Вхід | Реєстрація

Обіцяли роботу за кордоном, а заставляли займатися жебрацтвом

Обіцяли роботу за кордоном, а заставляли займатися жебрацтвом

Працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми встановлено, що мешканець Полтавщини займається вербуванням, перевезенням та передачею громадян для подальшої трудової експлуатації у сфері сільського господарства до сусідньої країни.

«У ході документування злочинної діяльності поліцією з’ясовано, що 23-річний житель Чутівського району займається вербуванням мешканців області для начебто вигідної роботи в сусідній країні. Насправді ж, продавали їх для виконання тяжких фізичних робіт та зайняття жебрацтвом. Потерпілі вказують, що у них повідбирали всі документи та обмежували свободу пересування. Умови проживання у бараках не відповідали санітарним умовам. Працювали понаднормово, за невиконання трудового плану – не давали їсти. Грошових коштів за працю громадяни не отримували», - зазначив Олег Бех, начальник Полтавської обласної поліції.

Працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, прокуратурою та УСБУ Полтавщини, спільно з Державною прикордонною службою України, у ході реалізації матеріалів раніше відкритого кримінального провадження при спробі перетнути кордон затримано 23-річного чоловіка. Автомобілем «Деу-Сенс» він намагався вивезти за кордон трьох громадян України з метою їх подальшої трудової експлуатації.

Під час проведення обшуків поліцією виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-картки українських та закордонних операторів, платіжні картки, закордонні паспорти та предмет, схожий на пістолет типу револьвер.

Триває досудове розслідування за частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Правоохоронцями з’ясовуються кількість потерпілих та коло осіб, які допомагали чоловіку організовувати незаконну діяльність.


Автор: Відділ комунікації за інформацією ВБЗПТЛ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2016, 13:31 | Чутове | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації