Вхід | Реєстрація

Кобеляцьким вчителям провели семінар на тему профілактики ризикованої поведінки учнів

Кобеляцьким вчителям провели семінар на тему профілактики ризикованої поведінки учнів

15 грудня 2016 року на базі районного методичного кабінету відбувся семінар вчителів основ здоров’я на тему: «Профілактика ризикованої поведінки учнів, навчання безпечному та здоровому способу життя на основі розвитку життєвих навичок».

Мета семінару – розглянути активні форми й методи формування в учнів навичок безпечного та здорового способу життя шляхом використання сучасних моделей навчання.

У ході засідання педагоги розглянули такі питання:

  • Поведінка і ризики. Поняття ризику. Види ризику. Критерії оцінювання ризику в життєвих ситуаціях.
  • Навчання на засадах розвитку життєвих навичок – ефективний шлях формування здорового способу життя учнів.

Під час заняття було обговорено рішення колегії Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації від 25.12.2015 р. протокол № 2/4 «Про дотримання вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти щодо забезпечення викладання предмета «Основи здоров’я».

 Інспектор Кобеляцького відділу поліції Домнич Л. О. розповіла присутнім про соціальні чинники ризику для здоров’я людини та їх вплив на здоров’я і безпеку підлітків, про відповідальність учнівської молоді за свої вчинки.

Ніколаєнко І. В. (Білицька ЗОШ І-ІІ ст. №4), керівник районного методичного об’єднання вчителів основ здоров’я, провела тренінг з учасниками семінару на тему «Умови ефективного використання інтерактивної гри», під час якого вчителі схематично малювали життєвий шлях людини, зображаючи всі ризики та небезпеки, які зустрічаються в житті; дискутували у малих групах; виконували інтерактивну вправу «Замок здоров’я».

Учителі переглянули та проаналізували інтегрований урок з основ здоров’я з теми: «Родинні стосунки. Взаємодія членів родини», який провела Кириченко Л.О. (Кобеляцька ЗОШ І-ІІІ ст. №2 імені Олеся Гончара), учасник І етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2017».

Учасниками семінару прийняті методичні рекомендації щодо використання різноманітних форм і методів профілактики шкідливих звичок,  навчанню безпечного та здорового способу життя на основі розвитку життєвих навичок.


Автор: Відділ освіти Кобеляцької районної державної адміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації