Вхід | Реєстрація

Бюджетні гроші для Івана Супруненка

Бюджетні гроші для Івана Супруненка

На останній сесії Кобеляцької районної ради голова Володимир Кішінський повідомив, що райраді необхідно виплатити Івану Супруненку кошти за час його вимушеного прогулу.

Кішінський пояснив, що, згідно рішення Полтавського апеляційного суду, районна рада має заплатити 44 тисячі 732 гривні колишньому головному лікарю Кобеляцької районної лікарні.

Та депутати, висловивши свої думки, не підтримали це рішення. Його розгляд був перенесений на 23 грудня, коли відбудеться остання цьогорічна сесія.

Одразу містом почали ширитись чутки, що тепер рахунки районної ради будуть заблоковані, працівники не отримають зарплат, а Володимиру Кішінському доведеться виплати кошти з власної кишені.

Коментар із цього приводу надав завідуючий відділу інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ради та управління майном Анатолій Кучеренко:

— Контракт із Супруненком закінчився у жовтні 2014 року. Згідно нормативно-правового акту, Іван Іванович мав за два місяці до його завершення написати заяву про подовження на посаді. Він цього не зробив. Тому Василь Мирошниченко, попередній голова райради, звільнив Супруненка з посади і залишив виконуючим обов’язки головного лікаря до призначення нової кандидатури. Відповідно до процедури, це має відбутись за два місяці. Сесія райради двічі не переобрала головного лікаря. До червня 2015 року Іван Супруненко виконував обов’язки головного лікаря. Доки Мирошниченко таки не звільнив Супруненка.

Як пояснив Анатолій Кучеренко, Кобеляцький районний суд відхилив позов Івана Супруненка про поновлення його на посаді. Тоді він звернувся до Полтавського апеляційного суду. Служителі Феміди 1 вересня 2015 року скасували рішення кобеляцьких колег і голови райради. Натомість вирішили поновити Супруненка на посаді виконуючого обов’язки головного лікаря.

— Полтавські судді помилились, оскільки посади «виконуючий обов’язки» немає в штатному розписі лікарні, — говорить Кучеренко. — На той час обов’язки керівника медзакладу виконував Володимир Казирод. Райрада звернулась до Вищого спеціалізованого суду. Відповідно до нашого звернення, було відкрите касаційне провадження про призупинення рішення апеляційного суду. А в лютому 2016 року суд вирішив справу на користь полтавських служителів Феміди. Та оскільки 23 грудня депутати затвердили на посаді головного лікаря Володимира Казирода, то двома розпорядженнями від 5 квітня 2016 року голова райради призначив і відразу звільнив Супруненка як виконуючого обов’язки. Датою звільнення стало призначення Казирода. Тобто, доки тривала судова тяганина теоретично Супруненко «працював» на посаді з вересня по грудень 2015‑го. За час вимушеного прогулу йому й доведеться заплатити 44 тисячі 732 гривні. У цьому немає ні вини юристів, ні голови райради.

Із приводу чуток про заблокування рахунків, Анатолій Кучеренко пояснив, що, відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу, заробітна плата, оплата комунальних послуг та енергоносіїв підпадають під захищені видатки. Володимиру Кішінському також не доведеться платити зі своєї кишені.

— У той час він навіть не працював. Це питання повторно виноситься на чергову сесію, яка відбудеться 23 грудня. Якщо ж депутати не проголосують за нього, то Іван Супруненко звернеться у відділ примусового виконання. От тоді рахунки райради дійсно можуть заблокувати. Та сподіваюсь, що депутати з розумінням поставляться до цього питання, — сказав Кучеренко.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2016, 09:57 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації