий досвід, не очікували, що буде так важко вибрати три найкращі роботи, які повинні взяти участь у другому етапі. Повірте важко визначити кращих серед кращих. Але це необхідно було зробити. І в тяжких дискусіях та дебатах, вибір був зроблений. Переможцями першого етапу в місті Кобеляки оголошено Ткаченко Юлію, Масич Яніну, Дешко Єлізавету.

Їх роботи будуть направлені для участі в другому етапі конкурсу, де переможців буде визначати поважна комісія в складу трьох професійних художників.

Вісім переможців другого етапу конкурсу отримують подорож до Бельгії в рамках проекту "ЗОРЯНЕ ЛІТО БЕЛЬГІЯ 2017" з 8 по 15 липня 2017 року за рахунок ICC UKRAINE-BELUX, BELUX-UKRAINE (всі переміщення в Бельгії, проживання, харчування, екскурсії, мастер-класи, тощо).

Тож побажаємо юним жителям нашого міста перемоги. Від імені Клубу хочу повідомити, що всі учасники конкурсу будуть нагороджені заохочувальними призами, а Клуб і надалі буде приймати участь проектах, які безумовно корисні для нашого міста.


Автор: Віктор Попруга


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2016, 14:34 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації