Вхід | Реєстрація

Система організації допрофільної і профільної освіти - вимога часу

28 січня в приміщенні Комсомольської гімназії ім. В.О.Нижниченка, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, пройшов міський семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів м.Комсомольська на тему: «Забезпечення наступності між допрофільною , профільною та професійною підготовкою. Вплив профільного навчання на вибір професії».
Всі питання, які розглядались на семінарі – практикумі, так чи інакше торкалися свідомого вибору випускниками майбутніх професій. Адже профільне навчання здійснюється майже в усіх загальноосвітніх навчальних закладах міста. Його основними завданнями є створення умов для врахування й розвитку професійних інтересів, нахилів, здібностей і потреб учнів старшої школи в процесі їх загальноосвітньої підготовки; виховання в учнів любові до праці, забезпечення умов для їх життєвого і професійного самовизначення, формування готовності до свідомого вибору і оволодіння майбутньою професією; спрямування підлітків до майбутньої професійної діяльності.
В ході свого виступу заступник директора з НВР гімназії ім. В.О.Нижниченко Мітіна І.В., розповіла що система організації допрофільної і профільної освіти - це вимога часу, оскільки профільне навчання забезпечує не тільки загальноосвітню підготовку учнів, а також підготовку до майбутньої професійної діяльності. Профільне навчання в гімназії здійснюється з урахуванням перспектив подальшої освіти і життєвих планів учнівської молоді, за такими основними напрямами: суспільно-гуманітарний, природничо-математичний, художньо-естетичний та спортивний, і містить знання про природу, людину , суспільство, культуру та науку.
Завідуюча кабінетом профорієнтації, учитель початкових класів гімназії Чернушенко З.О. під час свого виступу наголосила, що мета педагогічного, батьківського та учнівського колективів гімназії - створення найкращих умов для реалізації здібностей дитини, її можливостей, природних задатків та інтересів. Бо тільки ідеальне збігання можливостей, здібностей та інтересів і буде покликанням. Адже скільки людей займаються все життя не своєю справою: хтось ради грошей, хтось за звичкою, а хтось просто тому, що колись не відповідально віднісся до власного вибору професії. Тому педагогічний колектив гімназії, надаючи учням знання з української мови, літератури, історії, економіки, іноземних мов, математики, правознавства та інші предметів, готує учнів не тільки до вибору майбутньої професії, але й до життя в ринкових умовах конкурентноздатної людини з фаховою підготовкою.
Заступник директора Комсомольського міського центру зайнятості Загубибатько С.М. розповіла про послуги, які надає державна служба зайнятості майбутнім випускникам, а також подякувала присутнім за співпрацю, що проводиться в рамках міської Програми професійної орієнтації учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей.

Автор: www.dcz.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 13:08 | komsomolsk | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації