Вхід | Реєстрація

На Новосанжарщині призупинили роботу трьох шкіл

На Новосанжарщині призупинили роботу трьох шкіл

У Новосанжарському районі на гостру респіраторну вірусну інфекцію за тиждень захворіли 276 людей. Цей показник не перевищує епідпоріг, хоча і є більшим за аналогічний показник 2015‑го року.

У Новосанжарському центрі первинної медико-санітарної допомоги констатують: захворюваність іде на спад. За тиждень у районі захворіли на ГРВІ 276 осіб. Це на 16,9 відсотка більше за показник минулого року. Однак епідеміологічного порогу Новосанжарщина не перевищила.

Показником епідеміологічного порогу є 1028,1 хворих на 100 тисяч населення. Зараз же захворюваність складає 798,6 хворих на 100 тисяч мешканців.

— У нас школи не закрили, захворюваність не така велика: усього в районі захворіли 85 дітей, — відзначає головний лікар центру ПМСД Олег Яковенко. — Госпіталізували 26 хворих, з них — 13 дітей.

Щепити від грипу планують 155 осіб (з них — 41 дитину). Проте зараз існує проблема з вакциною. Ту, що прийшла до державної аптеки, ПМСД не може закупити через різницю у ціні на сайті Міністерства охорони здоров’я та власне самої аптеки. За власний кошт центр вакцинував 12 осіб (з них — дві дитини). Ще 16 доз вакцини очікують отримати незабаром.

У період росту захворюваності працівникам лікарні та відвідувачам рекомендують носити одноразові маски. Крім цього, аби запобігти захворюванню, медики традиційно радять уникати переохолодження, великого скупчення людей та регулярно провітрювати приміщення. А головне — у разі перших симптомів хвороби не продовжувати ходити на роботу чи навчання, а звертатися за допомогою до медиків.

20‑го грудня начальник відділу освіти Олександр Кульчинський повідомляє, що у зв’язку із перевищенням епідпорогу призупинили роботу навчальні заклади у Крутій Балці, Стовбиній Долині та Кустоловому.

— Якщо 20 відсотків учнів школи відсутні через хворобу, ми маємо право призупинити навчальний процес, — наголосив пан Кульчинський.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації